Burç'a cevap veren Kobal da sert çıktı

AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, MHP Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç’a cevap verdi.

Burç'a cevap veren Kobal da sert çıktı
Bayburt Postası - AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, MHP Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç’a cevap verdi. Burç’un polis okulu, demiryolu, İŞ-KUR, ilçelere yapılması gündeme gelen yüksek okul ve yeni hastane tartışmaları ile ilgili eleştirilerine cevap veren Kobal, “Sadece yaptıklarımız yada yapmayı vaat ettiklerimiz üzerinden söylem geliştirebilen değerli bir il başkanımız açıklama yapmış. Aslında bu yaptığım açıklama kendisinin söylediklerine karşı bir cevap değil, siyasetin doğası gereği bir açıklama. Çünkü onlar konuşur, AK Parti yapar” dedi.

İç Güvenlik Paketi’nde de yer alan polis okulunun kapatılıp kapatılmadığına ilişkin Burç’un açıklamaları hakkında, “Polis Meslek Yüksek Okunun kapatıldığını söylemişler. Bunu anlamak mümkün değil, kapanan okula neden 8 Nisan 2015’te yeni müdür atanmış, bu atamayı ne ile izah ettiklerini merak ediyorum. Akıl tutulması bu olsa gerek” şeklindeki sözlerle yüklenen Kobal, demiryolu ile ilgili ise, “AK Parti ne dediyse yaptı. Başbakanımız tren Bayburt’a gelecek dediyse gelecektir” dedi.

Kobal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“7 Haziran Genel seçimleri yaklaştıkça, siyasetin doğası gereği meydanlar ısınıyor, sözler sertleşiyor. Ancak, biz Bayburt’ta her zaman olduğu gibi bugün de seçimlerin dostluk kardeşlik içerisinde geçmesini, ne kimse bizden incisin, ne de kimse bizi incitsin istiyoruz.  Çok şükür ki, Bayburt halkı her seçimde akl-ı selim davranmıştır, bu duruşunu her zaman korumuş bundan sonra da koruyacaktır. Seçim bir yarıştır, Bayburt’ta bu yarışa farklı partilerden aday olarak katılan çok değerli hemşehrilerimiz var, tüm adaylara da başarılar diliyorum”

“Onlar konuşur, AK Parti yapar”

“Bazı partiler seçimlerde konjonktüre göre strateji belirler ona göre söylem geliştirir yani sadece konuşurlar. Bazı partiler ise, sadece kendilerini millet için hizmete adamışlardır, onlar konuşmaz sadece yaparlar. Dün yerel basına, sadece yaptıklarımız yada yapmayı vaad ettiklerimiz üzerinden söylem geliştirebilen değerli bir il başkanımız açıklama yapmış. Aslında bu yaptığım açıklama kendisinin söylediklerine karşı bir cevap değil, siyasetin doğası gereği bir açıklama. Çünkü onlar konuşur, Ak Parti yapar.”

“Dönemin 57. Hükümeti bırak yatırım yapmayı, elimizde olanları da almadı mı?”

“Ocak ayında gerçekleştirdiğimiz İl kongremiz de konuşan sayın milletvekilimiz Bünyamin Özbek ne demişti hatırlayalım, “Eğer MHP 1999’da iktidara geldiğinde, Bayburt’a bizim yaptığımız yatırımların 100 de 1’ini yaptıklarını ispat ederlerse tekrar milletvekilliğine aday olmayacağım” demişti. Sizce ispat edebilmişler midir? Dönemin 57. Hükümeti bırak yatırım yapmayı, elimizde olanları da almadı mı? İktidara geldikleri dönemde hayalleri ancak, Çoruh nehrinin bir kıyısından karşı kıyısına kadar ulaşabilen muhalefet, şimdi de MHP iktidara geldiğimizde şunu yapacağız bunu yapacağız diyor. Ne yaptınız da ne vaat ediyorsunuz. Yapmayı bırakın, yapanlara gölge etmeyin yeter. Ak Parti hükümetleri hala sizin iktidarınızın bu ülkede açtığınız yaraları sarmakta. Bu halk gecelik faizlerin 7500’lere çıktığı dönemleri çok iyi biliyor. Esnaf sanayici ne hale geldi millet çok iyi biliyor.”

“Amerika’nın Irak’a giremediğini söylüyorlar, oysaki İMF milletin cüzdanına girmişti”

“Kendi dönemlerinde Amerika’nın Irak’a giremediğini söylüyorlar, oysaki IMF milletin cüzdanına girmişti, memurların maaşlarını ödeye bilmek için IMF kapılarında yalvarır olmuştuk. İtibarı kalmamıştı ülkenin, 1 Milyar dolar vermek için IMF istediğini yaptırmadı mı bu ülkeye.  1999 depremi nedeniyle evsiz kalan vatandaşlarımıza deprem konutu yapmak yerine, o vatandaşlarımız konteynırlara mahkum edilip toplanan paralarla memur maaşları ödenmedi mi? Onların iktidarın da sırf başörtülü diye bu milletin vekili meclisten kovulmadı mı? Peki onlar ne yaptı, sadece izlediler mi? Şimdi başörtülü kardeşlerimiz devletin her kurumuna girebildikleri gibi mecliste de başörtülü olarak milletvekilliği yapabiliyorlar”

