Bakan Ağbal'dan yatırımlar hakkında önemli açıklamalar

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt programına basın mensupları buluşması ile başladı.

Bakan Ağbal'dan yatırımlar hakkında önemli açıklamalar
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt programına basın mensupları buluşması ile başladı. Bakan Ağbal, Bayburt yatırımlarını anlattığı yerel basın buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Ağbal, Kaleardı Mahallesi’ne yapılan Kültür Han ve park projelerine değinerek, mahallelinin uzun yıllardır şikayetçi olduğu taş ocakları konusuna değindi. Bakan Ağbal, ‘Bu konuda hiç geri adım yok’ dediği konuyla ilgili, “Kaleardı Parkı’nın karşısındaki bütün şantiyeleri o bölgeden taşıyoruz. Kaleardı Mahallesi Bayburt’un yeni bir yaşam alanı haline gelecek daha fazla olarak. Oradaki bütün şantiyeleri bir kaç ay içerisinde taşıyoruz. Burada hiç geri adım yok. Herkes oradan taşınacak. Devlet olarak, belediye olarak biz bu taşınma ile ilgili her türlü yardımı ve desteği kendilerine vereceğiz. Ama orada artık toz bulutu kalkmayacak. Orada artık vatandaş nefes alacak, yürüyecek, spor yapacak. O şantiyelerin kalktığı sırtlarda da çok güzel projeler yapacağız” dedi.

15 yılda Bayburt’a çok önemli yatırımlar yapıldığını ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek sözlerine başlayan Bakan Ağbal, şunları kaydetti:

Havalimanı 2019 yılında faaliyette

“Bayburt- Gümüşhane Havalimanı konusunu biliyorsunuz sayın Cumhurbaşkanımız, ‘2019 seçimlerine geldiğimde bu havalimanına ineceğim’ demişti. Dolayısıyla sayın Başbakanımıza ve Ulaştırma Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Olağanüstü bir gayret var. Bu projenin iki boyutu var. Pistin yapılması ve altyapı yapımı ile terminal bölümü. Altyapı yatırımları ile ilgili ihale tamamlandı, bu hafta yer teslimi yapıyoruz. Yaklaşık 175 milyon lira bedelli bu projeye artık kazmayı vuruyoruz. Terminal binası 15 bin metrekare olacak. Güzel bir terminal projesi yapacağız. Bu yıl içerisinde onun da ihalesine çıkacağız. Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli bu havalimanını sadece Bayburt’a ve Gümüşhane’ye değil bu bölgedeki vatandaşlarımıza kazandıracağız. Yıllardır Bayburtlu hemşehrilerimizin hayal olarak dile getirdiği bu proje artık gerçeğe dönüşüyor. Projeyi ben de yakından takip ediyorum.”

Tünel projeleri ve karayolları yatırımları

“Bayburt çevre illere bağlanması noktasında tünel projeleri var. Kop Tüneli devam ediyor. Vauk Tüneli projesi devam ediyor. Yine Karaçam Tüneli proje hazırlıkları yapılıyor. Uzungöl’e bağlanmamız noktasında önemli bir proje ve Zigana Tüneli var. O da tamamlandığında mesafeler çok kısalacak. Salmankaş Tüneli tamamlandı, bağlantı yolları devam ediyor. Bayburt’u her tarafa bağlayacak tüneller ve yollar devam ediyor. Bayburt-Köse Yolu, Bayburt-Çaykara Yolu, Demirözü-Köse-Kelkit-Erzincan yolu devam ediyor.”



"Baksı Müzesi bir marka, yolunu yapıyoruz..."

 Baksı yolunda bir projemiz var. Baksı Müzemiz çok meşhur. Geçen gün bizi gururlandıran bir gelişme oldu. Kültür Sanat Ödülü kazandı. Hemşehrimizle gurur duyuyoruz. Bizi bir kez daha gururlandılar. Cumhurbaşkanımızdan bu ödülü de aldılar. Baksı Müzesi bir marka, Bayburt’un bir markası. Biz de Baksı Müzesi’nin gelişmesi noktasında her türlü gayreti göstereceğiz."

