Memiş, Aba Koleji'nin kapatılması hakkında konuştu

Memiş, Aba Koleji'nin kapatılması hakkında konuştu
Bayburt Postası - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt'ta faaliyet gösteren Özel Aba Koleji'nin kapatılması ile ilgili açıklama yaptı. "Gerekçe gösterilmeden mühürlendi” haberlerinin "gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik" olduğunu söyleyen Memiş, şunları kaydetti:

"Özel okulların denetimi ile ilgili olarak Bayburt Valiliğimizce oluşturulan izleme ve koordinasyon komisyonu tarafından Aba Koleji ile ilgili olarak yapılan inceleme ve denetim raporları neticesinde, Bayburt Valiliği tarafından belediyemiz çalışma alanına giren hususlarla ilgili çalışma yapılması istenmiştir. Haberde yer alan kolejle ilgili olarak 3194 sayılı İmar Kanunu ve 4708 sayılı yapı denetim kanunu planlı alanlar imar yönetmeliği, sığınak yönetmeliği ve ilgili taşınmaza ait yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi ile ilgili mevzuata aykırılıklar tespit edilmiş olup, imar kanununun 32. Maddesine göre mühürleme işlemi yapılmıştır. İlgili mevzuata göre aykırılıkların giderilmesi için 3194 İmar Kanunu’nun 32. Maddesinde tanınan süre sonunda bu tespit edilen aykırılıklar giderildiği taktirde mühür fevki kaldırılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyulur."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu 9 yıl önce

Her şey iyi güzelde sayın başkan bu okul 4. Yılına girdi eğitim öğretim hayatında. Bu dediğiniz eksiklikler bu gün aniden olan şeyler değil. İnşaat ruhsatı , yapı denetim, imar kanunu vb. Gibi eksiklikler var idi ise buna rağmen bu işletmeye ruhsat veren belediye ve il milli eğitim Bayburt'ta yetkili olan kurumlar değilmiydi ? Bari dütüstçe söyleseydiniz kapatılma gerekçesinin siyasi olduğunu. Orda eğitim gören çocuklar ve velilerine yazık değilmi?

Avatar
Cengaver 9 yıl önce

Üç sorum vardı Sn Başkan'a
1.Kolejin geçemediği bu testten devlet okullarının kaçı geçebilir ?
2. Yanıbaşınızdaki siyasiler neden böyle eksikleri olan bir okula çocuklarını gönderdiler?
3.Bayburt bu tür haksız uygulamaların başlatıldığı plot il mi seçildi?

Avatar
ismail 9 yıl önce

bu eksiklikleri yerine getirmeleri için 1 ay gün tanıdınız bu eksiklikleri bilerek ruhsatı veren ve imzalayan hakkında soruşturma yapıldımı sayın başkanım

Avatar
serdar 9 yıl önce

Sayin başkan sizon inanciniz size ou verip itaat ettiği sürece iyi yoksa israil ajanı.bu okul açılırken belediye sizfe idi. Alt yapı çalışmalarının nadil tamamlandığı nasil yarfimlar yapıldığı herkesin malumudur. Siz bir ogretmen olarak bilirsinizki devletin okullari ordan daha cok eksige sahiptir. Ve bizfe biliyoruz ki gözünüzü öyle bir nefret burumuski 3 yaşındaki çocukların kreslerinde 17-25 aralık olayları ni unutturmak için terörist arıyorsunuz. Srn bizi essekmi sandin başkan bal gibide siyasi. Unutmayin dün yediginiz hurmalar misali..... Kime ne zulüm yaparsanız yapin kime ne kadar yaranmaya calisirsaniz calisin millet uyandi. Kadri Karaoğlu milleton gözünü açtı. Ağbal o kadar yil yok uyesi iken gelmeyen fakülte kadri bey aday olunca geldi. Ve bu seferki hezimetiniz daha buyuk olacak. Hem Bayburtta hem türkiyede.

Avatar
Birbilen 9 yıl önce

büyük dağların ortağı Küçük dağların efendisi sayın Belediye başkanım muhteşem!!!!!! Ekibinle hazırlıklara başlamanızı tavsiye ediyorum Her şeyin bir sonu olduğu gibi sizin devrinizde nihayete ermiştir. Giderken çok başarılı ekibinizide yanınızda götürmeyi ihmal etmeyiniz Özellikle BEŞ kere işyeri açıp ALTI kere iflas etme kabiliyetine haiz dünyada eşi benzeri olmayan yardımcınızıda unutmayın Şimdiden hazırlıklara başlamanız dileklerimle

Avatar
mahzun bayburt 9 yıl önce

Sayın Başkan, yollar, sular, toz, arabalarımızın masrafları, şalvarlı işçilerin kafalarına göre eştiği kuyular; kestiği yollar rant uğruna aynı sokağı defalarca kazmalar..... bunların hangisi mevzuata uygun?

Avatar
Esnaf 9 yıl önce

Sayın başkan bence bunu yapmanız ayrımcılık ve kasıt bir eyitici olarak bir okulun kapatılmasına Sebep bulmak veya neden olmak bir eyitimciye yakışmadı ozaman Bayburt taki tüm eksikligi olan yapıları devlet Daireleride dahil olmak üzere denetleyin tabiki imar müdürünüze ulaşabilirseniz.

Avatar
Genç BAYBURTLULAR 9 yıl önce

Bşk sonuna kadar arkanızdayız bugüne Bld tarihinde %52 üzerinde oyla seçilen bir belediye başkanı yoktur Mete başkan hariç adam kanunlar neyse onu uyguluyor kanunsuz iş yapmıyor ayrıca birilerinin neden zoruna neden gidiyor