Eski devlet hastanesi binası yıkıldı

Bayburt Devlet Hastanesi eski binası yıkıldı.

Eski devlet hastanesi binası yıkıldı
Bayburt Postası - Bayburt Devlet Hastanesi eski binası yıkıldı. 1958 yılında yapılan ve çok uzun yıllar Bayburt Devlet Hastanesi olarak hizmet verdikten sonra 1993 yılı itibariyle Sağlık Müdürlüğü olarak hizmet veren tarihi bina yıkıldı.

Şehhayran Mahallesi’nde ismini verdiği caddede yer alan ve önceki gün yıkılan binanın yerine 7 katlı bir bina dikilecek. Sağlık Bakanlığı Strateji Daire Başkanlığının yeni yatırım planı çerçevesinde yıkılarak yol hizasından 2 bodrum kat, 1 zemin kat ve 4 kat olacak şekilde yeniden inşa edilecek olan yeni binada Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü, Bayburt Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce kullanılacak. İhale bedeli 11,060,000.00 TL olan ve yapımınna başlanan bina 30.12.2017 tarihinde hizmete açılması planlandı. 

Öte yandan uzun yıllar tarihi binada yürütülen sağlık hizmetleri, fiziki alan yetersizliği nedeniyle yeni bir alana taşınmıştı. Yeni hastanenin faaliyete geçmesiyle birlikte ek bina olarak kullanılan tarihi yapı ve bulunduğu alan hakkında bazı yorumlar yapılmıştı. Yeşil alana dönüştürülmesini isteyen vatandaşlar kadar şehir merkezindeki turizme katkı sağlamak amacıyla sosyal faaliyet alanı olarak değerlendirilmesi gerektiği de kamuoyunda ifade edilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gürsel Karapınar. 8 yıl önce

Yenisi çok güzel olacak fakat, başka bir yere yapılmalı..Bu tip binalar tarih ve kültür şehri Bayburt'un dokusuyla uyuşmuyor...Demek ki yanlışta ısrar ediyoruz..
Eski Bayburt dediğimiz bu alanlara yapılan binalar mimarisiyle , tarihle
barışırken ,turizm kenti de olmalı diyorum...Taş bina yapımı öne çıkarılmalıdır...Yetkililer bir kez daha düşünmeliler...

Avatar
Etem 8 yıl önce

Eski kütüphane ve civarı göz önünde diş hastanesi görülüyor ana yanlışta ısrar etmek niye. Şehir Meclis'imiz göreve diyorum.