Tarihe olan ilgisi ile sahaf açmıştı, şimdi de Tarih Bölümü'nü kazandı

2021 yılında Bayburt’ta sahaf açarak, önemli bir eksikliği gideren Ruhlar Çetin (46), çok uzun yılların ardından girdiği üniversite sınavında Tarih Bölümünü kazandı.

Tarihe olan ilgisi ile sahaf açmıştı, şimdi de Tarih Bölümü'nü kazandı

Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünü kazanan Ruhlar Çetin, bu fikrin kendisinde oluşmasında sahafa gelen öğrencilerin etkisinin önemli olduğunu kaydetti.

Tarih konularına çok uzun yıllardan beri merakı olduğunu söyleyen Çetin, Elisa Kitap ve Sahaf işletmesine gelen öğrencilerle kitap okumaları, tarih üzerine konuşmalar yaptıklarını, bu konuşmaların sonrasında bu fikrin oluştuğunu ve sınavlara hazırlanma kararı aldığını belirtti.

Sınava iyi hazırlandığını ve sonuçta ilk tercihi olan Bayburt Üniversitesi Tarih Bölümünü kazandığını söyleyen Ruhlar Çetin, kaydını yaptırdığını ve 19 Eylül’de derslerin başlayacağını aktardı.

Okumanın yaşı olmadığını, Bayburt Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü'nden mezun olduktan 27 yıl sonra girdiği sınavı kazanan kendisinin buna en iyi örnek olduğunu ifade eden Çetin, “Benim zaten ilgi alanım tarihti. Bu ilgi beni kitaplara, kitaplar sahaf açmaya yöneltti. Şimdi aynı sevgi sayesinde bir disiplin içerisinde azmederek tarih bölümünü kazandım. Bundan dolayı çok mutluyum. Benim için keyifli bir dört yıl olacak diye düşünüyorum. Artık derslere başlayacağız. İnşallah bitirmek de nasip olur” dedi. 

Haber ve Fotoğraflar: Murat Okutmuş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2 yıl önce

Tüm kötülükler cahillikten gelir, Bilgi paylaştıkça çoğalır.
Allah razı olsun.

Avatar
Emre bayburt 2 yıl önce

Tebrikler ama emin olun okumanın yaşı var yok diyen boş demiş...kira elektrik doğalgaz ev gecindirmek hepsi bi dert bende sizin gibi başladım erken bıraktım. her sey yaşına yakışıyor .O okumanın yaşı yok diyenlerin tuzu kuru heybesi dolu boş insanlar

Avatar
Kadir Çetin 2 yıl önce

Okumanın yaşı yok adam tam sahaf oldu tipiynen bile derken şimdi tarihçi yarın birgün yazar olacak inşAllah abim benim Allah zihin açıklığı versin.