AK Parti'nin yeni Genel Başkanı Binali Yıldırım oldu

AK Parti'nin yeni Genel Başkanı ve Başbakan adayı Binali Yıldırım oldu.

AK Parti'nin yeni Genel Başkanı Binali Yıldırım oldu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım (61), AK Parti'nin 3. Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 27. Başbakanı olmaya hazırlanıyor. AK Parti'nin yeni Genel Başkanı ve Başbakan adayı Binali Yıldırım oldu. Kesintisiz 11 yıl Ulaştırma Bakanlığı yapan ve görev süresi boyunca bölünmüş yollar, havalimanları, Yüksek Hızlı Tren gibi dev projelere imza atan Yıldırım, partinin temayül yoklamalarında öne çıkan isimdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun olan Yıldırım'ın yolu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken kesişmişti. 1955 Erzincan Refahiye doğumlu olan Yıldırım 1994-2000 yılları arasında İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi'nin Genel Müdürlüğünü yaptı. O dönemde başlayan yol arkadaşlığı 3 Kasım 2002'de Yıldırım'ın İstanbul'dan milletvekili seçilmesiyle siyasette de devam etti.

Evli ve 3 çocuk babası olan Yıldırım kesintisiz 11 yıl sürecek Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevine Abdullah Gül tarafından kurulan 58. hükümetle başladı. Yıldırım 59'uncu, 60'ncı ve 61'inci hükümetlerde de aynı görevi üstlendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, veda etti. AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık'tan ayrılma kararı alan Davutoğlu AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'nde konuştu. Davutoğlu, konuşmasında, "Daha önce 2 kez sizlerle birlikte olduğum bu salonda zaferle sonuçlanmış bir seçimden kısa bir süre sonra yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bu durumun sizin ve milletimizin mahşeri vicdanında oluşturduğu rahatsızlığın da farkındayım. Ama meselemiz, derdimiz, davamız, bütün şahsi hallerin üzerindedir. 1 Kasım seçimlerinde yüzde 49,5 oy aldıktan sonra olağanüstü kongre kararı alıp, görevi devretme kararımın arkasındaki yegane gerekçe partimizin birlik ve bütünlüğüne verdiğim değer ve AK Parti hareketinin zarar görmesinden duyduğum endişedir" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 8 yıl önce

Başvekilin derdi çok. Sayın başvekil bu ayrılmayı kendi istemiyor ama ayrılıyor. Nedeni ne? Açıkla ve rahat et. Parti davası geçici ama vicdan davası daha ağır basmalıdır. Vicdanı rahatlatmak Allah önünde huzur bulmadır. Eğer vicdanını rahatlatamıyorsan bu ömür boyu sende devam edecektir.

Avatar
ALOŞ 8 yıl önce

Bayburt un yeni bir Vekili daha oldu.. Her Başbakan Bayburt un Vekiliyim dedi. Şimdi Yeni Sayın Başbakan da Bayburt un Vekiliyim der gibi. Bayburt un Vekil sayısı bayağı arttı. Belediye çukurları artık doldurur. Arabalar kırılmaz.

Avatar
ali 8 yıl önce

oh ne güzel atama yoluyla genel başkan seçtiriyor, birileri de biz oy kullandık diyor. ne güzel demokrasi.