Maliye Bakanı Ağbal, Bayburt'ta

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ramazan Bayramı dolayısıyla geldiği memleketi Bayburt'ta esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Maliye Bakanı Ağbal, Bayburt'ta
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Özellikle İslam coğrafyasında birçok yerde bizi üzen hadiseler meydana geliyor. Bundan dolayı üzgünüz ama Rabb'im inşallah Ramazan Bayramı'nı bütün bu sıkıntılardan kurtulmamız, huzura kavuşmamız için vesile kılar." dedi.

Ağbal, Ramazan Bayramı dolayısıyla geldiği memleketi Bayburt'ta esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi, vatandaşların yarın idrak edilecek olan bayramlarını tebrik etti.

Bakan Ağbal, Cumhuriyet Caddesi'nde karşılaştığı vatandaşlardan Behçet Kalacoş ile bir süre sohbet etti. Kalacoş, Ağbal'a göçün durdurulması noktasında çalışma yapılması isteğini ileterek, "Göçü durdurun ki biz de çocuklarımızın peşinden gidip, perişan olmayalım." diye konuştu.

Ağbal, şehirde her yerin adeta şantiyeye dönüştürüldüğünü ifade ederek, güzel işler yapıldığını vurguladı.

Bakan Ağbal ile vatandaş arasında ilginç diyalog

Kalacoş, 50 yıl Almanya'da çalıştığını belirterek, "Yurt dışında kazandığım 500 bin doları buraya harcadım." dedi.

Bakan Ağbal'ın, harcamaların faturalı olup olmadığını sorması ise gülüşmelere neden oldu.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Kalacoş'un kiracılarından birinin kendisi olduğunu belirtmesi üzerine Bakan Ağbal, "Hocadan kaç lira kira alıyorsun? diye sordu.

Kalacoş ise Ağbal'a "Bana para lazım değil. İyi insan olması yeterli." yanıtını verdi.

Maliye Bakanı Ağbal, "Eğer aldığın yıllık kira bedeli 3 bin 600 lirayı geçmişse, onun için beyanname vermen lazım. Verdin mi?" diye sorunca, Kalacoş da "Ne biliyorsun vermediği mi? Ben bayrağını seven bir vatandaşım ona göre Naci Bey. Muhasebecim var, her şeyim var. Şerefle veriyoruz vergimizi." diye konuştu.

Ağbal, Kalacoş'u tebrik ederek, "Bize de böyle mükellefler lazım." dedi.

"Terörün her türlüsünü lanetliyoruz"

Bakan Ağbal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nın memlekete, millete ve İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Bayramın sağlık, sıhhat ve huzur getirmesini de Allah'tan niyaz eden Ağbal, "Bugün dünya üzerinde birçok yerde arka arkaya bizleri üzen hadiseler yaşanıyor. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Terör, nereden gelirse gelsin, terördür. En kuvvetli şekilde terörü lanetliyoruz." diye konuştu.

Ağbal, hiçbir şekilde din adına terörün asla kabul edilemeyeceğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Özellikle İslam coğrafyasında birçok yerde bizi üzen hadiseler meydana geliyor. Bundan dolayı ayrıca üzgünüz ama Rabb'im inşallah bu Ramazan Bayramı'nı bütün bu sıkıntılardan kurtulmamız, huzura kavuşmamız için vesile kılar. Müslümanlar olarak üzerimize düşen vazifeleri yapmakla mükellefiz."

"Ramazan birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ön plana çıktığı bir ay." diyen Bakan Ağbal, şunları söyledi:

"Fakirin, zenginin bir araya gelip iftar sofralarında birlikte oruç açtığı, küslerin barıştığı bir ay. Onun için Rabb'imize hamdüsenalar ediyoruz, bu aya bize kavuşturdu yarın inşallah bayramı idrak edeceğiz. Bayramda da huzur, kardeşlik diliyoruz. Bu bölgede ve ülkemizde yaşayan bütün insanlarımıza da Rabb'imizden güzel, huzurlu bir dünya diliyoruz."

Ağbal'a ziyaretleri sırasında Vali İsmail Ustaoğlu, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal ve diğer ilgililer eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 7 yıl önce

Yetkililer lütfen araştırın sonucunuda burada paylaşın. Birde sayın rektör devletin lojmanlarini begenmedin mi ki devletin o kadar fazla parasini bu adama kira diye veriyorsun. Ağızları ile itiraf edilmiş. Tam araştırılması gereken konu...

Misafir Avatar
ALOŞ 7 yıl önce @Vatandaş

Sayın rektörün parası çok sa kirada oturmak en doğal hakkı. Eğer rektöre ait konut var ve rektör burayı beğenmeyip kiraya çıkarda devlete kira ödetirse o zaman sıkıntı var demek.

Beğenmedim! (0)
Avatar
BAYBURT STK.-İST 7 yıl önce

"SN BAKANIMIZ,VE HEMŞEHRİLERİMİZ BAYRAMLARINIZI TEBRİK EDERİZ,
2 Cİ BAYRAM İSE 3 BELDENİN BAYBURTA BAĞLANMASI,OTLUKBELİ-SALYAZI
VE PAZARYOLU"KHK VEYA TORBA"YASASI İLE BAYBURTA BAĞLANIRSA,
"MİLAT "OLUR"150 YIL ÖNCE BAYBURTA BAĞLI İDİLER,EN DERİN SAYGILAR
"BAYBURT STK.PLATF.PENDİK-İST.

Avatar
ÇAKIR 7 yıl önce

insanlık can çekişiyor
bir çoğu ne vergi verior nede insanlık beklior..günü gelmeden para isteyen ev sahipleri..vergi kaçırmak için 650 lira olan kira bedelini 250 yazdıran çoooookkkk..yazıklar olsun riyakar insanlara...tutmasaydınız evi diyenlere de napalım açıktamı kalalım.çalıştıgım işyeerime 4 yıl oldu birtek maliyeden adam gelmedi..hani denetleme geelin denetleyin işlinizi yapın kardeşim...sucum varsa banada onada hasana ahmetede kesin cezayı..ama ne gelen var nede giden..vrgi kaçırırlar riyakarlık yaparlar..sonrada ulu camide yeni camide Allah Allah derler.....Rabiim elif gibi dimdik yaşayıp Elif gibi dimdik başımızı yere koymayı nasip etsin...CENNET UCUZ DEĞİL...CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİL...