O yük, Konursu'nun sırtından kalkıyor

Konursu Köyü'nün içme suyu sorunu çözülüyor... İşte detaylar...

O yük, Konursu'nun sırtından kalkıyor
Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, içme suyu sorunu çeken Konursu köyünün bu sorununu çözdüklerini belirterek, "Açılan sondajlardan günlük ortalama 500 ton suya ulaştık. Bu su köy içi içme suyu isale hattı ile hanelere ulaştırılacak" dedi.

Konursu köyüne içme suyunun bir hafta içerisinde ulaştırılacağını dile getiren Ağbal; şunları söyledi: 

“Nüfusu 1431 olan Konursu köyümüzün günlük su ihtiyacını karşılamak için İl Özel İdaremiz 5 farklı proje üzerinde geniş bir çalışma yaptı. Bu çalışmaları bizzat yakından takip ettik ve en kısa sürede vatandaşlarımızı suyla buluşturmak adına 2 adet sondaj kuyusunun açılmasına karar verdik. Açılan sondajlardan günlük ortalama 500 ton suya ulaştık. Bu su köy içi içme suyu isale hattı ile hanelere ulaştırılacak. Konursu köyü 2. etap kanalizasyon ve altyapı işinin de çalışmaları devam etmekte olup şu ana kadar bin 300 metre boru döşenmiş ve tali bağlantıları da yapılmıştır. Ayrıca bu bağlantılar sonunda köy dışında belirlenecek uygun bir alana katı atık sistemli bir fosseptik çukur yapılacaktır."

Konursu Köyü'nde atıl halde bulunan Gençlik Merkezi ve tarihi Konursu Ulu Camii hakkında da bilgi veren Ağbal, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Masa tenisi, oyun odaları, bilgisayar odası, kütüphane ve çok amaçlı salon olarakta kullanılabilen ve yaklaşık 18 aydır atıl halde bulunan Gençlik Merkezi'nin tamirat ve onarımını yaparak hizmete sunacağız.

Yine, Konursu Köyümüzde 1812 yılında çivi kullanılmadan inşa edilen, ahşap işçiliğinin en güzel örneklerinden olan Konursu Ulu Camii ile ilgili Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem ile görüşerek, restorasyon sözünü aldık. Bu sözü hemen icraata dökerek, restorasyon ihalesi yapılmak üzere çalışmaları başlattık.

İki asırdır Müslümanların ibadethanesi olan Konursu Ulu Camisi, Türklerin Orta Asya'dan Anadolu 'ya taşıdıkları binlerce yıllık geleneğin ürünü kırlangıç tavanı, ceviz ağacından yapılan mahfili, minber ve vaaz kürsüsüyle ahşap işçiliğinin en güzel örneklerini günümüze ulaştırıyor. Bu kadar özellikli olan bu camimizi de Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile restorasyonu konusunda yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda, aslına uygun olarak restorasyon ihalesi yapılmış, çalışmaları başlatıyoruz. Tarihi camimiz en kısa sürede yeniden ibadete açılacaktır." 

Konursu'nun belini büken elektrik sarfiyatı ilk etapta yarı yarıya gideriliyor

Öte yandan motopomp yardımıyla isalesi yapılan içme ve kullanma suyu ile ilgili yüksek elektrik sarfiyatı sorunu yarı yarıya azalıyor. Bayburt'un eski beldesi ve bugün ise kentin en büyük köyü olan Konursu'da sarfiyatı fazla olan içme ve kullanma suyu motopompla karşılandığı için elektrik faturası da köylü vatandaşlar tarafından karşılanıyor. Bu sorunun çözüme kavuşması için çalışmalar sürüyor.

Edinilen bilgiye göre Bayburt Valiliği İl Özel İdaresi tarafından başlatılan çalışmalarla elektrik sarfiyatı ilk etapta yarı yarıya düşecek. Daha sonra Bayburt İl Genel Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda ise içme suyunun Ardıçgöze'den alınması planlanıyor. Mahkemeye taşınan bu karara göre, dava Konursu lehine olumlu sonuçlandığında elektrik sarfiyatı sorunu tamamen çözüme kavuşacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Asım KOCA 9 yıl önce

Belediyesini yitirmiş köy için anlamlı bir çalışma (!) . 13 yıldır niye Çözülmedi (ki bir dönem AKP bir dönemde HAS partiden AKP ye geçmiş belediye başkanları vardı )yani 10 yıl bu eski kasaba yeni köyü AKP yönetti O zaman çözülemeyen sorunlar şimdi çözülmek isteniyor.Çünkü +1 vekil belkide tek başına iktidarı getirecek: Bayburt gibi 1000 - 1200 oyla kaybedilmiş vekillerin olduğu iller özel olarak ilgileniliyor. .Konursu yaklaşık 1000 seçmen var buda +1 vekil için iyi bir rakam. 1 - 1 olan vekil sayısını 2 0 a çıkarmak için . MHP vekilinin köyünde çoktan yapılması gereken hizmetler yeni yapılıyor. 7 haziranda MHP ye oy verenleri bu köyde aforoz etmişti sayın Ağbal . Ne değişti ? Bayburt neden bu kadar önemli oldu? Bayburt halkını çok mu saf zannettiniz? Bence bu düpedüz bir seçim rüşvetidir. kafamda deli sorular.

