Başkan Memiş’ten muhtarlara çağrı

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt’un nüfusunun artırılması için muhtarlara çağrıda bulundu.

Başkan Memiş’ten muhtarlara çağrı
Bayburt Postası - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt’un nüfusunun artırılması için muhtarlara çağrıda bulundu. Bayburt Belediyesi tarafından düzenlenen programda Bayburt’a bağlı köy muhtarları ve il dışında bulunan dernek başkanlarıyla bir araya gelen Başkan Memiş, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, “Bayburt Belediyesi adına diyorum ki, en fazla nüfus kaydını geçiren muhtarlarımızı Bayburt Belediyesi olarak umreye göndereceğiz. Köy nüfus oranına göre en fazla hangi muhtarımız daha çok ikametgâh geçişi yaptırabilirse onu umreye göndereceğiz”

Bayburt Konağı’nda gerçekleşen ve Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, Bayburt Vakfı Başkanı Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Kültür ile Yardım Derneği Başkanı Faruk Kılıçarslan’ın katıldığı programda bir konuşma yapan Başkan Memiş, toplantının ana fikrinin il dışından gelen misafirlerimizin kayıtlarını Bayburt’a almaları konusu olduğunu ve Bayburt’un geleceği açısından bunun zaruret olduğunu belirtti.

Başkan Memiş, şöyle konuştu:

“75 bin nüfusa göre destek alıyoruz, 125 bin nüfusa hizmet ediyoruz”

“Bayburt’un nüfusunun 75 bin ama yaz sezonunda ise Bayburt’a 125 bin kişi yaşıyor. Hâlbuki devlet hem İl Özel İdareye hem de Bayburt Belediyesi’ne 75 bin nüfusa göre yardım yapıyor.  Dolayısıyla Bayburt, 75 bin nüfusa göre aldığı parayla 5,6 ay 125 bin nüfusa göre hizmet ediyor. Hastanelerimiz yaz aylarında çok dolu oluyor. Bunun sonucunda misafirlerimiz hastanenin kalabalığından hep şikâyetçi oluyorlar. Tabi burada hastane 75 bin nüfusa göre planlanmış; doktorları, hemşireleri, çalışanları ona göre tayin edilmiştir. Yaz nüfusu 125 bin olunca doktor sayısı ister istemez yetersiz kalıyor. Bütün bu problemleri üst üste koyduğumuz zaman bunun tek çözümü var. Dışarıda yaşayan misafirlerimiz, kıymetli büyüklerimiz, kıymetli kardeşlerimiz, kıymetli dostlarımız, nüfuslarınızı il olarak Bayburt’a almanızdır”



“En fazla nüfus kaydı yapan muhtarlarımızı umreye göndereceğiz”

“Bu olmazsa bunu sonucu yaz sezonunda hizmetlere yansıyacaktır. Hizmetlerimiz her yaz daha azalacaktır ve misafirlerimizin şikâyetleri daha da artacaktır.  Bu konuda yapılması gerekenler hususunda valilik ve belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız. Görevli memurlarımızla birlikte bizlerde gerekirse köyleri dolaşıp misafirlerimizin kayıtlarını Bayburt’a almaları hususunda çalışacağız. Bu konuda sizlerin gereken hassasiyeti en az bizler kadar göstereceğinize inanıyorum. Bayburt Belediyesi adına diyorum ki, en fazla nüfus kaydını geçiren muhtarlarımızı Bayburt Belediyesi olarak umreye göndereceğiz. Köy nüfus oranına göre en fazla hangi muhtarımız daha çok ikametgâh geçişi yaptırabilirse onu umreye göndereceğiz”

“Seviyorum demekle Bayburt çok sevilmez”