“2019 yılında hastanemizi açacağız”

"İlk sözlerimden biri hastaneydi. 200 yataklı modern, 5 yıldız konforunda bir hastane yapıyoruz. Çok başarılı bir müteahhitimiz var. Sağlık Bakanımıza teşekkür ediyorum. 2019 seçimlerinden önce bu projeyi açacağız. 12 katlı olacak hastanemiz. 75 poliklniği olacak. 72 tek yataklı odalarımız olacak. Şuandaki mevcut hastanede 18 adet tek kişilik odamız var. Bu sayı 72’ye çıkıyor. 136 odası olacak. 7 ameliyathanesi, 22 tane diyaliz yatağı olacak. 20 genel yoğun bakım yatağı olacak. 4 doğum, 12 intaniye odası olacak. 50 bin metrekare üzerine altın otoparkı olacak. Bayburt gerçekten son derece modern bir hastaneye kavuşmuş olacak. İlçelerimizde entegre hastane projelerimiz devam ediyor. Aydıntepe ve Demirözü’de 12 yataklı entegre hastanelerimiz olacak. Aile Sağlığı Merkezimiz bu yıl içerisinde bitecek. Sağlık Müdürlüğü binamız tamamlandı."

15 bin öğrenci hedefi

"Üniversite Bayburt için son derece stratejik bir yatırım. 2015 yılı itibariyle yaklaşık 7 bin 700 öğrencisi vardı. Biz kendimize hedef olarak 15 bin öğrenci kapasitesi koyduk. Şuan 12 bine yaklaştı. 2019 yılına bu sayı 15 bine çıkacak. Ben burada Rektör hocamıza teşekkür ediyorum. Hedeflere varma noktasında yoğun bir gayret gösteriyor. Bu dönemde üniversitemize İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve  Sanat ve Tasarım Fakültelerini kazandırdık. Bunun yanı sıra Aydıntepe’ye ve Demirözü’ne yükseokullarını önce yerleşke olarak sonra kendi tabelaları ile faaliyete geçirdik. Kışlanın şehir dışına taşınması konusu vardı. Şehir içindeki kışla Arpalı Bölgesine taşınıyor. O bölgeye üniversite kampüsünün yanı sıra bir de vatandaşa açık olarak bir park alanı planlıyoruz. 1500 kişilik yurt tamamlandı. 2018 yılında 1500 kişilik yurt inşaatını KYK başlatıyor. Bayburt’a Halk Eğitim Merkezi inşaatı başlatıyoruz. Demriözü’nde yeni halk eğitim binasını kazandırdık."

3 bin 200 kişi kapasiteli Askeri Kışla

"Arpalı’daki askeri kışla projeyle ilgili de araziyle ilgili çalışmalar tamamlandı. Kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve TOKİ arasında bir protokol yaptık. Oradaki yapım işini TOKİ yürütecek. Burada yaklaşık 3 bin 200 kişilik askeri modern bir kampüs inşaatı yapıyoruz. O zamana kadar geçici olarak prefabrik binalar yapacağız. Buradaki piyade birliğini komanda birliğine dönüştürüyoruz. Bayburt’un büyümesi için, esnafı için önemli olan bu projeyi yakından takip ediyorum."

Hükümet Konağı, spor salonu ve stadyum

"Hükümet Konağı projemiz var, yakın bir zamanda İçişleri Bakanlığı ihalesine çıkacak. Son derece güzel bir bina. Sayın İçişleri Bakanımıza teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile Kapalı Spor Salonu inşaatımızı başlatacağız. Gençlik ve Spor Bakanımıza teşekkür ediyorum, projeyi takip ediyor. Stadımızın eski olan tribün kısmını da diğeri gibi yeniliyoruz. Bugünlerde Bayburtspor iyi gidiyor, bu da bizi sevindiriyor. Stadın içinde iyileştirme çalışmları yapacağız."

"Polis Eğitim Merkezi 12 ay katkı sunacak"

"Göçmen Gönderme merkezi ile ilgili İçişleri Bakanlığımız ihaleye çıkacak. Açık Cezaevi projesi tamamlandığında 100 hemşehrimize istihdam sağlayacak. Bayburt Polis Özel Hareket Eğitim Merkezi projesine önem veriyorum. İlk geldiğimde 'kapatılacak mı' dediler. 'Yok öyle bir şey' dedik. Bugün Allah’a şükür 500 kişilik bir yurt binasını bitiriyoruz. 20 milyon lirayı aşan bir proje ile orada spor ve eğitim merkezleri de kuruyoruz. 12 ay boyunca özel harekette görev alacak polislerimizin eğitildiği bir yer olacak. Bayburt ekonomisine de büyük katkısı olacak."

"Şantiyeleri taşıyoruz, geri adım yok!"

