Maliye Bakanı Ağbal, Bayburt'ta

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vatandaşların Bayburt ile İstanbul'un kardeş şehir olması isteğini, cep telefonundan ulaştığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ileterek, bu konuda çalışma başlatılmasını sağladı.

Maliye Bakanı Ağbal, Bayburt'ta
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, vatandaşların Bayburt ile İstanbul'un kardeş şehir olması isteğini, cep telefonundan ulaştığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ileterek, bu konuda çalışma başlatılmasını sağladı.


Bakan Ağbal, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği memleketi Bayburt'ta esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Vali Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ile Ulu Cami civarındaki esnafın sorunlarını ve taleplerini dinleyen Ağbal, demirci atölyesinde bir süre demir dövdü.

Dikimevini de ziyaret eden Ağbal, iş yeri sahibi Serhan Haşlak'ın mesleğin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu belirtmesi üzerine, şunları söyledi:

"Hükümet olarak bu konuda birtakım çalışmalar yapıyoruz ve açıklayacağız. Özellikle genç, orta öğretim seviyesinde çıraklığı, mesleki eğitimi özendirecek çalışmalar yürütüyoruz. Sizin gibi işletmeleri de daha fazla teşvik edecek birtakım düzenlemeler yapacağız ama detaylarını şimdi açıklamak istemiyorum. Yakında bunları açıklayacağız, inşallah hayırlı olur."

Yıldız Garajı'nı da gezen Ağbal, esnafla ıhlamur içti ve sohbet etti.

Buradaki esnaflardan Abdulkadir Temur, Bakan Ağbal'dan, merkeze bağlı Erenli köyünde bulunan Abdülvehhab Gazi Türbesi'nin çevresinin düzenlenmesi ve Bayburt Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kardeş şehir olmasını istedi.

Ağbal, bunun üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı cep telefonundan arayarak, görüştü.

Bakan Ağbal, Topbaş'a, "Bayburtlular bana İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 141 belediye ile kardeş şehir olduğunu, bir tek Bayburtla kardeş şehir olmadığını söylediler" dedi.

Ağbal, bunun üzerine Topbaş'ın söylediği "Bayburt zaten bizimdir" sözünü vatandaşlara aktardı.

Bayburt ile İstanbul'u kardeş şehir yapacak protokolü imzalamak için en yakın zamanda İstanbul'da bir araya gelmek istediğini Topbaş'a ileten Ağbal, Bayburtluların teşekkürlerini ve selamlarını iletti.

Ağbal, Belediye Başkanı Memiş'e Bayburt Belediye Meclisinden, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir protokolü için karar alınması gerektiğini aktararak, işlemlerin yapılmasını istedi.

Bakan Ağbal, bir vatandaşın, "Bayburt'ta henüz paralel yapılanma soruşturmasına ilişkin daha atılmış bir adım yok" sözleri üzerine, "İnşallah gidilir, merak etme bütün Türkiye'de gidilecek" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Naci Ağbal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 8 yıl önce

Bayburt ta paraleleci varmı? % 100 AKP ye oy çıkmadımı?

Avatar
ulubatlı 8 yıl önce

Bu ak parti düşmanları,chp ye MHP ye olmadı hdp ye desdek verdiler mi verdiler.paralelciler şimdi taktik değiştirdiler.nefretlerini oy olarak sandıkta ezildiler gumul oldular.ama hala siyaseten birilerine yanaşarak güya iyi insan rollerindeler.Cumhurbaşkanımız bunların inlerine girmeseydi.bunların inanın feto dan başka rabbiyeleri yoktur o ne derse o olur zihniyeti hakim. yaptıklarını çaldıklarını,yalanlarını görmezden gelenler sıra size de gelir PARALEL'e kim desdek verdiyse hesabını da versin.Cebrail gökten inse oy vermem ama itina ile papa'nın eli öpülür israile rusya'ya desdek veren VATAN HAİNLERİ BUNLAR...

Avatar
Bayburt 8 yıl önce

Bu Bayburt'ta bir mayıs Ada'm var oda sensin aloş kardeş bence seni bir an önce Paralelden Bayburt dışına atsınlar yoksa bu içindeki akparti zehiri bizi zehirleyecek !!!

Misafir Avatar
ALOŞ 8 yıl önce @Bayburt

Seni kınıyorum. Tam bir Bayburt düşmanlığı yapıyorsun. Ağzında çok temizmiş.

Beğenmedim! (5)
Avatar
ALLAH YOLUNA PARALEL 8 yıl önce

"Bayburt'ta henüz paralel yapılanma soruşturmasına ilişkin daha atılmış bir adım yok" sorusunu soran zekâ özürlü kim?