19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü programı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü kutlandı
Bayburt Postası - 19 Eylül Gaziler Günü programı düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Bayburt Ortaokulu bahçesinde gerçekleşen tören Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk konulmasıyla başladı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri adına İkmal Üsteğmen Mehmet Gümüş’ün günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının ardından bir konuşma da Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği adına Gazi Selami Köksal yaptı.

“Ünvanların en asili ve en şereflisi”

“Uğrunda savaştığımız devletimiz bizleri ünvanların en asili ve en şereflisi ile onurlandırdı ve ‘siz artık ulusal bir değersiniz, siz gazisiniz’ dedi. Biz gaziler de ulusal bir değer olmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz” diyen Köksal, gaziliğin önemine dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi:

“Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde mareşallik ve gazilik ünvanı verilmiş ve bu gün Gaziler Günü olarak addelimiştir. Bugün burada devletimizin bekâsı için canları pahasına iç ve dış mihraklara karşı mücaadele ederek gazilik mertebesine ulaşan ve isimlerini altın harflerle yüreğimize yazdıran kahraman gazilerimizi anmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Bu vesile ile aziz şehitlerimizin manevi hatıraları önünde saygı ile eğiliyor, kahraman gazilerimizin gaziler gününü kutlarım.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asi ve büyük bir millettir. Üç kıtada at koşturup kılıç sallayarak zaferden zafere koşan şimşek gibi çakıp sel gibi coşan, Akdenizi bir Türk gölü yapan ecdadını örnek alarak İstiklal Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta ve vatanımızın her karış toprağında namusu ve bayrağını aziz bilip kahramanca savaşan ecdadın gözü pek torunlarıyız.

Bizler vatan savunması görevini yaparken topların, havanların, kalleşçe tuzaklanmış mayınların ve  mermi yağmurlarının içinde bulunduk, sıkıntılı zor günler geçirdik, hep vatan hep vatan dedik. Zaman zaman ümitsizliğe düşer gibi olduk, vatan geldi aklımıza silkindik kendimize geldik.

Zaman geldi kollarımız arasında şehit olan arkadaşlarımızı kucakladık. Zaman geldi şehitlerimizin gözlerini ellerimizle kapattık, kefen olduk, niye ben de yanına gidemedim diye göz yaşı döktük. Yaralandığımız zaman dayanılmaz acılar içindeyken vatanımız, bayrağımız ve milletimiz aklımıza geldi, acılarımızı unuttuk. Helal olsun akan ve akacak olan kanlarımız dedik, asla pişmanlık duymadık ve pişman değiliz. Yine görev verilse seve seve gideriz.

Uğrunda savaştığımız devletimiz bizleri ünvanların en asili ve en şereflisi ile onurlandırdı ve ‘siz artık ulusal bir değersiniz, siz gazisiniz’ dedi. Biz gaziler de ulusal bir değer olmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.”

ŞADDER’e ziyaret

Bayburt Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nde devam eden programda Vali Ali Hamza Pehlivan ve beraberindekiler şehit aileleri ve gazilerle bir süre sohbet etti. ŞADDER Kurucusu ve Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Haluk Akkoyunlu, il genelinde yapımına devam edilen şehitliklerle ilgili bilgi verdi.

Saat 12.00’de Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yemeğe protokol üyeleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı. İç Güvenlik Gazisi Yahya Dursun’un Kur'an-ı Kerim okuduğu programda bir konuşma yapan Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çektiği konuşmasında vatan için kahramanca şehit düşen canlara Allah’tan rahmet diledi ve kahraman gazilere sağlıklı ömürler dileyerek teşekkür etti.

Programa; Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü H. Haluk Akkoyunlu, AK Parti İl Başkanı Fatih Yumak, şehit aileleri ve gaziler katıldı. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.