"Kültür Turizm Baknımıza teşekkür ediyorum. Kültür Han projesine kazmayı vuruyoruz. Ödeneği geldi, Bayburt’un geleneksel mimarisine uygun, insanımızın her daim uğrak yeri olacak bir proje hayata geçecek. İçinde müzesi de, salonları ve kafeteryaları, eğlence yerleri var. Hüsamettin Koçan ile birlikte gerçekleştireceğimiz Kadın İstihdam Projesi var. Kaleradı Parkı’nı yaptık. Kaleardı Parkı’nın karşısındaki bütün şantiyeleri o bölgeden taşıyoruz. Kaleardı Mahallesi Bayburt’un yeni bir yaşam alanı haline gelecek, daha fazla olarak. Oradaki bütün şantiyeleri bir kaç içerisinde taşıyoruz. Burada hiç geri adım yok. Herkes oradan taşınacak. Devlet olarak, belediye olarak biz bu taşınma ile ilgili her türlü yardımı ve desteği kendilerine vereceğiz. Ama orada artık toz bulutu kalkmayacak. Orada artık vatandaş nefes alacak, yürüyecek, spor yapacak. O şantiyelerin kalktığı sırtlarda da çok güzel projeler yapacağız."

OSB ve Çoruh Nehri Projesi

"Organize Sanayi Bölgesi’nde doğalgaz projesini bitirdik. Bütün yollar yapıldı. OSB’nin bir eksiği kalmadı. Doğaltaş Projesi’ni hayata geçirdik. Desteğimizi veriyoruz. Bayburt’a çok önemli değer katacak. Atıksu Arıtma Tesisi’ni bitirdik. Çoruh Nehri Projesi’ni özel takip ediyorum. Veysel Eroğlu Bakanımıza teşekkür ediyorum. Bu işi 2018 yılınada bitireceğiz. Gerçekten Çoruh Nehri, şanına yakışır bir şekilde, tarihi dokusuna uygun köprüleriyle Bayburt’a apayrı bir değer katacak."

"Konursu’nun su problemi tarihe karışacak"

"DSİ’nin baraj, gölet, sulama kanalları projeleri var. Ama özellikle Konursu’nun su problemini kesin olarak çözecek gölet problemini özel olarak takip ediyorum. Konursulu vatandaşlarımızın bu su problemini tarihin çöplüğüne atacağız. Tarım ve Hayvancılık alanında desteklerimiz devam ediyor. Ahır projeleri devam ediyor. Kalenin restorasyonu projesi var, 2018 yılı sezonunda devam edecek."

Bayburt Belediyesi çalışmaları

"Belediyemiz çok güzel faaliyetler yapıyor. Kadızade’de merkez otopark projesini bitirdik. Valiliğin arkasında kent meydanı ve otopark projesi var. Otopark kısmı tamamlandı, bu sene içinde kent meydanı projesini bitireceğiz. Belediyemizin başlattığı tarım yerleşkesi projesi vardı. 2015’te 'altyapı ne zaman bitecek' derdik. Şimdi üstyapıyı yapma zamanı. Üstyapının birinci etabı bitti. Hepiniz şahitsiniz, şimdi yollar tamamlandı, dükkanların cephelerine bakmaya başladık. Bu çalışmanın ikinci etabı devam edecek. Belediye Başkanımıza ve müteahhitimize teşekkür ediyorum. Bu proje Bayburt’a değer kattı. Bayburt’un her tarafının yeşil olması noktasında güzel şeyler yapıyoruz. Şehrin slüeti değişti. Artık Bayburtlu hemşehrilerimiz Bayburt’un bu gece görüntülerini paylaşıyorlar. Dolayısıyla bu da bizi gururlandırıyor. Cumhuriyet Caddesi’ndeki çalışma devam edecek. Semt sahaları projelerimiz devam ediyor. Isıtmalı durakları Bayburt’a kazandırıyoruz. Aile Yaşam Merkezi’ni Bayburt’a kazandırdık. FETÖ’den kamuya devredilen bir binayı buna tahsis ettik, içini baştan aşağı donattık. Şimdi Bayburtlu hanım kardeşlerimiz orayı yoğun bir şekilde kullanıyorlar. Kapalı Halk Projesi ile ile ilgili herkes bir yer veriyor. Artık bu projeye bir karar verip başlıyoruz. Sokak ıslahı projesi, Yıldız Garajı restorasyonu projemiz var, bir de Velişaban’da otopark projemiz var, inşallah hayata geçireceğiz."

