Saadet Partisi İl Başkanı Bekmezci: "Randevu verilmiyor, hastalar tedavi olamıyor, yeni hastane dökülüyor!"

Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci, Bayburt Devlet Hastanesi’nin uzman doktor anlamında yetersiz kaldığını söyledi. 

Saadet Partisi İl Başkanı Bekmezci: "Randevu verilmiyor, hastalar tedavi olamıyor, yeni hastane dökülüyor!"

Bayburt Postası - Başkan Bekmezci, yaptığı açıklamada Bayburt halkının sağlık alanında çevre illere mahkum edildiğini belirtti. Cerrahi müdahalelerin yapılamamasının herkesçe bilindiğini söyleyen Bekmezci, birçok dalda tek uzman doktor olmasından dolayı artık normal muayeneler için de vatandaşın randevu alamadığını söyledi. Alo 182 sağlık hattının Bayburt randevu bölümünün bir çok dalda randevu veremediğini, gün içerisinde hastaneye gidip bakılmak isteyenlerin de doktor yetersizliğinden ve dolayısıyla yoğunluktan kaynaklı tedavi olamadan geri döndüğünü ifade etti.

Yeni devlet hastanesi yapıldığında asıl meselenin doktor ve tıbbı teçhizat olduğunu dile getirdiklerini söyleyen Başkan Bekmezci, iktidar tarafından 2020 yılında yapılan 60 doktor geleceği yönündeki açıklamayı hatırlatarak, ‘Nerede bu doktorlar’ diye sordu.

Bekmezci, “İmkanı olan vatandaşlarımız bir şekilde özel hastanelere gidebiliyorlar. Biz vatandaşla görüşmelerimizde edindiğimiz intiba, hasta olup da bakılamayan insanımız çok. Günde ortalama 8 ile 10 hastanın çevre illere sevk edildiğini biliyoruz. Sadece hastalarımız için değil, refakatçıları için de bu çok büyük bir çile. Maddi ve manevi olarak vatandaşlarımız zor durumda olduklarını gözlemliyoruz. Eğer eski hastanede yaşanan sıkıntılar yeni hastanede de aynı olacaksa neden bu hastane yapıldı? ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ medeniyetinin müntesipleri olarak Biz bu muameleyi hak etmiyoruz” şeklinde konuştu.

Hastane dökülüyor!

Yeni hastane binasının henüz 8 aydır faaliyette bulunduğunu belirten Bekmezci, “Şu işgüzarlığa bakar mısınız, dün yapılan hastanenin tavanı çökmüş, su tesisatı içler acısı, tabanda patlamamış yer kalmamış. Yeni bina dökülüyor! Bu devletin paraları nerelere gidiyor? Bunu teslim alan yetkililer hangi şartlar altında aldılar? İnsanda biraz vicdan, biraz merhamet olur. Dün yapılan tribün daha bitmeden yıkılıyor. 30 yıllık mazisi olan Şair Zihni Kültür Merkezi için yine yıkım kararı alınmış. Ecdadın yaptığı asırlık mekânlar dimdik ayakta. 8 ay önce yapılan hastane bugün dökülüyor. Ayıptır, günahtır?” dedi.  
 

Anahtar Kelimeler:
Abdulmecit Bekmezci
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Seko69 3 yıl önce

devletin malını deniz gören zihniyet ve herşeye rağmen iktidara biat eden rantçı tayfaya bunlar masal niteliği taşıyor.

Hastane yapana kadar mevcut hastaneye cihaz alınmalıydı ve doktor getirtilmeliydi.

iktidardan nemalanan ve iktidar sayesinde zenginleşenler için hastanenin bir önemi yok, çünkü onlar altlarındaki son model arabalar ile en iyi özel hastanelerde istedikleri gibi tedavi oluyor ve bunu da gerile gerile anlatıyorlar.

olan garip gurabaya oluyor. işin garibi ise bu garip guraba ise inadına, ölümüne iktidara destek veriyor.
Sürüngen hayat yaşayıp sırça köşlerde halkın derdi ile dertlenmeyenlere destek vermek, iktidar etmek, oy vermek nasıl bir akıl tutulması ise..

yazık bu ülkeye, yazık bu şehire..

128 milyar doları, 750 milyon doları, lüks otellerde tatilleri, yandaşlara yapılan peşkeş çekmeleri, 4-5 maaş alanları sorgulamayanlar hastaneyi hiç sorgulamazlar.

bu ülkenin makus talihi.. kendimiz ettik kendimiz bulduk ve şikayetçi değiliz.!!!

Avatar
Furkan 3 yıl önce

Fazlasıyla hak ettik bunu fazla söze gerek aslında

Avatar
Bayburtlu 3 yıl önce

Millet Çok Mağdur Durumda Kimse İlgilenmiyor Sadece Seçimden Seçime İnsanlar Hatırlanıyor Maalesef Bol Bol Resim Çekilip Reklam Yapılıyor Allah Razı Olsun Bu Konuyu Dile Getirdiğiniz İçin

Avatar
Semra 3 yıl önce

randevu yok muayene olamıyorsun hastaneye gidiyorsun ordada yok doktora rica da bulunuyorsun gönlü olursa açar olmazsa oda yok ALLAH sonumuzu hayır etsin Bayburt Devlet Hastanesi büyük bir sorun yumağı haline dönüştü bunun için ilimizin yöneticileri elinden geleni yaptılar

Avatar
veli 3 yıl önce

PANDEMİDE 10kişi alıyor geri kalanlar ölsün mü

Avatar
Ahmet 3 yıl önce

VAllaha bravo başkan milletin sıkıntısı büyük bu konunun gündeme getirilmesi inşAllah konunun muhataplarını harekete geçirir de Bayburt halkının yaşadığı bu sıkıntı giderilir.
Sizlerede teşekkür ederim.

Avatar
mustafa 3 yıl önce

hastanede randevu olsun hastanenin temizliği olsun çalışanların davranış ve tutumları olsun çok büyük sorunlar var ama maalesef Bayburt'ta bunu görecek göz duyacak kulak yok

Avatar
Emmi 3 yıl önce

Allah razı olsun birileri de çıkıyorsa şu memleketin sorunlarını gerçekçi bir dille dile getiriyor. Ama bize hak takım tutar gibi parti ye oy verirsen çantada keklik görürler seni