Bayburt Kalesi'nin görüntüsünü kesen iki binada yıkım başladı

Bayburt Belediyesi, tarihi Bayburt Kalesi’nin görüntüsünü kesen 2 binanın üst katlarını kamulaştırarak yıkım çalışmalarını başlattı. 

Bayburt Kalesi'nin görüntüsünü kesen iki binada yıkım başladı

Bayburt Postası - Bayburt’ta Saat Kule Meydanı’nda yıllar önce yapılarak tarihi Bayburt Kalesi’nin görüntüsünü kesmesi ve şehir merkezinde oluşturduğu olumsuz görüntüden dolayı eleştiri konusu olan 5 katlı iş yerinin iki katı ile 4 katlı işyerinin bir katı Bayburt Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Alınan yıkım kararının ardından hemen kolları sıvayan Bayburt Belediyesi, yıkım işlemlerini başlattı. İlk olarak 5 katlı işyerinden başlatılan yıkım çalışmaları, güvenlik önlemleri alınarak titiz bir şekilde devam ediyor.

Yıkım işlemlerini yerinde takip eden Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, konu ile ilgili verdiği bilgide, “Yıllardan beri tarihi bir eserin önünü kapatan iki binanın üst katlarını ortadan kaldırmak amacıyla Bayburt Belediyesi olarak kamulaştırdık. İhalesini yaptıktan sonra hemen işe koyulduk ve şuanda kesme işlemleri güvenlik önlemleri altında titiz bir şekilde devam ediyor. Yıkım çalışmalarımızın tamamlanmasıyla burada Saat Kulesi ve tarihi Bayburt Kalesi’nin bütünleştiği bir görüntü oluşacak. Saat Kule Meydanı’ndan tarihi mirasımız olan Bayburt Kalesi’ni rahatlıkla izleme fırsatı olurken çekilen fotoğraflarda Bayburt Kalesi ve Bayburt Saat Kulesi’nin bütünleştiğini göreceğiz” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
faih 3 yıl önce

sayın başkan aslında önceki belediyelerin hatası kaçak kat atsınlar birileri göz yumsun şimdi kamulaştırıp para öde kaçak yapının kamulaştırmasımı olurmuş yık kurtul yazık milletin parasına birde eski sanayi sitesi bir an önce halledilmeli tokiye peşkeş çekilerek değil

Avatar
millet 3 yıl önce

Sayın Başkanım, bir haftadan fazladır haber de yapıldı Çilçilde yaya geçidi komikliği var ona müdahale etmediniz. Veya ettirmediniz. Orada karşıdan karşıya geçenlere bir faydası var mı bu yaptığınızın.? Millet geçecek yol bulamıyor. Hiç gidip gördünüz mü?

Avatar
Veli 3 yıl önce

Neyi kamulastiriyorsunuz o katlar kaçak değil mi

Avatar
Nivli 3 yıl önce

Bayburt olarak en iyi yaptığımız iş bina yıkmak zaten ilk önce yaparız sonrada bir kılıf uydurur yıkarız şimdi başka bir parti gelir beş sene sonra orala 10 kat ruhsat verir

Avatar
Fikri Hür 3 yıl önce

Çok güzel düşünülmüş tebrik ederim. Ama keşke bu işlerin zaman planlaması daha doğru yapılsaydı. Bayburtun en kalabalık, işlek olduğu dönemde değil de daha müsait zamanlarda yapsaydınız çok daha güzel olurdu. Bugün Demirözü barajına gittim, yol çalışması yapılıyor, toz duman içinde ilerliyorsun. Bu işler yapılırken keşke birazcık insan odaklı planlama yapılsa. Ne zaman bu işi yaparsak en asgari seviyede insanlar etkilenir diye düşünülse. Ama nerde o ince düşünce.

Avatar
Esra 3 yıl önce

Keske cadde uzerinde kaleyi ve saat kukeyi girmemizi engelleyen lamba aralarina baglanmiş karnaval ışıklandirmalarinida kaldirsalarda saat kukesi ve kale daha net ve daha guzel gozukse.zira o isiklar onlarin gorunmesine en buyuk engel

Avatar
Aa69 3 yıl önce

Mevcut binalarında yüzünün yapılıp, tabelaların tek renk olması mükemmel olur

Avatar
Murat Çelik 3 yıl önce

Yıkılması gereken o kadar çok ucube bina varkı. Yıkılıp yeniden yapılanlar daha berat. (örnek Şehit Nusret Parkı)