Arpalı Belediyesi çalışmaları

"Arpalı Belediyemiz sanayi dükkanları yaptı, bir spor kompleksi, halı yıkama tesisi ve çevre düzenlemesi yaptı. Ben Arpalı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Asfalt projeleri var, makine ekipman parkını iyileştirdik. Belediyemizin 2018 yılında da bir kent meydanı, masal park ve gençlik merkezi projesi var. Bir de konut projesi var."

Demirözü Belediyesi çalışmaları

"Demirözü Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Şuana kadar kesimhane ve kavurma tesisi projesi tamamlandı. Küçük Sanayi Sitesi projesi tamamlandı. Ziyarettepe’de bir park projesi yaptı, Sentetik Çim saha projesi tamamlandı. Şimdi tribün yapacağız. Halı Yıkama pojesi yapıldı. Canlı Hayvan Pazarı projesi ve konut projesi yapıldı. Düğün Salonu ve apart projesi tamamlandı. İtfaiye garajını bitirildi. Termninal projesine başladık, bitirdik. Kaplı Yüzme Havuzu projesini bitirdik. Demirözü Belediyemiz çok gayretli ve güzel işlere imza attı. 2018 yılında da Hanımlar Konağı, Atık Su Arıtma Projesi, çiftçi kardeşlerimiz için araç parkı projemiz var."

Gökçedere Belediyesi çalışmaları

"Gökçedere’de Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Belediye hizmet binamızı tamamladık. Kent Meydanı projesini yapacağız. Altyapı tamamlandı. Şimdi üstyapı zamanı."

"Su analizleri yapılacak, köy içleri de asfalt olacak"

"Özel İdaremizle güzel projeler yaptık. Başta Valimiz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim. Köylerimizin su sorunlarını giderdik. Şimdi test yapacağız. Sağlık İl Müdürlüğümüz köylerden testler alacak ve takip edeceğiz. İçme suyu projelerine çok önem veriyoruz. Bütün köylerimizde asfalt yol çalışmasını sürdürüyoruz. 2018 yılındaki hedefimiz bütün köylerimizin köy içi asfaltlamasını yapacağız. Yaklaşık 70 köyümüz asfaltla kaplanacak. Köylerin içi de şehirler olacak."

"Bayburt’a ne yapsak azdır"

"Bayburtlu hemşehrilerimize ne yapsak azdır. Bayburt deyip geçmeyin. Referandumda Türkiye birincisi olmuş bir Bayburt. 15 Temmuz alçak darbe girişiminde sokaklara ilk çıkmış Bayburt. Her zaman milli ve yerli duruşuyla kendini ortaya koyan Bayburt. Milli ve manevi değerlerine bağlı Bayburt. Bayburtlu hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Ne yapsak onlara azdır. Onlara hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur. Gece gündüz Bakan olarak ben, Milletvekilimiz, Belediye Başkanımız, ile İl Genel Meclisi Başkanımız, parti teşkilatımız gece gündüz çalışıyoruz. Teşkilatıma başta il başkanım olmak üzere çok teşekkür ediyorum. Daha yapacak çok işimiz var. Yaptıklarımız yapacaklarımızın güvencesi olsun. Bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle Bayburt hanımlarımızın bu özel gününu kutluyorum."

Yıldız'ın talebine 'Takipçisi olacağım" dedi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gazetelerin ilan ücretlerine zam yapılması talebine, “Basın İlan Kurumu’na zam yapmak demek kamu kurumlarının ilan gelirlerinin artması demek ama gücümüz var. Sıkıntı yok” dedi. 

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, gazetelerin 2 yıldır ilan ücretlerinde zam alamadığını söyledi.

Yıldız, “Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. ‘Borcu yoktur’ belgesi zorunluluğunu yıl sonuna kadar erteledi. Diğer bir sorunumuz ilan ücretlerine zam alamıyoruz. Basın İlan Kurumu’nun verdiği resmi ilanların tarifesi 2 yıldır aynı. Bayburt’ta 9 gazete vardı, bu sayıyı ikiye düşürdük. 8 aile ve ayrıca gazete çalışanları bu destekten geçiniyor. Konuyla ilgili ülke genelindeki tüm meslektaşlarımız bizim kapımızı çalıyor. ‘Maliye Bakanı Bayburtlu, sesimizi duyurmak size daha çok düşüyor” diyorlar. Bu konuda desteklerinizi talep ediyorum” dedi.

Bakan Ağbal ise, “Niye zam yapılmıyor anlamıyorum. İlgili Başbakan Yardımcısı ile bu konuyu konuşacağım. Görev ve sorumluluğu aldım. Sizin bu talebinizin ilgili Bakanlar nezdinde takipçisi olacağım. Basın İlan Kurumu’na zam yapmak demek kamu kurumlarının ilan gelirlerinin artması demek ama gücümüz var. Sıkıntı yok” şeklinde konuştu.  


