Erdoğan'a Dede Korkut sürprizi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Dresden ve Vatikan'da bulunan Dede Korkut hikayelerinin orjinal nüshalarının tıpkıbasımı olan kitap hediye edildi.

Erdoğan'a Dede Korkut sürprizi
Bayburt Postası - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Dresden ve Vatikan'da bulunan Dede Korkut hikayelerinin orjinal nüshalarının tıpkıbasımı olan kitap hediye edildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından takdim edildi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 81 il, 160 ilçeden gelen 365 Oda ve Borsa Başkanı ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Erdoğan’a sürpriz yapan Hisarcıklıoğlu, aslı Vatikan ve Dresden kütüphanelerinde bulunan Dede Korkut hikayelerinin tıpkıbasımı olan bir kitap hediye etti.

Hisarcıkoğlu hediye ile ilgili yaptığı kısa açıklamada, “TOBB olarak her yıl muhakkak bir kültür eserini ülkemize kazandırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Dede Korkut Hikayeleri’nin aslı Vatikan Kütüphaneleri’nde. Bu iki eserin, iki hikâyenin tıpkıbasımını gerçekleştirerek, günümüz Türkçesine sadeleştirerek Sayın Cumhurbaşkanımıza ilk basımını sunma fırsatımız oldu” dedi.

Orijinal nüshalar Dresden ve Vatikan’da

Türklerin bilinen en eski destanlarından biri olan Dede Korkut hikayelerinin orijinal nüshalarının 12'si Dresden'de, 6'sı ise Vatikan'da bulunuyor. 15. yüzyılda yazıya geçirilen 18 ayrı nüshayı kitaplaştıran TOBB, Türk kültürüne yeni bir eser daha kazandırırken, eseri ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.