Feramuz Üstün: "Önerimiz Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek için geldiği Bayburt’ta parti binasında basın mensupları ile bir araya geldi. 

Feramuz Üstün: "Önerimiz Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem"

Bayburt Postası - Gündeme dair açıklamalarda bulunan Feramuz Üstün, Türkiye’de sürekli gündemi meşgul edecek polemikler ortaya atıldığını ifade ederek, “Şimdi 103 Emekli Amiraller meselesi çıktı. Ben o konuşmalarının niyetini bilmiyorum ama Montrö sözleşmesinin gündem olduğu dönemde, Kanal İstanbul’un söz konusu olduğu dönemde konuşmaları gayet normaldir. Keşke 103 kişi birden bunu bildiri şeklinde yapmasaydılar. Birden gündem değişti, açlık, işsizlik unutuldu. Belli bir süre daha konuşulur ama insanlar açlık ve işsizliğe dönmek zorunda, çünkü bunlar hayatın gerçeği” dedi.  

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem

Başkanlık Sisteminin değişmesi gerektiğine değinen ve partilerinin çalışmasından bahseden Feramuz Üstün, şöyle devam etti:

“Toplumun yüzde 52 ile destekleyerek çıkardığı bir sisteme kimse yasal değil diyemez ama algılarla oluşmuş, algılarla cennet vaat edilerek getirilmiş bir sistemin de bu ülkeyi götüremeyeceği aşikâr. Kişiler önemli değil, tek kişinin aklıyla 84 milyonu yönetmeye çalışan bir Cumhurbaşkanlığı Sistemi. Her makamın tek kişiden talimat beklediği bir dönem. Geldiğimiz noktada sistemin yürümediği ortadadır. Bu sitemden çıkmanın yolunu Gelecek Partisi olarak belirledik. Sistem hazırlığı yapıyoruz. Bizim Genel Merkezimizde Gölge Kabine denen bütün bakanlıkları takip eden politika izleme başkanlıklarımız var. Her birisi çalışmalar yapıyorlar. Dolayısıyla bu sisteme ilk defa güçlendirilmiş parlamenter sitem adı altında hazırlığını yapıp, bütün muhalefete verdik, iktidara vermeyi önerdik. Ne eski parlamenter sistemde hükümet düştüğü zaman hükümetin kurulamadığı bir yapı öneriyoruz, ne de ne olduğu belli olmayan, bütün yetkilerin tek kişiye verildiği Başkanlık Sistemini öneriyoruz. Ana fikir hükümetin kolay kurulması ve yıkılmasının zor olduğu bir sitem. Hükümet yıkılmadan önce yenisinin belli olacağı bir sitem. Güçlendirilmiş parlamenter sistem dediğimiz bu. Ana merkezi milletin ortak aklı olan meclisi yetkili olacağı bir sistem.” 

Pandemi süreciyle ilgili de konuşan Üstün, “Topluma kendi verdikleri tablo ile toplumdan istedikleri tablo farklı. Bayburt’ta bir dönercide 10 kişinin yemek yemesi virüsü etkiletip Türkiye’ye yayıyor, ceza kesilmesini gerektiriyor. Türkiye’nin dört bir tarafından binlerce kişiyi toplayıp kongreler yapılıyor. Hem MHP, hem AK Parti bunu yaptı. İki örnek arasında toplum çelişiyor” dedi.  

Konuşmasına yerel basının önemine değinen Üstün, yerel basının toplumun en önemli nefes damarlarından biri olduğunu söyledi. 

Güler: “Bayburt’ta işsizlik zirve yaptı”

Gelecek Partisi Bayburt İl Başkanı Nazir Güler de yapmış olduğu konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Ülkedeki karanlık tabloyu değiştirmek maksadıyla 2019 yılında Gelecek Partisi yola çıktı. Çıkar elde, etmek, servetlerine servet katmak, bir maaş yetmez dört maaşım olsun, yakınlarını devlet kadrolarına doldurmak için yola çıkmadı Gelecek Partisi. 84 milyonun her bir ferdini kardeş kılmak için yola çıktı. Bizimle birlikte adalet gelecek, muhabbet gelecek, huzur gelecek. Yoksulluk gidecek, refah gelecek. Bayburt’ta işsizlik zirve yaptı. Bayburt Adliyesine alınacak iki temizlik işçisi için 1020 kişi iş müracaatında bulundu. Benim Bayburt’ta tanıdığım iki üniversite bitirmiş, kaymakamlık sınavlarını üç kez kazanmış, ilk 400’e girmiş fakat mülakatlarda elenmiş Bayburtlu arkadaşlar tanıyorum. Gişelerde bilet kesiyorlar. Gençlerimize umut olmak lazım.”

