Keşif Paharı son anda kurtarıldı

Yol seviyesinin altında kalan ve neredeyse yer altına gömülen kentin en ünlü sokak çeşmesinin etrafı boşaltıldı.

Keşif Paharı son anda kurtarıldı
Bayburt Postası - Keşif Paharı, gün yüzüne çıktı. Yol seviyesinin altında kalan ve neredeyse yer altına gömülen kentin en ünlü sokak çeşmesinin etrafı Bayburt Belediyesi ekipleri tarafından boşaltıldı.

Bayburt Devlet Hastanesi önünde yer alan ve 2000 yılında bir hayırsever tarafından restore ettirilen çeşme geçtiğimiz günlerde görüntüsüyle tepki çekmişti. Altyapı ve yol çalışmalarının sürdüğü caddede yarısı toprak ve dolgu içinde kalan çeşme, tepkiler üzerine zarar görmeden son anda kurtarıldı!

Öte yandan daha önce kaynağı kurutulan çeşmenin suyu ile ilgili çalışmalar sürüyor. Bayburt Belediyesi ekipleri tarafından çalışmaların devam ettiği ünlü Keşif Paharı’nın öz kaynağından mı yoksa şebeke suyuyla mı kullanıma açılacağı merak konusu oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mühendis 8 yıl önce

Bayburt belediyesi ekiplerii (!) Hangi ekip? Var mı bir teknik ekipleri? 2.Mahmut'un Yeniçeri ocağını kaldırıp hayırlı bir olaya imza atması gibi bir kişinin de çıkıp şu Belediye çalışanlarını yenilemesi lazım.eğitimlilerin önü açılsa belediyenin tüm işleri yolunda gidecekte nerde öyle bir baba yiğit ki Belediye kadrosunu gözden geçirip yenilesin.

Avatar
Keşiş ne demek 8 yıl önce

Ermeni tabirlerine ne çok meraksınız. çiftçiler çeşmesi diyende vardı bir dönem niye tutmadınız yada bilmezsiniz

Avatar
lÜTFÜ ÇİKOT 8 yıl önce

Keşif Paharı mı? Yoksa Keşiş Paharı mı?

Misafir Avatar
KEŞİŞ 8 yıl önce @lÜTFÜ ÇİKOT

Hocam biz kalktık, Keşiş olarak geçer. 2000 yılında ki zat mükemmel bir işe imza atmış. 1-2 köyde de böyle antik ve tarihi çeşmeler var. Keşke devlet bizlerde ses çıkarmasa da bizde restore edebilsek. :)

Beğenmedim! (0)
Avatar
Metalurjist 8 yıl önce

Yılların keşiş i oldu keşif. Helal size.

Avatar
KEŞİŞ ;) 8 yıl önce

keşif değil, KEŞİŞ PAHARI

Avatar
Bayburdi 8 yıl önce

Keşiş Paharı olacak, lütfen düzeltiniz.

Avatar
Komman 8 yıl önce

Keşiş paharı gerçek adı bu. ..