Avatar
Seyit 9 yıl önce

O yükü 12 senedir Konursulu'nun sırtında unutan kim di? Her şeye layıksınız Konursu. İlçelik umut ederken belediyenizden oldunuz. Kaderinizle oynayan insanları baştacı yaptınız. Daha ne diyiim. Yazık hem de çok.

Avatar
ALOŞ 9 yıl önce

Beldeleri köy yapanlar ne çabuk unutulur oluyor. Kim Belediyeyi Köy yaptı AKP yani iktidar.Son seçimde AKP yine oylarını düşürmemiş. Bu seçimde de düşürmez ise diyecek bir şey yok. Yani köyünden aday vekil var ama oy vermeyenler var. Çünkü Belediye idik köy olduk. Bunu yapanlara oy vermek demek bizi dada daha çok cezalandırın demektir. Akıl uçup giderse mukayese yapacak akıl kırıntısı yok demektir.

Avatar
serdar 9 yıl önce

Sayın naci ağbal acaba milletvekili adayı olmadan evvel konursunun adını biliyormuydu. Konursu belediyesi akp nin elinde iken köy yapıldı. Belediye akp de iken neden su sorunu çözülmedi. Neden konursu sadece oy deposu olarak görüldü. Kasaba iken uğramayanlar şimdi neden köyü su yolu etti. Komisyonların akılları ile dalga geçen hatta onların aklına küfreden bu zihniyeti kınıyorum. Akli selim düşünen herkes biliyorki dr. Kadri karaoglu olmasaydı konursu yine suya uzaklardan bakacaktı. Akp nin düştüğü zavallı durum ortada. Ben konursulu olsam dr. Kadri bey için sandık kapatırım. Hizmet ancak bu şekilde geliyor. Bayburt tada öyle oldu. Tek tek yazarım isterseniz.

Avatar
Etem 9 yıl önce

Elektrik parasını kim ödeyecek?

Avatar
veli 9 yıl önce

13 yıldır nerde idiniz. seçimler olunca mı konursu aklınıza geldi. size zırnık yok.

Avatar
serdar 9 yıl önce

Beyzade efendi. Aynı şeyleri facebook ta açtığın trol hesabında da paylaşmışsın. 1. Sende akıl almaz bir şekilde dr. Kadri Karaoğlu'na karşı bir kompleks var.
2. 13 yıllık geçmişinize çorumlu naci beyden evvelki vekillerinize ve belediye başkanlarınıza iyi bir giydirme var.
3. 13 yıllık geçmişinize senin tarafından iyi bir tecavüz var.
4. 13 yıllık iktidar döneminde konursuda hiç sorun varmı diye sormayan eski vekilleriniz var.
5. Konursulular bundan önceki vekiller sorduda söylemedi iseler akıllarından zorları var.
6. Kırmızı kravat yazdım googleden güç kuvvet erk dedi.
7. Sen 225 bin dolarlık saat yaz bakalım karşına kim çıkacak.
8. Bu saati bir memurun alması için kaç sene çalışması (kazancından yemeden) gerekir bir hesapla.
9. Sana 3 aylık vekilinin aldığı daireleri, devlete yani millete caktigi zararı yazarim.
10. Helal parayla alınmış kırmızı kravat battı. 225 bin dolarlık saat batmadıysa insanlığından utan.
11. Bayburt üniversitesine git sağlık bilimleri fakültesinin ne zaman istendiğini o zaman yök genel kurulunda kimlerin olduğunu ve neden o kadar zaman kabul edilmediğini öğren sonrada dr kadri karaoglu nun isminin nasıl iş yaptırdığını anla.
Bende malzeme çok hemde iftira değil. Seni haddini bilmeye davet ediyorum mustafa atli efendi

Avatar
Beyzade 9 yıl önce

Konursu'daki su meselesinin asıl sebebi, yukarıdaki köylerin suyu vermemesiydi. Naci Ağbal Konursuya gelince konuyu ilettiler, o da ek kaynak göndererek sondaj başlattı. Aynı şelilde camide namaz kıldıktan sonra camii durumunu öğrendiğinde daha avluda Vakıflar Genel Müdürünü aradı ve programa aldılar. Tamamen spontane gelişen şeylerdi bunlar. Bir köyün asli ihtiyacı su sıkıntıs, bir caminin restorasyonu yapılıyorsa bunun siyaseti olmaz. Bu zamana kadar yapılmadıysa bunca yıldır suyu vermeye yanaşmayan köylülelerin de büyük vebali vardır. Aslında Kadri Bey'e yakışan çıkıp bu hizmetin gelmesine emeği geçen Naci Beye teşekkür etmeliydi. Güneydoğuya pkk olmasaydı hizmet gelmezdi mantığıyla olaya bakmak çirkin siyasettir