Şingah’ta yerin altından oyuk çıktı!

Bayburt merkezde yerin altından zemine çok yakın bir boşluk çıktı. Şehirde bir süredir devam eden alt yapı çalışmaları sırasında yerin altında kayadan oluşan ve mağarayı andıran bir boşluk göze çarptı.

Şingah’ta yerin altından oyuk çıktı!
Bayburt Postası - Bayburt merkezde yerin altından zemine çok yakın bir boşluk çıktı. Şehirde bir süredir devam eden alt yapı çalışmaları sırasında yerin altında kayadan oluşan ve mağarayı andıran bir boşluk göze çarptı.

Şingah Mahallesi’nde ortaya çıkan ve yaklaşık 10 metre derinliğindeki oyukla karşılaşılması üzerine bölgedeki alt yapı çalışması durduruldu. İlk bakışta insan yapımı izlere rastlanılmayan fakat doğal bir yer altı mağarasını andıran boşluk, mahalleliyi dehşete düşürdü. AFAD yetkililerinin yardımıyla yapılan incelemede yer altındaki boşlukla ilgili ilk belirlemelere göre sonuç alınamadı. 

Öte yandan Erzurum Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’na iletildiği belirtilen oyuk hakkında Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilisi tarafından şimdiden 'tünel' yorumu bile yapıldı.

Konuyla ilgili farklı düşünen mahalleli ise, Şingah Mahallesi zemininin bir kaya kütlesi üzerine kurulduğunu ve bu kaya kütlesi içindeki boşlukların doğa olayından ibaret bir oyuk olduğunu ifade ediyor.

İlk bakışta oldukça önemli bir alanı kapsadığı gözlenen ve geçmişte mahzen olarak kullanıldığı tahminlerinin de yapıldığı yerin altındaki bu dehşet verici boşluk tekrar kapatılırken, konuyla ilgili asıl gerçek ise uzmanların yapacağı incelemeden sonra ortaya çıkacak.

Fotoğraf: Ümit Kondolot

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.