'Kop Şenleniyor' projesiyle 60 kayakçı yetişecek

Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 'Kop Şenleniyor' projesini hayata geçirecek.

'Kop Şenleniyor' projesiyle 60 kayakçı yetişecek
Bayburt Postası - Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 'Kop Şenleniyor' projesini hayata geçirecek. KUDAKA tarafından desteklenen proje ile 60 sporcunun tüm kayak malzemeleri alınarak eğitimleri sağlanacak.

Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Garnizon Komutanı Ahmet Ergüden, ve kurum amirlerinin katılımıyla Gençlik Merkezi'nde gerçekleşen proje tanıtım toplantısında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, proje ile bilgiler verdi.  

Proje sayesinde 60 gencin kayak sporuyla tanışacağını dile getiren Karakaşoğlu, kayıtların alınmaya başladığını duyurdu.  

KUDAKA tarafından desteklenen “Kop Şenleniyor” projesiyle kayak sporunu Bayburt’un  eski şaşalı günlerine getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Karakaşoğlu, "Bu proje sayesinde 60 gencimizi kayak sporuyla tanıştırmak için kayak tesisine taşıyacağız. Alt yapısı sağlam olarak yetişecek olan çocuklarımızla kayak sporuna inşallah hizmet edeceğiz. Başvurular belirlenen sayının üzerinde olursa kursiyerleri kura ile belirleyeceğiz” dedi.

Bayburt'un geçmişten beri kayakçı yetiştirdiğini belirten Karakaşoğlu, "Sporcular ilimizi ve olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmiştir. Lisanslı 464 sporcumuz var. Bunlardan 30'u da lisansını vize ettirdi. Sporcularımız ilimizde ve dışarıda düzenlenen yarışmalarda çeşitli dereceler elde ettiler. En son Rusya'da yapılan 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'nda ülkemizi, ilimizden yetişmiş Emre Şimşek temsil etti. Şimşek, Bayburt'un yetiştirdiği çok önemli değerlerden biri. Milli sporcu olarak yetişen ve şehrimizi uluslararası yarışmalarda temsil eden başka sporcularımız da var" ifadelerini kullandı.

Bayburt Valisi Yusuf Odabaş ise yaptığı konuşmada, Kop Kayak Merkezi'nin altyapı olarak yetersiz olduğunu ifade etti. 

Odabaş, şunları kaydetti: 

"Bayburt'un soğuğunu çektiğimize göre Bayburt'un nimetlerinden de faydalanmak zorundayız. Kop Dağı tarihimizde önemli yeri olan bir dağdır. Ve onun eteğindeki kayak merkezi de çok önemli bir merkez. Ancak hepinizin bildiği gibi kayak merkezimiz alt yapısı itibariyle  son derece yetersiz bir merkez. Bize düşen de bunu yeterli hale getirebilmek."

Kop Dağı'ndaki ulaşım hareketliliğinin kayak merkezinin gelişimine katkı sağlayacağını anımsatan Odabaş, "Kop dağı tarihimizde önemli bir Erzurum gibi kayak merkezi haline gelmiş bir yerde, Bayburt’ta kayak merkezi olur mu? sorusu yöneltilebilir. Bizler kayak tesisimizi uygun şartlara göre yapabilirsek bu merkez çalışır. Çünkü Bayburt, karayolu ulaşımına hükümetimizin sayesinde verdiği destekle çözüme ulaştırmak üzereyiz. Bu gelişmeler tamamlandığında kayak merkezimiz diğer merkezlere alternatif olacaktır. Az önce geçmişte Bayburt’un önemli kayakcılar yetiştirdiği ifade edildi. Bundan böyle bizlerde önemli kayakcılar yetiştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.  

Programda Bayburt Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Ahmet Karslıoğlu slayt gösterili proje tanıtımı yaptı. 

Programın ardından salonda kurulan stantlarda kayıtlar alınmaya başlandı. 

Anahtar Kelimeler:
Kop Şenleniyor
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.