Kaldırımoğlu: "30 Ağustos İstiklal Mücadelesinin son noktasıdır"

Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. Yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Kaldırımoğlu: "30 Ağustos İstiklal Mücadelesinin son noktasıdır"
Bayburt Postası - Saray Bahçesi’ndeki Atatürk Anıtı’na İyi Parti İl Başkanı Yılmaz Kırıcı ve Demokrat Parti İl Başkanı Metin İpek ve partililerle birlikte çelenk koyan Kaldırımoğlu, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda CHP ve Milli İttifak partileri olarak bir aradayız. 30 Ağustos, Milli Kurtuluş savaşında emperyalizmin her türlü saldırılarına set çeken, çakallar gibi Anadolu’ya saldıranlara karşı karşı verilen bağımsızlık ve istiklal mücadelesinin son noktasıdır” dedi.

Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte bu büyük zaferin taçlandığını ifade eden Kaldırmoğlu, “Milli kurutuluş savasşında bu ülkenin cephelerinde savaşan tüm geçmişimizi rahmet ve minnetle inanıyorum. Bize bağımsız bir ülke bıraktılar ve bağımsız olarak yaşamamızı istediler. Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetine bağlı kalarak ülkemizi daha çağdaş, özgür, demokrat bir geleceğe taşımaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaldırımoğlu, beraberlik mesajları verdiği konuşmasında, “Son zamanlarda Cumhuriyet kavramı ve karşıtlığı çekişmesi ortamına Türkiye çekiliyor. Bunu doğru bulmuyoruz ve bu ülke hepimizin. Değerlerimize karşı bir duruş oluşmaya başladı. Biz bunu reddediyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin ulus devlet olarak, milli birlik olarak parlamentoda temsil edilmesinden yanayız. CHP Kurucu Genel Başkanı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün koyguğu hedeflere doğru, aldığımız çağdaş eğitimle, sorumlulukla yürümeye devam edeceğiz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. İnsanlara aklını kullanmayı Cenab-ı Allah nasip eylesin. Çünkü inat ve hırsla bir şey olmaz. Akıl ve bilimle her şey çözülür. Devletin milli birliği için tüm dış baskılara karşı milli direnişimizi artırsın. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yaşasın Kurtuluş savaşımızın Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları” ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.