Risk Haritası Güncellendi: Bayburt da Kırmızı Kategoride!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin risk durumunu gösteren son haritayı paylaştı.

Risk Haritası Güncellendi: Bayburt da Kırmızı Kategoride!

Bayburt Postası - Koca'nın paylaştığı, son paylaştığı tabloya göre Bayburt, çok yüksek riskli (kırmızı) kategoride yer aldı. 

Yaptığı paylaşımda, "Virüs gücünü kaybetmiş değil.  Bu haritayı maviye çevirmek elimizde" diyen Koca, aşı programı toplum bağışıklığını sağlayana kadar mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye genelinde düşük riskli (mavi) kategoride yer alan tek il Şırnak oldu.

Yüksek ve Çok Yüksek Riskli İllerdeki Yasaklar Neler?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı yüksek ve çok yüksek riskli illerde uygulanmaya devam ediyor. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde akşam uygulanan sokağa çıkma yasağının geçerliliği sürüyor. Saat 21.00-05.00 arasına sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde liselerde yüz yüze sınavlar yapılabilecek. Okul öncesi, ilkokullar, 8.ve 12 sınıflar yüksek ve çok yüksek riskli illerde açık. Kafe ve restoranlar yüksek riskli illerde yüzde 50 kapasite ile saat 07.00-19.00 saatleri arasında hizmet verebilecek. Çok yüksek riskli illerde kafeler kapalı. Nikah salonları yüksek ve çok yüksek riskli illerde 50 kişiye kadar 1 saat serbest.

Ramazan'da uygulanacak koronavirüs tedbirleri

Öta yandan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi koronavirüs gündemiyle toplandı, ülkedeki son durumla ilgili değerlendirmeler yapıldı. Masadaki en önemli konulardan bir tanesi de ramazan ayında uygulanacak tedbirlerdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası alınan kararları açıkladı, 81 ilde ramazan boyunca sokağa çıkma kısıtlaması olacağını açıkladı.

Lokanta ve kafeler paket servis yapacak

"Bu mübarek ay boyunca, ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız. Sadece ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacaktır."

Etkinliklere izin verilmeyecek

Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinliklere de müsaade edilmeyecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 3 yıl önce

Sağlıkmış, virüsmüş hiçe sayıldı sadece gösteriş ve şakşak için lebelep kongreler yapın sonrada kırmızı oldu deyin kısıtlama getirin. Çok büyük vebaliniz var.

Avatar
adil 3 yıl önce

ALLAH bu korona belasını ülkemizden def etsin olan esnafa işsize garibana oluyor en garantili devlete çalışanların işi maaşları aybaşı hazır ama hak edenlere sözümüz yok çalışmadan işe gitmeden veya hem memurluk hem ticaret yapanlar namaz kıldırmadan maaş alanlar bunu gibi çok sayabiliriz bunlar vatandaşın gözünden kaçmıyor inanın hak ederek almalıyız ne alırsak yoksa vebali ağır olur

Misafir Avatar
vedat 3 yıl önce @adil

Çok doğru diyanette görev yapmayan imamlar belediyede yap sat yapan memurlar kamuda özellikle sağlık müdürlüğünde işe gitmeyen geç giden erken çıkan memurlar memleketimizin her köşesinde konuşulan konular

Beğenmedim! (0)
Avatar
Aloş 3 yıl önce

Sağlıklı yaşamayı düşünen yok. Baştan sona vurdum duymazlık hali önde. Tanrı ceza veriyor. Azrail her yerde geziyor. Her gün 150 kişi ölüyor. Sebebi kimler?

Avatar
veli 3 yıl önce

ANKARAYA kongreye gidenler mi getirdi

Avatar
Muhsin Nokta 3 yıl önce

Kork Allah'tan korkmayandan!