Tatil bitti, Bayburt boşaldı

Yaz mevsimi boyunca binlerce gurbetçiyi ağırlayan şehrin, şimdi boş sokakları dikkat çekiyor.

Tatil bitti, Bayburt boşaldı
Bayburt Postası - Bu yıl uzayan yaz tatilinin son gününe doğru Türkiye'nin hemen her yerinde olduğu gibi Bayburt'ta da dönüş yolculuğu hareketli geçti. Yaz tatilini Bayburt'ta geçiren vatandaşların dönüş yolculuğu, bayram tatilinin de sona ermesiyle birlikte daha yoğun geçti.

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte Avrupa'nın değişik ülkelerinde ve Türkiye’nin değişik illerinde yaşayan gurbetçilerin akınına uğrayan Bayburt boşaldı. Bayram tatilinin son gününe doğru ülke genelinde dönüş yolunda başlayan hareketlilik Bayburt’ta da yaşandı. Kurban Bayramı dolayısıyla uzayan yaz tatilinin son gününe doğru Bayburt Otogarı’nda yoğun günler yaşanırken, bu yoğunluğun ardından kentteki hareketlilik yerini yavaş yavaş sessizliğe bıraktı. Yaz mevsimi boyunca binlerce gurbetçiyi ağırlayan şehrin, şimdi boş sokakları dikkat çekiyor.

Öte yandan otogardan günde 10'a yakın otobüs hareket ederken, yurt dışı ve yurt içinden özel araçlarıyla Bayburt’a gelen gurbetçiler de yavaş yavaş kenti terk etti.

Türkiye’nin en küçük yolcu kapasitesine sahip terminallerinden biri olan Bayburt Otogarı’ndan dolu kalkan otobüslerle İstanbul başta olmak üzere farklı şehirlere giden günlük yolcu sayısı 400'ü geçti. Otogarda, Trabzon ile Erzurum hattına ait otobüslerle havaalanına gitmek üzere uçak yolculuğunu tercih eden yolcular da vardı. (Eylül 2015 / Bayburt Postası Arşiv)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Beyrek 9 yıl önce

Gelen adam Bayburt' a bir şeye katmaya gelmiyorki. Kendi menfaati doğrultusunda memleketine geliyor. Misafir olduğu evin ahalisi sanki ahırda 3-4 ineği varmış gibi, bağı bahçesi varmış gibi lorunu peynirini yapıyor, pancarını, fasulyesini, turşusunu vuruyor, veriyor eline götürüyor. Yani buraya bir şey getiren çok az. çoğunluğu götürmeye geliyorlar. Getirikleri ne derseniz ; genel itibariyle sorun sıkıntı ve karmaşa. Pazarda peynir-yağ-Lor fiyatlarıda düştü. Rahatladık İnşAllah.

Avatar
Ragıp 9 yıl önce

Dışardan getirirler üç beş paçavra ucuz eminönü işi otururlar mahatın üst başına sanki burdakiler onlara necburmuş gibi açarlar ağızlarını iki metre guya onlar büyük şehirde yaşıyorlarya bizden üstünler sonra beklerler dünyanın yağını prynirini lorunu oda yrtmezmiş gibi birdünya dedi kodu yok niye hizmet etmedi yok niye öyle baktı sen gitsen ist de veya diyer illrrdekinin yanına bitane çay söylemeye korkarlar bide kurula kurula bizim istanbul derler dahasıda varda neyse gelmeyin ka?deşim kalın istanbulunuzdada kokuşun o kalabalığin içinde siz yine bizi beyenmeyin

Avatar
Polat 9 yıl önce

Şuraya yorum yazanlar ne kadar nankörler.Ne gurbetçinin ne de öğrencinin kıymetini biliyorsunuz.Yazın gurbetçiler gelmese birçok küçük esnaf kepenk kapatır.Esnaf nefes alıyor gurbetçilerle.Siz bu kafayla öğrencileri de sevmezsiniz.Ekonomiye aylık trilyonlarca katkısı olan öğrenciye de bir kulp takarsınız.Artık o küçük dünyanızdan kurtulup dünyaya açılın.İsteseniz de istemeseniz de Bayburt değişecek.Bayburt u beğenmiyorlarmış.Sen beğeniyor musun şu haliyle.Hasetinizi kıskançlığınızı bir kenara bırakın da kıymetlerini bilin.Onlar olmasa bu ilin nüfusu 50 bin olurdu herhalde.

Avatar
Polat 9 yıl önce

Bayburt u Bayburt yapan sizin muhacir dediğiniz gurbetçilerdir.Her alanda Bayburt a çok büyük katkıları var.Köylerde durmadan inşaatlar yapılıyor.Bayburtlu usta da inşaat malzemesi satan esnaf iyi para kazanıyor gurbetçiden.Gurbetçiler kurbanını da burada kesiyor genelde.Sağolsun müslüman Bayburt esnafı da çok güzel kazıklıyor gurbetçileri.Hepsi için demiyorum ama çoğu öyle.Gurbetçilerin iki ayda Bayburt a akıttığı parayı öğrenci 5-6 ayda ancak akıtır.Burada 2 kilo peynirin hesabını yapıyorsunuz.Gurbetçi olmasa Bayburt iyice küçülür.Bunu anlayamıyorsunuz.

Avatar
69ARPALI 9 yıl önce

Gitmeleri çok isabetli olmuş bu şehir okadar kalabalığı kaldirmiyor hastanede sıra postaneye sıra bankada vb.. hele şükür önce yaşanabilir bir yer lazım. ..

Avatar
Gurbet 9 yıl önce

Birde gurbetçilere sorun bakalım ne kadar memnunlar..Yollar,sular,piknik yerleri ve dahası..Ama olsun peynir-yağ fiyatları düşer

Avatar
Kamil 8 yıl önce

Bayburtlular alem insansiniz kiralariniz 700 asagi degil, 1 tl lik marulu bi 3 tl satarsiniz ama yigitlige gelince mangalda kul birakmazsiniz neymis gurbetciler sehre biseyy katmazmis,loru yagi beles alir gidermis,ihtiyaciniz yokmuz zaten komik oluyosunuz

Avatar
Tamer KIRMIZIOGLU 8 yıl önce

S.a asil melmeketin asil insanları bayburtta hersene gelen bi gurbetçi kardeşiniz (fransa) olarak sadece şunu demek istiyorum aşagı yukarıBAYBURT'ta hersene 50 gün kalıyorum 47 gün kızıyorum yollar kötü park bahçe yok kaledüzensiz çaddeler temiz degil ,bayburtan çıkmaya 3 günkaldıgı zaman yollar ,kale caddeler gözüme başka bigüzel geliyor belki biraz eleştiriyoruz ama inanın bizler bir iki ay bayburtta kalıyoz siz senenin 12 ayı ordasınız eleştirilerimiz birazda sizin için daha güzel daha temiz yaşamanız için,inanın hiç bir art niyetimiz yok . VAllahi bayburtu ve sizi çok seviyoruz .offofff izine daha 11 ay var şimdiden özledim bayburdu