'Mobil SGM' ilk olarak Bayburt'ta

Sigorta hizmetlerinin vatandaşın ayağına götürülmesi amacıyla, Türkiye genelinde ilk olarak Bayburt’ta uygulanmaya başlayan Mobil SGM Hizmet alınmasıyla ilgili bir program düzenlendi.

'Mobil SGM' ilk olarak Bayburt'ta
Bayburt Postası - Sigorta hizmetlerinin vatandaşın ayağına götürülmesi amacıyla Türkiye genelinde ilk olarak Bayburt’ta uygulanmaya başlayan Mobil SGM Hizmet alınmasıyla ilgili bir program düzenlendi. Bayburt Üniversitesi'nde gerçekleşen törenin ardından Mobil SGM Hizmeti ile ilk işlem  Esentepe mahallesinde gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde eşi vefat eden Güller Tekdemir 2 dakikalık bir işlemin ardından ölüm aylığına bağlandı.

Bayburt Üniversitesi Prof. Dr. Gökhan Budak konferans salonunda düzenlenen törene Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürü Adem Onar, Mali Yönetim ve Organizasyon Daire Başkanı Selahattin Uyuğ, SGK İl Müdürü Bilal Başer, AK Parti Bayburt Belediye Başkan Adayı Mete Memiş, bazı kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bayburt Üniversitesinde düzenlenen törende açılış konuşmasını SGK Bayburt İl Müdürü Bilal Başer yaptı. Başer, “Bayburt nüfusunun yüzde 96'sına Sosyal Güvenlik Hizmeti veren il müdürlüğümüz bu hizmetlerini sigortalı vatandaşlarımızın il müdürlüğüne müracaatları sonucu vermektedir. Biraz sonra üniversite kampüsünde hizmete başlayacak olan Mobil SGM aracımızla bundan böyle sigortalı ve hak sahiplerinin ilçede, beldede, köyde ve yaylada ayağına giderek müracaatı alıp hizmet vereceğiz” dedi.

Başer’in ardından konuşan SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürü Adnan Onar ise, “Doğduğum topraklara bu şekilde gelmenin hazzını ve gururunu yaşıyorum. Değerli misafirlerimiz biliyorsunuz, insanı yaşat ki, devlet yaşasın diyen bir neslin torunlarıyız ve geçmişten aldığımız bu iman gücüyle geleceğe bakmanın, sizlerle olmanın gururunu bu değerli günde özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu şemsiyesine 76 milyonu almanın bir zorunluluğunu bir gerekliliğini hissederek bu güzel hizmeti Bayburt’umuza dünyada ve Türkiye’de bir ilk olarak kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Onar, yeni düzenlemeyle verilecek hizmetlere değindiği konuşmasında şunları söyledi:

“Kuracağımız ‘İnsansız Güvenlik Merkezleri’yle tüm vatandaşlarımızın ayağına gitmeyi hedefledik. Bu Mobil Sosyal Güvenlik Merkezi’mizin çok önemli bir özelliği var. Üzerinde 3G, 4G, LG ve uydu teknolojileri var yani dağda, bayırda, köyde, yaylada yüksek hızla geniş bantla internet ve geniş bilgi data erişimi sağlayan bir alt yapı ve bir sosyal güvenlik merkezinde yapılan işlemlerinin para yatırmak ve hizmet döküm işi ve emekliliğinizi ne zaman olacağınızı öğrenene kadar hepsi mevcut olacak.  Bu sistemin en önemli ayaklarından biride deprem, sel yangın doğal afetlerde bunlar ilk önce Sosyal Güvenlik hizmeti gidecek olmasıdır.  Son sözlerimi söyleyerek sizlere veda etmek istiyorum; Bayburt sevgi demektir, Bayburt iman demektir, Bayburt samimiyet demektir, insana hakkaniyetli davranmak demektir, güzel olmak demektir ve güzel olmayı başarmak demektir. Bende bu anlamda Bayburt’a ‘Şen ol Bayburt şen ol’ diyorum.”

Özbek: “10 bin sigortalı sayısı 15 bine çıktı”


Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ise, SGK’nın en büyük devrimlerinden birinin eşi vefat eden hanımefendiler aylığa bağlamak olduğunu belirterek, “Sosyal devlet anlamında SGK’nin birçok hizmeti var. Özellikle engelliye ve yaşlılara yönelik yapmış olduğu çalışmalardan dolayı tekrar SGK’ya teşekkür ediyorum. Düşünebiliyor musun engelliye maaş veriyorsun ve engelliyi bakan kişiye maaş veriyorsun. Onların yaşamını kolaylaştırıyorsun. Ekonomik anlamda huzurlu bir şekilde ömürlerini tamamlıyorlar. Bayburt’ta 47 yaşındaki kötürüm bir yatalak hastamıza ve 80 yaşındaki babasına birçok alanda yardımcı olduk. Devlet onlara her türlü desteği verdi. Şu anda her ikisi de hakkın rahmetine kavuştu. Bu alanda SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürü Adem Onar’a teşekkür ediyorum. Özellikle Bayburt’ta 2002’den önce 10 bin tane sigortalı çalışanımız vardı. Şu anda 15 bine çıktı. Bunun 2 bine yakını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın toplum yararına çalışma programı ile göndermiş olduğu istihdamdan kaynaklanmıştır. Bundan dolayı sayın bakanımız Faruk Çelik beye de ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, SGK’nın gelişim sürecine değindiği konuşmasında, “Buralara çok kolay gelinmedi, çok büyük emekler sarf edildi. Bakın bu gün ülkemizde seçim var ve seçimde artık bu konular tartışılmıyor, ülkede kamu yönetiminin verdiği hizmet tartışılmıyor. Bu bizim için bir gurur kaynağıdır. Ben 6 aydır burada Valilik yapıyorum kimse gelip SGK şu konuda yanlış yapıyor. Milli eğitim iyi hizmet vermiyor, nüfus iyi hizmet vermiyor demiyor. Bence amacımız da buydu buraya vardık ben emeği geçen siyasetçisinden bürokratına kadar hepsini tebrik ediyorum. Hepinize de hayırlı günler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürü Adem Onar, Mali Yönetim ve Organizasyon Daire Başkanı Selahattin Uyuğ ve SGK Şube Müdürü Ahmet Han’a plaket takdim edildi.

2 dakikalık işlemle emekli oldu


Üniversite kampüs alanında düzenlenen Mobil SGM aracın hizmete alınması töreni sonrası, Esentepe mahallesinde ikamet eden ve geçtiğimiz günlerde eşini kaybeden Güller Tekdemir’in ayağına hizmeti götürerek evinde eşinden dolayı ölüm aylığına bağlanma işlemlerini yaptı. İki dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştirilen işlem sonrası maaşa bağlanan Güller Tekdemir isimli vatandaş böyle bir hizmetin ayağına gelmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, başta Başbakan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Safak Güngör 10 yıl önce

Devletin imkanları ve günümüzün teknolojisi kullanılarak halka yararlı işler yapılıyor bunuda akp'in lütfu olarak insanlara yediriyorlar. Teknolojinin gelişmesinden kaynaklanan yeniliklerin haricinde ne yapa bildiniz. Emekli maaşını ve asgari ücreti 2.000tl yapabildiniz mi? Gümüşhane belediyesi mhpli ama şöyle bir bakın Gümüşhane Trabzon arasındaki yola birde bakın Bayburt Erzurum arasındaki yola yatırımların nerelere yapıldığını görürsünüz.