“200 yataklı hastanemiz en kısa sürede yapılacak”

“Onlar, iktidarlarında hiç 200 yataklı hastane hayali kurabildiler mi? Şimdi de 150 yatağın yanına 50 yatak ilave edilerek 200 yataklı hastane yapılacak diyorlar. Onlar konuşur Ak Parti yapar. Milletvekili adayları sağlık müdürü iken, hastalarımız muayenehanelere para vermekten bıkmışlardı, şimdi hangi hasta muayenehanelerde bakılıyor? Bayburt’a gelen doktorların bir eli hasta vatandaşlarımızın cebindeydi. Şimdi herkes istediği hastanede istediği şekilde bakılabilmektedir. Onlar için hayal olan 200 yataklı hastanemiz en kısa sürede yapılacak ve vatandaşımız artık çevre illere hastalarını götürmek zorunda kalmayacak”

“Polis Okulu kapanmadı”

“Polis Meslek Yüksek Okunun kapatıldığını söylemişler. Bunu anlamak mümkün değil, kapanan okula neden 8 Nisan 2015’te yeni müdür atanmış, bu atamayı ne ile izah ettiklerini merak ediyorum. Akıl tutulması bu olsa gerek. Anlaşılan birileri muhalefeti yanlış bilgilendiriyor. Yapacakları bir iş var yarından tezi yok, yeni atanan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürümüze hayırlı olsuna gitmek olmalıdır”

“Vatandaş artık iddialara prim vermiyor”

“Ak Parti hiçbir zaman yapmayacağını vaat etmedi. Yaptığı içindir ki,  gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimleri yapıldı. Dünya çapında 3.Boğaz köprüsü, 3. Havalimanı, 3 katlı tüp geçit gibi projeler mega projeleri gerçekleştirecek olan tüm iş adamlarımız tutuklanmak istendi. Bu millet çok şey yaşadı ve her şeyin farkında, ne zaman ülke lider ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlese, demokrasi dışı girişimlerle ülkenin önü kesildiğinin bilincinde. Ak Parti her zaman dimdik ayakta durdu, çünkü Ak Parti Milletin partisi, gücünü milletten alan bir parti. Ak Parti dimdik ayakta durdu, çünkü tüm dünya Müslümanlarının duaları onunlaydı.  Artık vatandaş her şeyi çok iyi görüyor, sandıkta ne yapacağını çok iyi biliyor. Vatandaş artık iddialara prim vermiyor. “Lafa değil, icraata bakıyor.” Ak Parti yaptıklarıyla seçmenin önünde.

“Yüksek okullar Aydıntepe ve Demirözü’ne hayırlı olsun”

“Diyorlar, “Başbakan mitingde ilçelere yüksek okuldan bahsetmedi.” Biz yine diyoruz ki, “Onlar konuşurken Ak Parti yapar.”  Açılacak yüksek okulların bölümleri belli oldu, şuan bürokratik süreç çok hızlı şekilde ilerliyor, Aydıntepe ve Demirözü ilçelerimize hayırlı olsun. Ayrıca uzun zamandır unutulmuş olan organize sanayi bölgesine yatırımların gelmesi için çalışmalar hızlandı.  Ve onlar hala konuşuyor”

“Başbakanımız tren Bayburt’a gelecek dediyse gelecektir”

"Ak Parti ne dediyse yaptı. Başbakanımız tren Bayburt’a gelecek dediyse gelecektir. Ak Parti her zaman hayal denen projeleri gerçekleştirmiştir. Marmaray’da Sultan Abdulhamit’in projesiydi ancak 150 yıl sonra gerçek olabildi. Hayaller ancak Ak Parti hükümetlerinde gerçek olur. Sultan Abdulhamit Bayburt’tan geçen bir tren projesi yapmasaydı, muhalefet hayal bile edemezdi”

“Kop Tüneli, Çamur Barajı, Kırklartepe Barajı yarım asırlık hayallerimizdi”

"Kop Tüneli, Çamur Barajı, Kırklartepe Barajı yarım asırlık hayallerimizdi, Kop Tüneli bitmek üzere, Çamur Barajının yapım ihalesi gerçekleşti ve çok kısa sürede yapımına başlanacak, Kırklartepe barajının tüm projeleri hazır bu yıl yapım ihalesine çıkacak İnşallah. Salmankaş Tüneli, 1 saate Karadeniz’e ulaşacağız. Yapımı devam eden ve ihalesi yapılan birçok gölet ve  sulama projeleri, tarım ve hayvancılık projeleri, bölünmüş yollar, Kadın Doğum, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, orta öğretime ve üniversiteye eğitim kampüsleri yapılıyor vs. Son 4 yılda sadece İş-Kur projelerinden şehrimize 60 Milyon TL girdi. Hangi birini anlatalım ki, Bizim için Bayburt’a ve Bayburtluya hizmet, hayalleri gerçekleştirmektir. Biz tüm Bayburt’u kucaklayan bir parti olduk, olmaya da devam edeceğiz. Her defasında Ak Parti’ye desteğini artırarak veren halkımıza teşekkür ediyorum. Halkımızın bu desteği ve dualarıyla 7 Haziran dan sonra daha da hızlı bir şekilde hizmete devam edeceğiz. Bayburt son yüzyılın fırsatını yakalamıştır un var, şeker var, yağ var pişirecek ustada var. 7 Hazirandan sonra inşallah sayın bakanımız ve sayın milletvekilimiz ile Bayburt'ta çok güzel hizmetler yapacağız”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KADİR HANCI 9 yıl önce

