Bayburt'ta 23 Nisan kutlamaları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bayburt'ta etkinliklerle kutlandı.

Bayburt'ta 23 Nisan kutlamaları

Bayburt Postası - Salgın dolayısıyla kısıtlamalar gölgesinde kalan 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakşoğlu tarafından Saray Bahçesi'ndeki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. 

Bir 23 Nisan klasiği olan koltukların çocuklara devri de Bayburt Valiliği ve Bayburt Belediyesi'nde ayrı ayrı yaşandı. Pekmezci'nin koltuğuna 21 Şubat Kurtuluş İlkokulu öğrencisi Abdulkadir Güven oturdu. Başkan Yardımcılıklarını ise, aynı okulda öğrenim gören Ravza Topsakal ve Deniz Türkoğlu yaptı. Başkanlık koltuğuna oturan Abdulkadir Güven, bazı taleplerde bulundu.
Programın ardından öğrencilerin isteği ile Belediyeye ait Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi gezildi. 

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Güven, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zeynel Abidin Öztürk, 21 Şubat Kurtuluş İlkokulu Müdürü Hanefi Koçyiğit ve sınıf öğretmeni Dilek Koçyiğit katıldı. Pekmezci günün anısına öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti. 

Daha sonra Valilik makamını da ziyaret eden öğrenciler Valilik makamına da oturarak, isteklerini sıraladı. Çocukların istekleri çevreye yönelikti. Daha fazla ağaçlandırma, çöplerin yere atılmadığı temiz bir dünya hayallerini dile getirdiler. 

Bayburt Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu da çocukların okulu özlediğini söyleyerek, pandeminin 23 Nisan kutlamalarını balkonlara hapsettiğini ifade ederek, "Temennimiz bir an önce salgın biter, çocuklarımız okullarına kavuşur. Eskiden olduğu gibi yine coşkulu 23 Nisan'a tüm okullarımız, öğrencilerimiz kavuşur" dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.