Oruçoğlu: “Uygur Müslümanları Siyasi ve Ekonomik Menfaatlere Feda Edilmemelidir”

HÜDA PAR Bayburt İl Başkanı Maşallah Oruçoğlu, Komünist Çin yönetimi tarafından Uygur Müslümanlarının denek olarak kullanılmasına tepki gösterdi.

Oruçoğlu: “Uygur Müslümanları Siyasi ve Ekonomik Menfaatlere Feda Edilmemelidir”

Bayburt Postası - Oruçoğlu, “Siyasi ve ekonomik menfaatler sebebiyle görmezden gelinen zulme karşı dünya kamuoyu Filistin meselesinde olduğu gibi harekete geçmelidir” dedi.

Etnik kimliği fark etmeksizin nerede bir mazlum varsa sahip çıktıklarını, haklarını savunduklarını ve mazlumun dinini ve ırkını sormadıklarını ifade eden Oruçoğlu açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Uzun yıllardır dini ve etnik kimlikleri sebebiyle asimilasyon ve işkenceye maruz kalan Uygurlar şimdi de Çin tarafından ‘denek’ olarak kullanılmaktadır. Özellikle yapay zeka çalışmalarında denek olarak kullanılan Uygurların duygu değişimleri dahi kontrol edilmekte ve olağanüstü bir baskı altında hayatlarını sürdürmeye çalışmaktadırlar. Çin’in Uygurlara yönelik zulmü defalarca uluslararası insan hakları kuruluşlarınca belgelenmesine rağmen görmezden gelinmiş, zulmün durması için hukuki ve siyasi herhangi bir adım atılmamıştır. Siyasi ve ekonomik menfaatler sebebiyle görmezden gelinen zulme karşı dünya kamuoyu Filistin meselesinde olduğu gibi harekete geçmelidir. Çin’e karşı caydırıcı boykotun yanı sıra, soykırım suçu işleyen yöneticilerin adalet önünde hesap vermesi sağlanmalıdır. Çin zulmünün önüne geçilmediği takdirde insan hakları ihlalleri artarak devam edecek ve Çin’in amaçladığı etnik ve dini asimilasyon gerçekleşecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.