Tarihi kale, Bayburt Belediyesi’ne emanet

Bayburt Kalesi, Bayburt Belediyesi’ne tahsis edildi.

Tarihi kale, Bayburt Belediyesi’ne emanet

Bayburt Postası - Bayburt Kalesi, Bayburt Belediyesi’ne tahsis edildi. Bayburt’ta kent turizminin potansiyeli olabilecek tarihi eserleri arasında gösterilen Taşhan’ın (Bedesten) ardından bir kültür mirasının daha sorumluluğunu üstlenen Bayburt Belediyesi, Belediye Başkanı Hacı Polat tarafından başlatılan girişimler sonucunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın milli envanterinde bulunan tarihi kalenin kontrolünü devraldı.

Devir işlemi için İl Defterdarı Orhan Mutluay ile Bayburt Kalesi’nde incelemelerde bulunan Başkan Polat, devir işlemi ile ilgili yaptığı açıklamada, kentin en önemli kültürel mirası olan tarihi kalenin daha iyi korunması, bakımının daha iyi yapılması için Bayburt Belediyesi’ne tahsisini istediklerini ve girişimlerin kısa sürede sonuç verdiğini söyledi.

Güvenliği belediye tarafından sağlanacak olan tarihi kalenin sosyal imkânlarını da geliştireceklerini söyleyen Başkan Polat, “Bayburt Kalesi’ne gözümüz gibi bakacağız. Buranın restorasyonu konusunda bugüne kadar vermiş olduğumuz mücadeleyi bundan sonra daha da yoğun şekilde vermeye devam edeceğiz. Belediyemizin imkânlarıyla buranın sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya gayret edeceğiz. Öncelikle buranın girişini kontrol altına almayı hedefliyoruz. Güvenliğini ve temizliğini belediyemiz bünyesine alacağız” dedi.

Başkan Polat, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kale surlarının restorasyonu ve arkeolojik kazıları konusunda yapılması gerekenleri takip edeceklerini de söylediği açıklamasında, “Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde surların restorasyonu ve arkeolojik kazıları konusunda yapılması gerekenleri bugüne kadar takip ettiğimiz gibi bundan sonra da etmeye devam edeceğiz. Kalesiyle iç içe olan kalesiyle bütünleşen bir şehir daha yoktur. Kalemize bundan sonraki süreçte de gözümüz gibi bakıp turizme kazandıracağız. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.