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
serkanX 6 yıl önce

15 yılda Bayburta çok önemli yatırımlar yapıldığını ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtmiş sayın bakanım ama 15 yıl bayburtta hizmet yapılmadı 1 yıldır yapılıyor sayın bakanım oda mecburiyeten yapıldı

Avatar
SÖZDE YEŞİL BAYBURT 6 yıl önce

BU HABERİN BAŞINDA KULLANILAN GÖRSELE BAKARAK BİLE BAYBURTTUN NE KADAR YEŞİLLİKTEN UZAK ÇORAK ARAZİ OLDUĞUNU BUNA RAĞMEN BİRİLERİNİN BAYBURTUN YEŞİLLE BULUŞTURDUK DİYEREK VATANDAŞI KANDIRDIĞINI BİR KERE DAHA ÜZÜLEREK GÖRDÜM EN HAFİFİNDEN YAZIKLAR OLSUN DİYORUM

Avatar
ALOŞ 6 yıl önce

Bayburt uçmuş diğer iller yanmış. Onlar geride biz ilerdeyiz mutluyuz ama en önemli sorun göç nasıl duracak değinmemiş.

Avatar
SIKINTI YOK 6 yıl önce

BAYBURTLA ALAKALI SÖYLENENLERLE GERÇEKLER NEDENSE HİÇ UYUŞMUYOR BU SÖZLERİ BAYBURTU BİLMEYEN BİRİELRİ DUYSA HERHALDE ORASI PARİS GİBİ FALAN BİR YERDİR DİYECEK AMA GEL GÖR Kİ ORASI BAYBURT YANİ HİZMETİN UĞRAMADIĞI BİR YER DÜŞÜNÜN 15 YILDA BU ŞEHİRDE DAHA YENİ KALDIRIM YAPILIYOR BU BİLE ASLINDA HERŞEYİ ÖZETLİYOR AMA İNSANIMIZ MAALESEF KENDİSİNİ ÇOK DAHA İYİLERİNE LAYIK GÖRMÜYOR HERHALDE ÇÜNKÜ GÖRSE BU DURUMU SORGULAR YAHU KARDEŞİM BEN SANA BUNCA ZAMAN OY VERDİM SEN BU KADAR ZAMAN SONRA DAHA YENİ KALDIRIM YAPIYORSUN BURADA BİR ÇELİŞKİ YOK MU DİYECEKTİR MAALESEF İNSANIMIZ ELEŞTİRİ KONUSUNDA ÇOK CİMRİ TÜRKİYEDEKİ HERKES BAYBURTUN İÇLER ACISI HALİNİ SOSYAL MEDYADA KİMİ ALAY EDEREK KİMİ SADECE SÖYLEYEREK DİLE GETİRİYORLAR AMA BU HERHALDE SADECE BAYBURTLUYU İLGİLENDİRMİYOR GALİBA ÇÜNKÜ BAŞKASI OLSAYDI KABULLENMEZDİ BUNU AKLIMIZLA ALAY EDİLİYOR BUNU HERKESİN GÖRMESİ GEREKİR EĞER BAYBURT DAHA YENİ YOLLA TANIŞIYORSA BURADA SÖYLENECEK SÖZ VARDIR NOKTA

Avatar
Sedat Adaş 6 yıl önce

Sayın Bakanım yapılan ve yapılacak olan her şey ğüzel ve taktire şayan yalnız Bayburt’un bir Fabrikaya ihtiyacı var
Bayburt ğöç veriyor bunun tek çözümü istihdam
İnşAllah bu yoldada bir adım atarsınız
Saygılar

Avatar
Bayburtlu 6 yıl önce

Sayın bakanım Türkiye'nin en geri kalmış şehrinde istihdam konusunda büyük sıkıntılar var. Zira defalarca Üniversitesi akademisyen alımlarında hakkımızı yemiştir. Bu şekilde üniversite mezunu olup şartlarını fazlası ile sağlayan bir sürü arkadaşımız dışarlarda çalışmak zorunda kalmıştır. Artık bu şehirde kalıcı olacak yıllarca hizmet edecek bireyleri istihdam etsinler. Kimseyi karalamak amaçlı yazmıyorum ancak insanlar bilerek ya da bilmeden çok haksızlıklar yapabiliyor. Bunların düzeltilmesi temennisi ile Allah'a emanet