“FATİ ile birlikte yürüyoruz”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Beyazay Derneğince yürütülen "Türkiye Fati ile Birlikte Yürüyor" projesi kapsamında Bayburt'ta yürüyüş düzenlendi. Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Tahsin Demir, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Beyazay Derneği Bayburt Şubesi Başkanı Serhat Kılıç, daire amirleri ve bazı vatandaşların katıldığı yürüyüşe, Bayburt'taki okullarda eğitim gören yaklaşık 100 ilköğretim öğrencisi de katıldı...

“FATİ ile birlikte yürüyoruz”

Bayburt Postası - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Beyazay Derneğince yürütülen "Türkiye Fati ile Birlikte Yürüyor" projesi kapsamında Bayburt'ta yürüyüş düzenlendi. Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Tahsin Demir, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Beyazay Derneği Bayburt Şubesi Başkanı Serhat Kılıç, daire amirleri ve bazı vatandaşların katıldığı yürüyüşe, Bayburt'taki okullarda eğitim gören yaklaşık 100 ilköğretim öğrencisi de katıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü önünde başlayan ve vatandaşların "FATİ ile yürüyoruz" yazılı pankartlar taşıdığı yürüyüş, Valilik binası önünde gerçekleşen basın açıklaması ile son buldu.

Beyazay Derneği Bayburt Şube Başkanı Serhat Kılıç tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Elimizdeki bu bilimsel veriler ışığında, Türkiye Beyazay Derneği olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ile engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmak amacıyla FATİ isimli görme engelli bir karakterin tanıtım yüzü olduğu "Birlikte Yürüyoruz" isimli bir kampanya başlatmış bulunuyoruz. Ülke genelinde yüzde 5’lik bir değişim hedefiyle yola çıkılan kampanya kapsamında, Türkiye’nin demografik yapısını yansıtan İstanbul’un Başakşehir, Esenler ve Üsküdar ilçeleri pilot ilçeler olarak seçilmiştir.”

“326 adet etkinlik gerçekleştirdik”

“09.02.2013- 30.05.2013 tarihleri arasında 3 pilot ilçede 51 kurumda 5 bin öğrencinin katılımıyla konferans, uygulamalı eğitim, tiyatro, yarışmalar, AVM etkinlikleri, FATİ İle buluşma saatleri ve materyal dağıtımı gibi toplam 326 adet etkinlik gerçekleştirdik ve toplam 477 bin adet eğitici materyal dağıttık. Kampanyamızla ilgili ulusal kanallarda toplam 16 saat programı yaptık. Bunun yanında web sayfamız ve sosyal medya üzerinden ayrıca 160.000 kişiye ulaştık.

“576 konferans, 4 bin 320 saat eğitim”

“Bundan sonraki faaliyetlerimiz “FATİ Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak İçin Türkiye İle Buluşuyor” ve “FATİ Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak İçin Dünya İle Buluşuyor” başlıkları altında devam edeceğiz. Kampanya süresince 576 konferans, 4 bin 320 saat eğitim, 12 adet yarışma, tiyatro  gösterileri, yaz kampları, materyal dağıtımı, çizgi film gösterimi, belgesel, sinema filmi  ve yurtdışı etkinlikleri gibi faaliyetler yapacağız. Kampanya kapsamında rol model olarak oluşturulan FATİ karakterimizin, engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmak konusunda çok önemli bir rol oynayacağına inancımız tamdır. Başlamış olduğumuz bu projede sizleri de yanımızda görmekten dolayı çok mutlu olduğumuzu ifade eder, başlatmış olduğumuz bu yürüyüşte sonuna kadar bizleri yalnız bırakmayacağınıza inancımız tamdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.