İl Özel İdaresi'nden 2013 değerlendirmesi

İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak bir yazılı açıklama yayınlayarak 2013 yılında yapılan çalışmaları değerlendirdi...

İl Özel İdaresi'nden 2013 değerlendirmesi
Bayburt Postası - İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak bir yazılı açıklama yayınlayarak 2013 yılında yapılan çalışmaları değerlendirdi. Bayrak, 2013 yılında yatırımlar ayrılan 13 milyon 750 bin bütçesinin, 6 milyon 140 bin lira ek ödenekle 19 milyon 890 bin liraya yükseldiğini, 7 milyon 684 bin lira olan KÖYDES ödenekleri ile birlikte toplam rakamın 27 milyon 574 lira olduğunu belirtti.  

Bayrak, Özel İdare tarafından KÖYDES, SODES, KUDAKA ve DOKAP projeleri ile merkez, ilçe ve köylere yapılan yol ve ulaşım hizmetleri, içme suyu, atık su kanalizasyon çalışmalarını değerlendirdiği açıklamasında, “Sayın vekilimizin desteği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldığımız 2 adet çöp toplama kamyonu ile 484 adet çöp konteynırı ile köylerinizin evsel atıkları toplanmaktadır. SODES kapsamınca 30 köyümüze çocuk parkı yapımı gerçekleştirilerek toplamda 82 köyümüz çocuk parkına ulaşmış oldu. Ayrıca 30 köyümüze de oyun sahası yapıldı” dedi.

Doğal Taş projesinde 2014 yılı itibariyle inşaat çalışmalarının başlanacağını belirten Bayrak,  Kop Dağı Oteli ve Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor hakkında ise şunları söyledi:

“Kop dağı otelimiz bu yıl içerisinde ciddi bir firmaya turizm amaçlı olarak ihale edilerek verilmiştir. Önümüzdeki yıllarda bu tesisin şehrimize yeni katkılar yapması beklenmektedir. Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor kulübüne 2013 yılı içerisinde imkânlar ölçüsünde bütçe ayrılmıştır. Kulübümüzün 2014 yılında başarısı göz önün de bulundurularak 2014 yılında yardım bütçesini 2 katına çıkarmıştır. Ama asıl büyük harcamaları Bayburt Grup A.Ş. tarafından gerçekleştirilmektedir.”

Kurumlarca yapılan projelere 1 milyon 500 bin destek verildiğini belirten Bayrak, başta hükümet olmak üzere, Bayburt Valiliği, Aydıntepe ve Demirözü Kaymakamlıklarına, İl Genel Meclis üyelerine, İl Özel İdaresi yöneticileri ve çalışanlarına teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.