Toplantıya, Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, Gümüşhane İl Başkanı Yasin Uçar, Uzundere İlçe Başkanı Recai Elitok, Yomra İlçe Başkanı Ayhan Gümrükçü, Bayburt Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Tekin ve partililer katıldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yasin 3 yıl önce

Canınızı dişinize takarak EVET deyip getirdiğiniz bu sistem sizin eseriniz şimdi çıkmış şikayet ediyorsunuz. Bu işin böyle olacağını hiç mi düşünmediniz. Padişahlar bile bu yetkilere sahip değildi. Demekki HAYIR diyenler haklı imiş.

Misafir Avatar
Aloş 3 yıl önce @Yasin

Bu oylamalarda her zaman hayır demek en doğrudur. Evet suça ortak olmak demek. Bu evetçiler fetoyu ayağa kaldırdı ve başımıza 15 temmuz çıkardılar. Mezardakini de kaldırın evet desinler diyenler. Ona uyanlar bu evetçiler. Şimdi özür dileyip salya sümük ortalıkta geziyorlar. Bunların yatacak yeri yok.

Beğenmedim! (1)
Avatar
kaan 3 yıl önce

Süleyman şah türbesini alıp kaçanlar sonrada şükür namazı kılanların başbakanlık elinden alındıktan sonra konuşma hakkı yoktur artık size inanan yok şimdide pkk ip hdp chp deva yani kırk benzemezlerle erdoğan gitsinde ne olur olsun zihniyetine bürünmüş zavallılar gidin işinize

Avatar
Fifi 3 yıl önce

Eee zamanında dilimizde tüy bitti tek adam olmaz ortadoğu gibi oluruz dedik şimdi herkes çeksin cezasını

Avatar
Arif 3 yıl önce

Süleyman Şah Türbesi'ni "alıp kaçtıklarında" kim cumhurbaşkanıydı?
Adaylara bile müdahil olan kişi bu olaydan bihaber miydi? Ee muhalefetin hedefi iktidar değil mi demokraside bundan doğal ne var ki, o zaman seçimler niye var? Dün sövülenin bugün baştacı yapıldığı yerde muhalefete sallamak kolay tabi..hele bir de milliyetçilik biraz da hamaset kattın mı ooo dokunma konforuna paşamın. Eleştiri çok güzel bir şey ama keşke dürüst ve hakkaniyetli yapılsa.

Avatar
Orhan 3 yıl önce

Serok ahmet şimdi güneydoğuda hdp seçmenine oynuyor hdp kapatılırsa oylarına talip e olacak o kadar hainlikte sınır tanımayanlar oy için hdp pkk fark etmez her yol onlar için mübah başbakanken ses çıkarma bugün salla sana kim inanır

Avatar
Nivli 3 yıl önce

Hepinizde menfaat işiniz torpil adam kayırma kar Ahmet Davutoğlu zamanında zirvedeydi suanki il kadromuz torpilin en alasını yaptılar simdimi sesiniz çıkıyor. Akp deva gidecek partisi bizim için bitmistir

Avatar
Fatih 3 yıl önce

Akepe ve türevi partilerin bu memlekete katcakları bisey yok artık sosyal demokrat halkçı insanların zamanı gelmiştir iyi düşün bayburt ezilenden yanamısın yoksa padişahım çok yaşa mı karar senin.

Avatar
Umut Özkan 3 yıl önce

RTE, cumhurun seçtiği İLK cumhurbaşkanıdır.. bu millet eline geçmiş bu yetkiyi, bu nimeti bi daha geri vermez..