Yoncalı Köyü Şenliği'ne, Bakan Işık sürprizi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek için geldiği Bayburt’ta Yoncalı Köyü Şenlikleri’ne katıldı.

Yoncalı Köyü Şenliği'ne, Bakan Işık sürprizi
Bayburt Postası - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek için geldiği Bayburt’ta Yoncalı Köyü Şenlikleri’ne katıldı.

Bayburt’a 55 kilometre uzaklıkta yer alan Yoncalı Köyü’nde gerçekleşen şenlikte halka seslenen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindiği konuşmasında, “Yeni Türkiye'nin Allah'ın izniyle en önemli seçimini yapacağız. Diyorlar ki 'ekmek için Ekmeleddin'. Ekmek için istikrar, istikrar içinde Recep Tayyip Erdoğan. Peki Ekmeleddin? Onu da emekli edin. İnşallah 10 Ağustos'ta sizler en güzelini yapacaksınız. Başbakanımıza, Cumhurbaşkanı adayımıza gerekli desteği vereceksiniz, buna inanıyorum. Çünkü Bayburt bizden desteğini hiç esirgemedi” dedi. 




Konuşmasına İslam Coğrafyası’nda yaşanan zulme de değinen Bakan Işık, "Filistin, Suriye, Irak ve Libya'da yani İslam dünyasının her köşesinde çok ciddi sıkıntılar ve katliamlar var. Biz Türkiye olarak elimizden geldiği ölçüde sonuna kadar buna karşı çıkıyoruz. İsrail'in Gazze'de uyguladığı devlet terörüne en net tavır koyan ve dünya gündemine taşıyan Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan oldu. Biz sadece İslam dünyası için değil, bütün insanlık için her ülkede millet iradesi hakim olsun diyoruz" diye konuştu.

Bayburt çok kadim bir medeniyete sahip“

Bayburt’u tarih, kültür ve medeniyet şehri olarak tanıdığını söyleyen Bakan Işık, Bayburt’un sözlü tarihin en önemli merkezlerinden biri olduğunu belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

“Ben kendimi ne kadar Gümüşhaneli sayıyorsam, o kadar da Bayburtlu sayıyorum. Yani Gümüşhane’den kurtulduk demeyin, bizden kurtuluş yok. Sizleri seviyoruz. Sözlü tarihin e önemli merkezlerinden birisi Bayburt’tur. Dede Korkut hikâyelerinin nesilden nesle aktarıldığını çok iyi biliyorum. Bana bir gün ‘Bayburt’ta bir teyze var, peş peşe 3 bin hikâye anlatabiliyor’ demişlerdi. Bakın başka bir yerde böyle bir kültür bulmak mümkün değildir. Bayburt çok kadim bir medeniyete sahip. Hele hele biz biz yapan medeniyetimizin önemli merkezlerinden biridir Bayburt. Dolayısıyla burada olmaktan büyük bir mutluluk duydum.”

“Bayburt adam ihraç eder“

Bakan Işık, Bayburt’tan övgüyle bahsettiği konuşmasını şöyle tamamladı : 

“Bayburt Türkiye’nin en küçük şehri olarak bilinir. Aslında Bayburt Türkiye’nin nüfusta küçük şehri ama Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biri Bayburt’tur.  Şimdi her şehrin ihracat kalemleri vardır, kimi üzüm, kimi makine, kimi tekstil, kimi altın-gümüş ihraç eder ama Bayburt adam yetiştirir adam ihraç eder. Onun için burada kalan insan sayısı az olabilir. Yetiştirdiği insanlar olarak baktığınızda Türkiye’nin en büyük illerinden biridir.”

Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve davetlilerin katıldığı törende şenlikte emeği geçenlere teşekkür plaketi takdim eden Bakan Işık ve protokol üyelerine şenlik komitesi tarafından Yoncalı (Orsor) Balı hediye edildi. 

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
evren kalac 10 yıl önce

erzurum bayburt gümüşhane halkı.ağzına bi parmak bal çal başka hiçbirşey yapmana gerek yok.oyu komple alırsın.yatırım için buralara harcayacağın parayı da git güneye harca.nasıl olsa bunlar başkaldırmaz kanuna kitaba uyarlar dimi.ne verdi 12 senedir oy alıyorlar ne istiyor.

Avatar
korkak kedi 10 yıl önce

Sözde halktan biri ama arkasımda koruma ordusuyla geziyor. Her yeri polisle askerle donatıyorlar.. Biz potansiyel suçlu muyuz. Yoksa suçluluk psikolojisiyle mi dolaşıyorsunuz..?

Avatar
metin 10 yıl önce

13 yılda akp sadece bir avuçkendi yandaşını zengin etti malesef insanımı aç yoksul işsiz Bayburt sürekli göç veriyor akp Bayburtluyu hep kandırdı oylarını aldı tek bir söylediğini yapmadı

Avatar
hakan can 10 yıl önce

ver gazı ver coşkuyu memleket köye döndü ne yolu yol ne suyu su ne de şehir havası var...şeyin den gazel okuyup gidiyorlar.bizim saf tirik milletimizde çok büyük şey oldu diye sevinir.bu ak parti iktidarı 1 yıl da van gibi bir şehiri baştan dikti bayburda ne yapıldı...

Avatar
levent yavuz foto 10 yıl önce

Anladık ki akp bayburtta eşeği aday yapsa yine alır.. Adamlarda bayburtu kaybetme korkusu yok ki. Niye yatırım yapsın. Vanı almak için neler yapıyor. Bayburtlu,adam olmadıkça bayburt adam olmaz.

Avatar
Cemil İpek 10 yıl önce

Adam hiç sıkılmadan Bayburt adam ihrac eder diye konuşabiliyorsa bu benim Bayburduma yatırım yapmayacağı anlamına geliyor yalandan bir şelale köylümün elinden hes için yok pahasına alınan araziler ve kaybolan cansuyu bile verilmeyen çoruh yazık tek kelime ile uyutuluyoruz.HIZLA KÖTÜ SONA DOĞRU YAKLAŞTIRIYOR UYAN EY BAYBURT lu sana ve milletine yutturulmak istenen bu zokayı yeme oyuna sahip çık kimseyide emekli etme vatansız kaldıktan sonra filistinli gibi çığlığın duyulmaz sana imdat eli uzanmaz o zaman anlattıkları mavralar para etmez oyuna sahip çık BAYBURT

Avatar
alier 10 yıl önce

hisli fırıncı bakan sen emekli olmada.huzur için ekmeleddin.spliyim ama boş oy atmam.zinacılara oyyok.