millieti hep enayi yerine koyuyorsunuz.yazik bu bayburtta

Avatar
aydıntepeli 9 yıl önce

hakan kobal bey düşün bayburtta ak partinin il başkanı sen milletvekili adayıda bünyamin özbek düşün fazla söze gerek yok bence

Avatar
Yabgu 9 yıl önce

acaba ne yapmışlar bayburda örnek verde sevinelim.

Avatar
bayburt sevdalisi 9 yıl önce

Hakan kobal bos konuşma lütfen bünyamin oZbekin yalakaligini yapıyorsun ak parti bayburt teşkilatı dava için hizmet için çalışmadı hep kendi çıkar ve menfaati için çalıştılar kimseyi kandırmayın ahireti düşünün BAYBURTLUM uyan artik bi ceza kesilmesi gerek

Avatar
Safak güngör 9 yıl önce

"muaviye sıf­fin sa­va­şın­da tam boz­gu­na uğ­ra­yıp ca­nın­dan ola­ca­ğı sı­ra­da­, ku­r­an yap­rak­la­rı­nı mız­rak­la­rın ucu­na tak­tı­rın­ca; sa­vaş dur­muş, mu­avi­ye ca­nı­nı kur­tar­dı­ğı gi­bi hi­la­fe­ti­ne gi­den yo­lu da aç­mış­tır." islam tarihi böyle talihsiz bir olay yaşamıştı.

Avatar
BÜNYAMİN 9 yıl önce

DEĞERLİ HEMŞEHRİLERİM HAKAN KOBAL BEYİN SÖYLEDİKLERİNİN BIR KISMINI CEVAPLAMAK İSTİYORUM. MHP MİLLETVEKİLİ ADAYININ ŞAHSINI HEDEF ALAN SANKİ O MÜDÜRKEN MUAYENEHANELERDE ALINAN PARALARI O ALIYORMUŞ GİBİ YADA MUAYENEHANE AÇMA HAKKINI VEREN KANUNU SAĞLIK İL MÜDÜRÜ ÇIKARIYORMUŞ GİBİ BİR ALGI OLUŞTURMUŞ AKLINCA. BURADAN YAZIYORUM KADRİ BEYİ ÇOK YAKINDAN TANIYAN BİRİ OLARAK DİYORUMKİ, EĞER DOKTORLARIN ALDIKLARI PARALARDAN MUAYENE ÜCRETLERİNDEN BİR KURUŞ KADRİ BEYİN CEBİNE GİRMİŞSE, DAHADA ÖNEMLİSİ EĞER 22 YILLIK MESLEK HAYATINDA BİR TEK HASTADAN BİR TEK KURUŞ ALMIŞSA İSPAT ETSİN BEN ŞEREFİM ÜZERİNE YEMİN EDİYORUM KADRİ BEYİ ADAYLIKTAN ÇEKTİRECEĞİM. BİLİRİMKİ VE DAHİ ONLARDA BİLİRKİ KADRİ BEY ONURLU BİR İNSANDIR. İSPATINI YAPARLARSA İSTİFA EDER. BİRAZ DAHA AÇALIM, HAKAN BEY SÖYLEYEBİLİRMİ Kİ KADRİ BEY ECZANEDE İLAÇ SATMIŞ YADA PARA SEVDALISI OLDUĞU İÇİN DOKTORLUK YAPTIĞI BELDEDE ECZA DEPOSU AÇMIŞ… O HEKİMLİĞİ PARA KAZANMA VASITASI OLARAK DEĞİL HİZMET ARACI OLARAK GÖRMÜŞ, İŞTE O YÜZD

Avatar
sefa 9 yıl önce

Hakan kobal edep sınırlarını bile aşmıştır bu memleketi 12 senede bir viraneye cevirip halen birsey olmamış gibi halkımızı kandırmaktadırlar

Avatar
hakkı 9 yıl önce

her seçim aynı muhabbet.elle tutulur ne gördük? trene selam mı vericez? neden başbakan açık açık söyleyemedi tren bayburttan geçecek diye ? hastane yapmayacaksanız da ne yapacaksınız ki neden bunlarla övünüyorsunuz?halkı erzurum trabzon gümüşhaneye sevk etmemenin bir yolunu bulun bence soruyorum size bir kalp ameliyatını bayburt'ta olabiliyor musunuz?