Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışmasından Önemli Dereceler

Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde, "Tarih İçin Bir Ok At!" temasıyla düzenlenen 5.Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışmasına, Geleneksel Türk Sporları Öğrenci Topluluğu olarak katılım sağlayan Bayburt Üniversitesi, erkekler kategorisinde takım halinde 3. olurken, kadınlar kategorisinde ise 4. oldu.  

Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışmasından Önemli Dereceler

Bayburt Postası - Heyecan dolu mücadelenin yaşandığı müsabakalarda Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Necati Amanet, İsmail Özçelik, Yusuf Bayar ve İsmet Yağmurlu’dan oluşan erkek takımı 3'üncülük derecesini elde ederek kupaya uzanırken, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Derya Keleş, Rabiya Gülben, Duygu Bozo ve Zehra Kurtulmuş’tan oluşan kadın takımı ise 4'üncülük derecesiyle önemli bir başarı sergiledi. Müsabakalarda gösterdikleri performansla gurur vesilesi olan öğrenciler adına açıklamada bulunan Geleneksel Türk Sporları Öğrenci Topluluğu Başkanı Alperen Birsen, desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Rüştü Yıldırım’a ve Topluluk Danışmanı Doç. Dr. Murat Kul'a teşekkür etti.

Öğrencileri başarıları dolayısıyla tebrik eden Rektör Türkmen ise, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Sporun henüz profesyonel bir disiplin olmasından çağlar önce spor olarak tanımlanabilecek birçok etkinliği yaşam tarzına dönüştüren ceddimizi, bugün hakettiği değere ve ilgiye yavaş yavaş erişmeye başlayan geleneksel sporlarla onurlandırıyoruz. Öğrencilerimiz, Yarışmanın temasında belirtildiği gibi, oklarını yalnızca madalya için değil tarihimiz için attılar. Bu ok, Türk sporunun kızıl elması olarak geçmişle birlikte gelecekte de hedefleri tam isabetle vuracaktır. Öğrencilerime ve antrenörlerimize bu önemli misyona katkıları için teşekkür ederim."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 2 ay önce

Sevgili Bayburt postası lütfen rica ediyorum bayburtspor ile alakalı bilgi paylaşırsanız iyi olur takım üst liglerde iken her hafta manşet yapıyordunuz şu an 3 ligde kalmak için mücadele veriyor 2024'te yenilgisi olmayan bir takım tüm bayburt'u takımın arkasında tutun lütfen desteğinizi bekliyoruz edremit'ten selamlar