İyi Parti Kadın Kollarından 'şiddet' açıklaması

İYİ Parti Bayburt Kadın Kolları İl Başkanı Süreyya Hancı, "Kadınlarımız hukuk nezdinde erkeklerle eşit haklara sahip olmasına rağmen bugün hâlâ temelinde eğitimsizlik yatan pek çok haksızlığın mağduriyetini yaşıyorlar" dedi.

İyi Parti Kadın Kollarından 'şiddet' açıklaması
Bayburt Postası - Hancı, 'Kadına Şiddet' konulu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Türk kadını hem tarihimiz boyunca hem de özellikle Türkiye Cumhuriyeti devletinin en zor günleri Olan kurtuluş ve kuruluş yıllarında; Türk Milletinin ayağa kalkması için benzersiz bir mücadele vermiştir.
Mustafa Kemal Atatürk, ün “Dünyada hiçbir kuvvetin kadını. Milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez” sözleri, Türk kadınının gösterdiği özverinin dünya çapında örnek teşkil ettiğini işaret etmektir. Bir biri ardına genel savaş dönemleri boyunca eşlerinin, kardeşlerinin, evlatlarının ve nice sevdiklerinin cepheye gönderen ve yine gerektiği anda, yavrusunu sırtına bağlayıp kağnıyla cepheye cephane taşımak için günlerce yol kat eden annelerimizden bize miras kalan dirayet ve cesaret, Türk kadınının hayatın her alanında başarabileceklerinin bir teminatıdır.

Ne acıdır ki, yirmi birinci yüz yılın neredeyse bir çeyreğini geride bıraktığımız bu günlerde ülkemizde kadınlar erkek egemen sosyal bir yapıyla mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Kadınlarımız hukuk nezdinde eşit haklara sahip olmasına rağmen bugün hala temelinde eğitimsizlik yatan pek çok haksızlığın mağduriyetini yaşıyorlar. Türk kültürünün temel taşlarından olan saygı ve hoş görünün yerini alan şiddet olayları gün geçtikçe etki alanını genişleterek her yaş ve sos yo ekonomik guruptan kadınlarımızın kişilik haklarına ve bedenine yönelik; tecavüzler cinayete kadar geniş bir aralıkta artarak devam etmektedir. Akla, vicdana, insani değerlere sığmayan bu duruma karşı durmak kadını ile erkeği ile toplumun her ferdinin sorumluluğudur.

Günümüz gerçekliğinde eğitime erişim sağlayamadığı için ekonomik özgürlüğe sahip olamayan kadınlar kadar, işsizlikle baş etmeye çalışan eğitimli kadınlara da rastlamaktayız. Bir de tüm bu anlatılanların dışında kalan ‘şanslı’ addedilen; ancak haksız rekabetle, ayrımcılıkla ve mobbing ile baş etmeye çalışan nitelikli eğitim alma imkanına erişmiş ve iş bulmayı başarmış çalışan kadınlarımız var. Elbette ki, bu durum yalnızca ülkemizdeki kadınların değil, dünyanın hemen her ülkesinde yaşayan sayısız kadının her gün karşı karşıya kaldığı bir haksızlık. Bu süreci daha sağlıklı yürütebilen ülkeler olduğu gibi, kadınların temel insan hak ve hürriyetlerine erişimleri açısından bir arpa boyu kadar dahi yol alamamış ülkeler de mevcut. Bu noktada bizlere düşen görev, kadın – erkek eşitliği konusunda, hukuki düzenlemeler ve onların en etkili biçimde uygulanmasına kadar tüm bu alanlarda hızla iyileştirmelere gidilmesinin sağlanması için ne yapabileceğimizi tespit etmek ve vakit kaybetmeden bu dönüşümün bir parçası olmaktır.

Kadınların etkin varlık gösterebilecekleri, kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri bir düzende; daha iyi ailelerden, daha iyi çalışma ortamlarından, daha iyi bir adalet sisteminden, daha verimli bir ekonomiden, savaşlarla sonlanmayan sorunsuz diplomatik ilişkilerden ve daha nicelerinden bahsetmek hayal olmaktan çıkacaktır. Bu nedenle kız çocuklarımızın yetiştirilmesine özellikle önem ve kadınlarımıza iş imkanı yaratılmasına öncelik verilmesi şarttır. Daha güzel ve yaşanabilir bir gelecek sağlayabilmek için bugün alınacak önlemlerden bir diğeri de yarının teminatı olan ve kadınlarımız tarafından yetiştirilen çocuklarımıza ilişkindir. Unutulmamalıdır ki, yarının kadınlarına şiddet yerine saygı gösterecek erkekler, bugünün kadınlarının oğullarından başkası değildir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.