Vergi rekortmenleri ödüllendirildi

25. Vergi haftası dolayısıyla Bayburt Defterdarlığı’nca hafta boyunca düzenlenen etkinliklerin son gününde 2013 Yılı Bayburt Vergi rekortmenlerine plaket verildi.

 Vergi rekortmenleri ödüllendirildi
Bayburt Postası - 25. Vergi haftası dolayısıyla Bayburt Defterdarlığı’nca hafta boyunca düzenlenen etkinliklerin son gününde 2013 Yılı Bayburt Vergi rekortmenlerine plaket verildi. Bayburt Öğretmenevi’nde gerçekleşen törene; Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Jandarma Komutanı İsmail Ferhat Özbaş, İl Defterdarı Davut Karadağ, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve esnaf temsilcileri katıldı.

Törende  2013 yılında verilen beyannamelerde ilk üçe girenlere plaket takdim edildi. Kurumlar vergisinde Tekinler Hazır Beton birinci, Kırali Petrol ikinci, Seyhanlar Turizm üçüncü oldu.

Törende bir konuşma yapan Bayburt Defterdarı Davut Karadağ, Bayburt’un vergi tahsilatında Türkiye  üçüncüsü olduğunu belirtti.

Karadağ, “2013 yılında ilimiz için ön görülen vergi gelirleri tahakkuk ve tahsilât hedeflerinin üzerinde gerçekleşmiş olup,2013 yılında geçmiş yıllar vergi alacakları tahsilâtında ilimiz Türkiye genelinde 3 üncü olmuştur" dedi.

Konuşmasında bakanlığın kayıt dışı ekonomi ile ilgili çalışmaları hakkında bilgi veren Karadağ, şunları söyledi:

“Son yıllarda Bakanlığımızca kayıt dışı ekonomi ile mücadele konusunda yoğun çalışmalar yapılmaktadır. Klasik eski fiş ve yol denetimleri yerine geliştirilen elektronik sistemlerle çapraz karşılaştırmalar yapılmakta kayıt dışında kaldığı tespit edilen mükelleflerin kayıt altına alınmaları sağlanmaktadır. Bunun en başarılı örneği GMSİ gelirleri ile ilgili geliştirilen Gönüllü Uyumluluk uygulamasıdır. Bu uygulama ile GMSİ mükellefi sayısında önemli artışlar olmuştur. Kayıt dışı ekonomi ile mücadelede vatandaşlarımıza da büyük görevler düşmektedir. Toplum olarak bir insan suç da işlese bunu ilgili yerlere duyurmakta pek istekli davranmamak tayız. Bu tür ihbarlar kamuoyunda ispiyonculuk olarak değerlendirilmekte olup, pek hoş da karşılanmamaktadır.Ancak, vergi kaçıran gerçek veya tüzel kişiliği ilgili mercilere bildirmek ispiyonculuk değil bir vatandaşlık görevidir. Bir kişinin vergi kaçırması demek yetmiş altı milyonun cebinden bir şeylerin çalınması anlamına gelmektedir.”




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu 10 yıl önce

Vergi rekortmenleri Bayburt'ta daha çok olabilir, çare üretimi artırmaktır, dolayısıyla ulaşım çok önemli, en hesaplısı ise demiryoludur. bu itibarla asya karadeniz tren hattı projesine Bayburt ilinin dahil edilmesi şarttır, ilgililere önemle duyurulur