Hazreti Peygambere sevgi seli

Hazreti Peygamberin dünyayı şereflendirmesinin 1443. Yılında düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Hazreti Peygambere sevgi seli
Bayburt Postası - 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında Bayburt Kapalı Spor Salonu'nda Kur'an-ı Kerim ziyafeti sunuldu. Hazreti Peygamberin dünyayı şereflendirmesinin 1443. Yılında düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Bayburt İl Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinliğe, Bayburt Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Mehmet Öksüzer’in sunumuyla gerçekleşen program saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Hafız Abdullah Şahin’in Kuran-ı Kerim okumasıyla başlayan programda bir konuşma yapan  Müftü Kemalettin Aksoy, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde her yıl farklı bir konu işlendiğini belirterek, "Türkiye’de 1 hafta boyunca Peygamberimiz anlatılmaya, onun sevgisi gönüllerde daha da yeşertilmeye çalışılacak.  Bu yılın konusu din ve samimiyet. Çok güzel bir konu. Samimiyet, ihlas ve sadakat. Bunun tersi riya, gösteriş, desinler, yalan, münafıklık. Allah cümlemizi sadakat ve ihlas ile Allah ve resulüne bağlı olan kullarından eylesin" dedi.

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mete Memiş ise, kutlu doğum haftasını organize eden Bayburt İl Müftülüğü’nü tebrik etti. Konuşmasında, Hz. Muhammed'in (S.A.V.) hayatında her insanın alabileceği örnek olduğunu belirten Başkan Memiş,  “Hazreti Muhammed’i tanımamız gerekiyor. İnşallah bugünler Hazreti Peygamberi tanımak için vesile olur ve onu tanıma şerefine erişiriz” dedi.

Kuran- Kerim’in Türkçe mealinin okunması ve anlaşılması gerektiğine vurgu yapan Bayburt Vali Yardımıcısı Abdulhamit Karaca, “Maddi ve manevi hayatımıza yön vermek istiyorsak, dünya ve ahrette huzur bulmak istiyorsak biz Kuran-ı Kerimi hem okumalı hem de hayatımıza tatbik etmek zorundayız” diye konuştu.  

Program sanatçı Adem Karaca’nın söylediği ilahiler, hafızlar tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve İl Müftüsü Kemalettin Aksoy’un yaptırdığı 1001 Hatim duası ile sona erdi.

Programın gerçekleşmesinde emeği olan Bayburt Grup A.Ş. Koordinatörü  Hikmet Şentürk’e Vali Vekili Abdulhamit Karaca tarafından plaket takdim edildi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Pazartesi günü saat 13.30’da Şair Zihni Kültür Merkezi’nde İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu’nun ‘Hazreti Peygamber ve dinde samimiyet’, Salı günü saat 13.30’da Bayburt Müftülüğü Konferans Salonu’nda vaizeler Rukiye Narman ve Rumeysa Yılmaz’ın konuşmacı olarak katılacağı ‘Hazreti Peygamber ve dinde samimiyet’, Salı günü Şair Zihni Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da ‘Mekteb-i İrfan Tasavvuf Konseri’, Perşembe günü Bayburt Üniversitesi konferans salonunda ‘Hazreti Peygamber ve dinde samimiyet’ panel gerçekleşecek. Cuma günü ise Yakutiye Camii'nde ikindi namazı öncesi Mevlid-i Şerif okutulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah Birinci 10 yıl önce

Peygamber efendimizin s.a.v. ve arkadaşları sahabelere selat ve selam olsun, kutlu doğum haftası dolayısıyla, kutlu ve mutlu olsun. Anadoludaki sahabelerin mekan ve makamları için müjdeler olsun. Barekallah.c.c.

Avatar
Burhan Tünçbilek 10 yıl önce

İstanbul müftülüğü hz.muhammed .a.s.m. hayatını anlattı arkasından sahabesi eyüp sultanı anlattılar dolayısıyla bayburtta sahabeler vardır, neden yad edilmedi. Kutlu doğum haftası kutlu olsun.