750 kişilik yurt inşaatında sona gelindi

Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, yapımı devam eden ve son rötuşları yapılan kız öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu.

750 kişilik yurt inşaatında sona gelindi
Bayburt Postası - Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, yapımı devam eden ve son rötuşları yapılan kız öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu.   

Çalışmaları yerinde incelemek üzere inşaat alanına giden Vali Odabaş, yüklenici firma yetkililerine hızlı bir şekilde ve kısa süre içerisinde yurtların bitirilmesi talimatını verdi.

Ekim ayı içerisinde yurtlara öğrenci alımı yapılabilmesi için gerekli çalışmaların biran önce tamamlanması gerektiğini belirten Odabaş, 750 kişinin barınabileceği yurt inşaatlarının bitirilmesi halinde öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının büyük ölçüde giderileceğini belirtti. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Polat 9 yıl önce

Kira fiyatlarının azalmasını temenni ediyoruz.Bayburt gibi bir yerde kiralar en fazla 550-600 olmalı.700-800 liralık kiralar ayıptır, günahtır.Evler, yurtlar yapıldıkça buna bağlı olarak üniversiteye gelen öğrenci sayısında aşırı artış olmadıkça kira fiyatları yavaş yavaş düşer.Hastane bölgesinde yeni yapılan evlerin 500-550 liradan kiralanması da bunu gösteriyor.Arz talebi ne kadar geçerse kira fiyatları o oranda düşer.

Misafir Avatar
Polat 9 yıl önce @Polat

Ben en iyi dairelerin 550-600 lira olmasını ima ettim..Bunu da kafamdan değil Anadolu'daki ilçelere bakarak yaptım.Anadolu'daki ilçelerde kira fiyatları maksimum 550-600 lira olduğu için Bayburt'ta da buna benzer bir durum olmalı.Sonuçta Bayburt küçük bir yerleşim yeri.Mukayeseyi nüfus olarak benzer ilçelerle yapmak doğru olur.Maksimum 350-400 lira da olmaz.O fiyatlardan başlayabilir sadece.

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
AKD 9 yıl önce @Polat

Sevgili POLAT kardeşim, neden 550-600 arası olması gerekiyor ? Belliki gelirin yada dairelerin var. Bayburt ilindeki yaşam kalitesi 550-600 Liralık mı ? Lütfen vurdum duymaz olmayın. 600 liralık ahır gibi evleri görünce 800 TL ' lik evlere hak verebiliyorsunuz ! Yurtlar gün geçtikçe çoğalmalı ve en fazla kiralar 350-400 ' e kadar çekilmelidir. !

Beğenmedim! (2)
Avatar
Polat 9 yıl önce

Nüfusu 35-40 bin arası olan yerleşim yerlerinde kaloriferli daireler 400'ten başlıyor 600'e kadar çıkıyor.Bunların çoğu da ilçe tabi ki.Bayburt bu ortalamanın çok üzerinde.Ev sahipleri de son zamanlarda direnmeye başladılar.Kiraları düşürmek istemiyorlar ama mecbur düşecek.Bazı evler de boş kalacak.En fazla 350-400 olması mantıklı bir yaklaşım değil bence.

Misafir Avatar
Polat 9 yıl önce @Polat

Bayburt il standartlarının altında olduğu için tabi ki ilçelerle mukayese edeceğiz.Bayburt'taki kiraların yüksek olduğunu zaten söylüyorum.Sen yazdıklarımı okumadan muhalefet etmek için yazdığın için anlamak istemiyorsun.Nüfusu 35-40 bin olan Bayburt'u 35-40 bin nüfuslu yerlerle mukayese edersin.Ayrıca tanımadığın etmediğin bir insana belli ki dairen , gelirin var demen de niyetini gösteriyor.Lüzumsuzluğun lüzumu yok.Demek istediğimi gayet iyi anladın.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
AKD 9 yıl önce @Polat

Güzel insan, Anadolu'daki ilçelerden bahsetmiyoruz. Şuan yaşadığımız şehirden bahsediyoruz. Üstelik Kaç ili baz alarak bunları yazabiliyorsun. Şuan Bayburt'taki kiralar İstanbul ile aynıdır, diğer iller bize yaklaşamaz bile.

Beğenmedim! (1)