Bayburt Şehitliği'ne saygı yürüyüşü

Bayburt'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yıldönümü etkinliklerinde ilk günkü programların son ayağını oluşturan Şehitlere Saygı Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Bayburt Şehitliği'ne saygı yürüyüşü
Bayburt Postası - Bayburt'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yıldönümü etkinliklerinde ilk günkü programların son ayağını oluşturan Şehitlere Saygı Yürüyüşü gerçekleştirildi. Sılakent önünden başlayıp Şehit Osman Tepesi'ndeki Bayburt Şehitliği'nde noktalanan etkinlikte şehitlerin temsili mezarlarına karafiller bırakıldı.



Bayburt Şahitliği'nde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mete Memiş, "Şehit kardeşlerimiz o mübarek insanlar haklarını bize helal etsinler. İnşallah onların bize vatan olarak bıraktıkları bu topraklarda bizde bizden sonrakilere bu toprakların vatan olarak kalması adına yapılması gereken her şeyi yapacağız" dedi. 

"Bayburt bu topraklar için kan lazım olduğunda kan, can lazım olduğunda can veren bu toprakları vatan yapmak için, bu topraklarda bayrağımızın ebediyen dalgalanması için canını seve seve veren insanların yurdudur" diyerek İstikal Şairi Mehmet Akif’in dizelerine yer veren Başkan Memiş şunları söyledi:

"Merhum Mehmet Akif diyor ya: Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, sana aguşunu açmış duruyor Peygamber. Merhum burada aslında şehitlerimiz için bir mesaj veriyor. Bu şehitlerin bize ihtiyacı yok bizim onlara ihtiyacımız var. Şehit kardeşlerimiz o mübarek insanlar haklarını bize helal etsinler. İnşallah onların bize vatan olarak bıraktıkları bu topraklarda bizde bizden sonrakilere bu toprakların vatan olarak kalması adına yapılması gereken her şeyi yapacağız."

Konuşmanın ardından müftülük görevlilerince Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Etkinlik, Bayburt Müftülüğü Din Hizmetleri Şube Müdürü Nasrullah Bilgin’nin yaptırdığı dua ile sona erdi.

Yürüyüşe Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı İbrahim Ayhan Vural, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Faruk Kılıçaslan, Belediye Başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.