“Burada iki şey önemli; birincisi bizlerin Bayburtluluğu, eğer öğündüğümüz gibi gerçekten Bayburtlu isek bunu gösterelim. Nüfusumuzu artıralım. İkincisi ise hem vatandaşlık görevimizdir hem de sorumluluk alanımızdır. Ben şehir merkezinde 36 bin nüfusa göre hizmet ediyorum. Bayburt Belediyesinin devlet bütçesinden aldığı pay bu nüfusa göredir. Ben yaz nüfusu 50 bin olan, 60 bin olan bir şehre hizmet ediyorum. Bu şekliyle de Bayburt her yıl geriye gider, çok sevdiğimiz Bayburt cazibesini kaybeder. Biz diyoruz ki, Çoruh’u güzelleştireceğiz. Porsuk Çayı’nın Eskişehir’e kattığı değeri, biz Çoruh’la Bayburt’a katacağız. Peki, bizim sermayemiz nerde, makine parkımız nerde? Biz ancak 36 bin nüfusa göre planlanmış ve verilen bütçeye göre hizmet edebiliyoruz. Hizmetlerimizin en güzel şekilde yürümesi için, hizmetlerimizin en verimli maksimum seviyeye ulaşması için bu konuda hepimiz sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz. Bayburt’a dışarıdan gelip, Bayburt Belediyesi sınırları içerisinde toplu olarak site şeklinde ev yapmak isteyen arkadaşlarımıza belediye olarak arsaları makul bir fiyatla tahsis edelim. Bayburt’umuzu bu şekilde büyütelim. Bayburt’u ne kadar çok sevdiğimizi gösterelim. Bayburt’u çok seviyorum demekle Bayburt çok sevilmez. Nasıl ki kahrolsun Amerika demekle Amerika kahrolmuyor, Bayburt seni çok seviyorum demekle de Bayburt çok sevilmiyor. Bu anlamda Bayburt’u yukarıya taşıyacak, Bayburt’a iklim kazandıracak düşünceleri, fikirleri hayata geçirirsek Bayburt’u o zaman sevmiş oluruz”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 10 yıl önce

Evet seviyorum deneyle sevilmiyordu doğru ama sevilen ne uapiyor sevmek için bir de ona bakmak lazim 30 mart ta iş basi yapmış seçim perde bir çok vaatte bulunmuş bir baskanin daha ağustos ayinda parasizliktan dem vurmasida çok manidar hemde iktidar partisinin belediye başkanı olarak siz aağlamayı birakinda hizmet etmeye bakin bayburdu geriye goturmeyin ileriye goturun sizin hacciniz orda kendinizi haci yapin onu bunu hacca yollamayin

Avatar
kürşat şahin 10 yıl önce

Ne oldu yoksa anlaştınız mı iki milletvekili çıkaralım diye,biz ilçe özlemi çekiyoruz,bize bir vekil de fazla sayın başkan duranlar bile gitme hayali kurarken,siz hala bu milletin saf duygularını sömürme peşindesiniz.Hiç halkı insanca yaşatalım,memleketi kalkındıralım nüfus artar düşüncesini aklınızdan geçirmeyin.Yandaşlar kalkınsın,memleket pislikten batsın,her gün sular kesilsin,memleketteki kültürel etkinlikleri kaldırın insanların taleplerine kulak tıkayın (millet belediyeye ait dolmuş istiyor,dolmuşçuların yobazlıklarından dolayı) ondan sonra nüfusunuzu bayburda alın bize muhtaç olun ki size gününüzü gösterelim yemezler sayın başkan yemezler ,kalanlarda gidecek bunu sende biliyorsun,BAŞKAN olmasan sen gelecekmiydin.

Avatar
yusuf yıldırım 10 yıl önce

rabıa kadıoglu parkı devamı niteliğinde olan kısmın yeşil alanını yapamayacak kadar aciz bir belediye için kimseden bişey isteme hakkınız yok !!!

Avatar
metin 10 yıl önce

önce sizler Bayburt da ikamet edenleri kaçırmayın da sonra gelmek isteyenlerle ilgilenin ramazanın 3. günü iş kurdan 830 tl ye çalışan işçileri iş den atan kafa Bayburt ta kimseyi tutamaz kaldı ki bu durumda kimsede göç etmez

Avatar
sanem karada 10 yıl önce

sayın başkan sanırım belediyeye oturmaya gelmiş hiç bir hizmetini göremedik lütfen bişeler yapnız yazık bu memlekete

Avatar
vatandaş 10 yıl önce

İlk önce gezilip görülecek o güzel Bayburt Kalesini tertip dizay edinde sonra hemşerimizi şehrimize davet edin.Sayın başkandan diğer konularda ivedi olarak yaptığı güzel çalışmalarına Bayburt Kalesinide eklemesini temenni ediyorum.

Avatar
metin 10 yıl önce

acık konuşayım ki Bayburt mete memiş le 5 yılını heba etmiştir bunu anlamak için uzman olmaya gerek yok

Avatar
ahmet can 10 yıl önce

ilk önce başkan şehrin allyapı yol kanalizyon kaldırım trafik sorunu ile ilgilenmeli..