Kazak heyet 'Korkut Ata'nın huzurunda

Kazakistan’nın önemli isimlerinden bilim adamı, diplomat ve edebiaytçı Olcas Süleymanov, Türksoy Genel Sekreteri Dusen Kaseinov ve Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan Belediye Başkanı Mete Memiş’i makamında ziyaret ettiler.

Kazak heyet 'Korkut Ata'nın huzurunda
Bayburt Postası - Kazakistan’nın önemli isimlerinden bilim adamı, diplomat ve edebiaytçı Olcas Süleymanov, Türksoy Genel Sekreteri  Dusen Kaseinov ve Güneş Vakfı Başkanı  Prof. Dr. Alpaslan Ceylan Belediye Başkanı Mete Memiş’i makamında ziyaret ettiler.  


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Memiş  Süleymanov, Kaseinov ve Ceylan’a teşekkür ederek çalışmalarında başarı temennisinde bulundu. Süleymanov, Kaseinov  ve Ceylan ise Başkan Mete Memiş’e kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek görevinde başarılar dilediler.

Belediye Başkanı Mete Memiş ziyaretin anısına Olcas Süleymanov’a Bayburt’un tarihi yapılarının Bayburt taşından yapılmış biblolarını hediye ederken Dusen Kaseinov’a ise yine Bayburt taşından yapılmış Bayburt Saat Kulesi biblosu hediye etti. Türksoy Genel Sekreteri Dusen Kaseinov ise Başkan Memiş’e Dede Korkut’a ait kopuz’un tasvir edildiği bir biblo hediye etti.

Dede Korkut Türbesi'ne ziyaret

Ziyaretin ardından Bayburt Belediyesi'nden ayrılan Olcas Süleymanov, Dusen Kaseinov ve Alpaslan Ceylan Başkan Mete Memiş’le birlikte Bayburt merkeze bağlı Masat köyünde bulunan Türk Dünyasının ortak değeri olan Dede Korkut türbesini ziyaret ettiler. Burada Belediye Başkanı Memiş’ten türbe hakkında bilgi alan Kazak heyeti, türbede bir müddet daha incelemelerde bulunup dua etikten sonra Bayburt’tan ayrıldı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dertli Bayburtlu 8 yıl önce

Bayburt yollarında adamları gezdirirken hiç utandılar mı acaba? Zıplaya zıplaya böbrek taşı düşürmüştür adamlar. Marsın yüzeyi daha düz bayburt yollarından...