İşte DAP'ın Bayburt'a desteği

Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında Bayburt’a yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

İşte DAP'ın Bayburt'a desteği

Bayburt Postası - Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında Bayburt’a yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Bayburt'ta DAP projeleri kapsamında bu güne kadar toplam yatırım tutarı 8 milyon 429 bin TL olan 6 projenin uygulandığını açıklayan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bu projelerin 3 milyon 723 bin TL’sinin hibe desteği olduğunu bildirdi.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:


“İlimizde uygulanmakta olan Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kapsamındaki İllerde Kurulacak Damızlık Sığır İşletmesi Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi" kapsamında çiftçilerimizin en az 50 baş, en fazla 300 baş kapasiteli, etçi ve kombine ırklarla kuracağı damızlık sığır işletmelerinde, yeni inşaat yapımına %30, hayvan alımına %40, süt sağım ünitesi ve/veya soğutma tankı alımına %40 hibe desteği verilmektedir. Bayburt'ta bu güne kadar toplam yatırım tutarı 8.429.502,76 TL olan 6 projenin uygulandığı DAP projeleri kapsamında, 3.722.989,87 TL hibe desteği sağlanmış olup, inşaat ve makine yatırımlarının yanında 1110 baş damızlık hayvan alınmıştır. DAP projeleri kapsamında Bayburt'ta bu güne kadar tamamlanan 6 adet proje ile toplam 1028 baş hayvan alımı ve 3 ayrı ahır yapımı gerçekleşmiştir. Toplam yatırım tutarı 7.392.518,76 TL olan bu projelere 3.799.603,31 TL hibe desteği sağlanmıştır. Devam etmekte olan 2 adet projenin ise; toplam 350 baş hayvan kapasiteli olup, toplam yatırım tutarı 4.690.000,00 TL, sağlanacak hibe desteği ise 1.625.000,00 TL'dir.”


Öte yandan açıklamada müdürlük tarafından DAP- DOKAP projeleri ve desteklerinin hayvancılık yatırımları için çok önemli bir fırsat olduğu ve ilgililerin il müdürlüğünden daha detaylı bilgi alabileceği de belirtildi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tangle 8 yıl önce

Enteresan haber yorumlarınız var ama çözülemeyecek kadar gizemli. "haberi olmayanların" derken habersiz kaldınız, bunu da yayınlayalım gitsin mi dediniz?

Misafir Avatar
:) 8 yıl önce @Tangle

İpucu: Anladığının tam tersini biraz daha düşün, haberin ne demek istediğini anlarsın.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Tangle 8 yıl önce

Bahsettiğiniz şey dap ise, çevremde bu daptan faydalanan yakınlarım var. Gayet memnunlar. 1 trilyonluk yatırımın 400 bin liraya yakın kısmını hibe olarak aldılar. Yok, bahsettiğiniz bu değilse lütfen okuyucularınızın aklıyla alay etmeyin, ilkokul çocuğu değiliz!

Misafir Avatar
:) 8 yıl önce @Tangle

Sen kiminle konuşuyorsun? Kim kimle dalga geçiyor? Sana ilkokul çocuğusun diyen mi var? Her neyse beni hiç ilgilendirmez. Habere yorum yapmışsın ben de cevap verdim. Yine cevap vereyim. Yanlış anladığın şey hakkında ipucu vereyim dedim ama anlaşıldı ki hiç bir şey anlamışsın. Ayrıca yakınlarına helali hoş olsun, olmayanlara da nasip olsun. Hadi kolay gelsin.

Beğenmedim! (0)