Mermer araştırması yapmak için çıktığı doğada göktaşları buldu

Bayburtlu biyolog Mehmet Söyüt, mermer araştırması yapmak için çıktığı doğada göktaşları buldu. 

Mermer araştırması yapmak için çıktığı doğada göktaşları buldu

Bayburt Postası - Mermer üzerine araştırmalar yaparken, biri 4,50 kg, diğeri 7,300 kg olmak üzere iki ayrı göktaşı bulduğunu söyleyen Söyüt, her iki taşı da Ankara ve İzmir’deki uzman isimlere analiz ettirdiğini ve her ikisinin de göktaşı olduğunun belirlendiğini ifade etti.

Bayburt-Erzincan yolu üzerindeki dağlık arazide bulduğu 7,300 kg ağırlıktaki göktaşının düz bir arazide bulduğunu söyleyen Söğüt, gri tonlarındaki göktaşının dünyanın atmosferine girdiği andan itibaren sürtünme, basınç ve diğer kimyasal etkileşimlerin sonucu delindiğini ve elindeki göktaşlarında bu türden birçok gaz boşluğu oluştuğunu ifade etti. 

4,50 kilogramlık diğer göktaşını ise, Vauk dağının Bayburt sınırları içerisinde bulduğunu, göktaşının demir ve nikel bir karışım olduğunu belirtti.   

Söyüt, hacimlerine göre çok daha ağır olduğunu söylediği her iki taşı da değerlendirecek kişilere ulaştıracağını söyledi. 

Eğitimci Mehmet Söğüt, daha önce Bayburt’ta çeşitli buluşlara imza atmış, en son doğadaki malzemeleri kullanarak atık su arıtma projesi üretmişti. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tekin 3 yıl önce

eğitimci biyolog denmişte nerde eğitim veriyor yazsaydınız faydalanırdık buıluşlarından hangi okul veya üniversite