Bayburt'a ikinci bir saat kulesi!

Yeni Arpalı meydanının en büyük sürprizi tarihi Bayburt Saat Kulesi'nin bir benzeri oldu... İşte detaylar...

Bayburt'a ikinci bir saat kulesi!
Bayburt Potası - Arpalı Beldesi, yeni meydanına kavuştu. Yeni Arpalı meydanının en büyük sürprizi ise tarihi Bayburt Saat Kulesi'nin bir benzeri oldu. Bayburt Taşı'ndan 7.5 metre yüksekliğinde yapılan saat kulesi, meydana yeni bir imaj kazandırırken, özel led aydınlatmalarla süslenen mütevazi eser gece görünümüyle de dikkat çekti.

Arpalı Belediyesi tarafından yaptırılan Saat Kulesi ve meydan çalışması tamamlanma aşamasına geldi. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti adayı olarak Belediye Başkanı seçilen Şadi Terzi, "leylek ve cami" temalı yeni Arpalı Belediyesi logosunun ardından "imaj" anlamında ikinci icraatını halkın hizmetine sundu.

Tamamı Bayburt Taşı kullanılarak yapılan Arpalı Saat Kulesi'nin motifleri ile örnek bir çalışma olduğunu belirten Terzi, yaklaşık 3 bin 500 metre Arnavut kaldırımı benzeri taşlarla döşenen meydan çalışmasının Arpalı Merkez camisini de içerisine alan bir çalışma olduğunu söyledi. 

Meydan çalışmasının detaylarını Bayburt Postası'na açıklayan Arpalı Belediye Başkanı Şadi Terzi, 210 bin lira tutan çalışmanın Arpalıların takdirini topladığını belirterek, "Arpalı'ya örnek bir meydan kazandırmak için hayata geçirdiğimiz çalışmaydı. Kaldırımları andezit taşıyla yaptık. Meydanı ise 3 bin 500 metre civarındaki alanı Arnavut Kaldırımı denilen taşla yaptık. Çalışmanın içerisinde Arpalı Merkez Camisi de yer alıyor. Caminin de çevre düzenlemesini yeniden elden geçirdik. Yaklaşık 210 bin lira tuttu. Meydanımızın şu anda sadece genel ışıklandırması eksik. Onu da yetkili kurumlarla görüştük, en kısa sürede tamamlayacağız" dedi.

Bayburt Taşı'ndan yapılan Arpalı Saat Kulesi'nin 60 bin liraya mal olduğunu belirten Terzi, 2.5 metre taş sütunlarla 7.5 metre boyunca inşa edilen saat kule yapımının 2 ay gibi kısa sürede tamamlandığını söyledi. Terzi, saatlerin ise en kısa sürede takılacağını kaydetti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
6969 9 yıl önce

Saatlede para bulamıyorlar bakanların çaldığı paraların zekatını versinlerde saat alsınlar yazık olmasın o uyduruk kuleye

Avatar
aloş 9 yıl önce

2019 seçimlerinde belde olacak köy. Başkanın bu konuda görüşü nedir?

Avatar
HartmaniA 9 yıl önce

Kuleyi gördüm de saat nerde ?

Avatar
BAYBURT TANITMA YAŞATMA PLATFORMU 9 yıl önce

bayburt saat kulesi dökülüyor,korumaları ve anteni kırıldı,sn bld bşk,mete beye önemle
duyrulur,esen kalınız.