Şehit Nusret Bey'in hayatını anlatan levha, ismini taşıyan parka ilk kez konuldu

Şehit Nusret Bey'in ismini taşıyan parka, milli şehidin ilk kez hayat hikayesi konuldu.

Şehit Nusret Bey'in hayatını anlatan levha, ismini taşıyan parka ilk kez konuldu

Bayburt Postası - Bayburt’un geçmişten koruyarak, günümüze taşıdığı en önemli mekânlarından biri olan Şehit Nusret Parkı’na, Bayburt Belediyesi tarafından Nusret Bey'in hayatı hakkında bilgi veren bir levha yerleştirildi. 

1914-1917 yılları arasında Bayburt'ta Kaymakamlık yapan ve Bayburt Ermeni Tehciri dolayısıyla, İngiliz İşgali altındaki mahkemelerde yargılanarak Beyazıt Meydanı'nda idam edilen Nusret Bey anısına 1930'lı yıllarda yaptırılan park, milli şehidin fotoğrafı ve yaşam hikayesi ile çok daha anlamlı bir hale geldi. 1930'lı yıllardan beri faaliyette olan parkta bu ilk kez gerçekleşti. 

Öte yandan, Cumhuriyet caddesindeki bu özel mekân 20 yılın ardından tadilata alınarak elden geçirilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Savaş YILMAZ 2 yıl önce

Sayın Valimiz ve sayın Belediye Başkanımızdan talebimiz Sayın kaymakamımız Şehit Nusret Beyin isminin ayrıca bir okula verilerek yaşatılmasıdır. Emeği geçen herkese teşekkürler...