Bayburt Ülkü Ocaklarından esnafa siftah

Bayburt Ülkü Ocakları, Ahilik Haftası dolayısıyla esnafa siftah dağıttı.

Bayburt Ülkü Ocaklarından esnafa siftah
Bayburt Postası - Bayburt'ta sabahın ilk ışıklarıyla dükkanlarını açan esnaf, alışkın olmadıkları bir kültürel farkındalık projesiyle karşılaştı. Ülkü Ocakları baskılı zarflar içerisinde 5 lira ile birlikte 'Siftah Bizden Bereket Allah'tan' mesajları yer aldı. Ülkü Ocaklarının bu davranışı esnaftan takdir topladı.

Şair Celali Caddesi'nde bakkal işleten Şemsettin Akduman, sabahtan dükkanını açtığında böyle bir sürprizle karşılaşmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Siftahla birlikte ahilik kültürü nedir, bununla ilgili bir bilgi içeren mektup yer alıyor içinde. Bu kültürü yeniden hatırlamak çok faydalı oldu. Ayrıca Koronavirüs zamanlarında esnafımız zor günler yaşıyor. Bu iyi bir moral oldu. Ahilik kültürünü hatırlamak, o düsturun inceliklerini bir kez daha idrak edebilmek önemli. Ben Bayburt Ülkü Ocakları Başkanımız Yunus Emre Zengin'in nezdinde tüm emeği geçen kardeşlerimizi kutluyorum" diye konuştu.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.