Başkan Polat, personeliyle buluştu

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Hizmet-İş Sendikası tarafından düzenlenen akşam yemeğinde, belediye çalışanlarıyla bir araya geldi.

Başkan Polat, personeliyle buluştu
Bayburt Postası - Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Hizmet-İş Sendikası tarafından düzenlenen akşam yemeğinde, belediye çalışanlarıyla bir araya geldi. Bayburt Öğretmenevi’nde düzenlenen yemeğe Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kondolot, birim müdürleri ve belediye çalışanları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan  Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, özverili çalışmalarından dolayı belediye çalışanlarına teşekkür etti. Başkan Polat, “Beş senedir bu mübarek topraklara, bu kutsal insanlara birlikte hizmet etmeye gayret ettik. Bizim tek amacımız vardı; bu topraklara en güzel hizmeti yapmaktır. Bizim belediye çalışanları olarak diğer kurumlardan farklı yönümüz kendi topraklarımıza hizmet ediyoruz. Bayburt’ta ne gibi hizmetler yaptığımızı en iyi siz biliyorsunuz. Geri dönüp baktığımız zaman, Bayburt’un cadde ve sokaklarında gezdiğimiz zaman, dağlarında gezdiğimiz zaman ‘şu eserde bizim emeğimiz var’ diyebileceksek, işte biz o zaman kendimizi mutlu olarak addedebiliriz” dedi.

Bayburt Belediyesi’nin son beş yılda çok güzel eserler ortaya koyduğunu ve bu eserlerin Bayburt’un kimliğine çok güzel görüntüler kazandırdığını belirten Başkan Polat, “Özellikle “Çoruh” diye bir değeri bildik ve insanlara anlatmak adına; Metip Projesi, Saklı Cennet, Sessiz Bahçe, Kent Ormanı, Masal Parkı, Kadıoğlu Parkı, Gençlik Parkı, 3 tane köprü, 2. Rıhtım, Çoruh Gerdanlıkları gibi eserlerimizi ortaya koyarak Çoruh’a yüzümüzü döndük. Kaleden şehre baktığımız zaman Çoruh diye bir nehri insanlara hissettirebileceğiz diye eserlerimizi şehrimize kazandırdık” diye konuştu.

Belediye Başkanı Polat konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Ulu Bahçe, Kırıkçeşmeler, Taşhan diye eserler koyduk”

“Yapılanlar, hatırlatılmadığı zaman çok çabuk unutuluyor. Hepinizin Ulu Bahçe diye bildiğiniz bir projemiz var; burada emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ramazan’a yetiştireceğiz diye gece gündüz demeden hep beraber çalıştığımızı biliyoruz. Ulu Bahçe diye bir eser koyduk ortaya, Kırk Çeşmeler diye bir eser koyduk, Taşhan diye bir eser koyduk.”

“Bayburt andezit taşıyla tanıştı”


“Bayburt ilk defa bizim dönemimizde andezit taşıyla tanıştı. Cumhuriyet Caddesi kaldırım çalışmalarımız ve ışıklandırmalarımız ile göz kamaştırır görüntüye kavuştu. 49 tane cadde ve sokağın kaldırımlarını, kendi şantiyemiz de bin bir emekle ürettiğimiz değişik renk ve şekildeki taşlarla döşedik. Daha önce şantiyemizde sadece kilit parke üretilirken, SODES projesi sayesinde belediyemize yeni parke üretim makineleri kazandırdık. Yeni makinelerimizle birlikte dekoratif ve değişik renkte parke üretebiliyoruz.”

“Temizlik işlerini geri aldık”


“Hatırlarsanız 2010 yılında temizlik işlerini biz belediyemizin şirketine devraldık. Ve şuanda o işçilerimizin hepsine asgari ücret değil, en az bin lira maaş veriyoruz. Hem maaşları arttı hem de belediye kâra geçti. 2009 yılında öyle aylar gelmişti ki, temizlik şirketine 100 bin lira fatura kestiğimiz aylar vardı. Biz temizlik işlerini belediyemizin şirketine devraldık. Araçları kredi kullanmak suretiyle belediyemize aldık ve buna rağmen belediyemiz ayda 25 bin lira kâra geçti. Bu 25 bin lirayı 5 yılla çarparsanız sadece 1,5 milyon lira belediye kâr etmiş oldu. Demek ki çok doğru bir adım atmışız. Ben tekrar emeklerinizden dolayı, çalışmalarınızdan dolayı, iyi niyetlerinizden dolayı, hepinize gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatınızda huzurlu olmanızı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Konuşmasının ardından Belediye Başkanı Polat’a Hizmet-İş Sendikası Bayburt Temsilcisi Dursun Ali Türk tarafından Osmanlı Arması kabartma işlemeli bakır tepsi hediye edildi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.