Pekmezci: "İstiklal Marşımız, milletimizin destansı hikayesini anlatır"

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Pekmezci: "İstiklal Marşımız, milletimizin destansı hikayesini anlatır"

Bayburt Postası - Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, "Aziz milletimiz için bir bağımsızlık beyannamesi olan İstiklal Marşı’mız, bu topraklar üzerinde ilelebet baki kalacak olan devletimizin destansı hikâyesini anlatan, birlik ve beraberliğimizden gelen gücümüzü bugüne taşıyan değerlerimizdendir" dedi. 

Pekmezci'nin mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Kahraman Milletimizin bağımsızlığımız ve bayrağımız uğruna verdiği, tarihte emsali olmayan kurtuluş mücadelemizi destanlaştıran, bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Milletimizin büyük bir inançla vermiş olduğu istiklal mücadelesini, muhteşem mısralarıyla ebedileştiren Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşımız, tarihten silinmek istenen milletimizin uyanışını, dirilişini, ne geçmişte, ne de gelecekte, esarete asla boyun eğmediğinin, eğmeyeceğinin tüm dünyaya ilan edilişinin ifadesidir.

Aziz milletimiz için bir bağımsızlık beyannamesi olan İstiklal Marşı’mız, bu topraklar üzerinde ilelebet baki kalacak olan devletimizin destansı hikâyesini anlatan, birlik ve beraberliğimizden gelen gücümüzü bugüne taşıyan değerlerimizdendir.

Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli marşımızın yazarı üstad Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.