Dolmuşlarda kartlı-ücretli karmaşası

Bayburt dolmuş hatları ile ilgili sıkıntılar başka bir boyuta taşındı.

Dolmuşlarda kartlı-ücretli karmaşası
Bayburt Postası - Kimi kart, kimi ücretli olarak hizmet veren dolmuş hatları vatandaşı çileden çıkarıyor. 

Bayburt’ta eğitimlerini sürdüren öğrenciler dolmuş hatlarının kullandığı farklı sistemlerden şikayetçi. Kooperatif bünyesinde hizmet veren dolmuş hatları kartlı, sonradan yapılan ihaleyle hatta hizmet veren 4 yarım otobüs ise para karşılığı yolcu taşıyor.

Hepsinden yaralanacaksan 3 kart şart!

Öte yandan hem sonradan hatta dahil olan ve kooperatif dışında hizmet veren 4 yarım otobüs, hem de belediye bünyesinde çalışacak olan 5 hat için ayrı ayrı kart uygulması gerçekleşecek. Böylelikle dolmuş hatlarının tamamını kullanmak isteyen vatandaşlar 3 ayrı kart taşımak zorunda kalacak.

Türkiye’de yaygın olan tek kart

Bayburt Üniversitesi öğrencilerinden Uğur Hünercioğlu, kendi kentinde tek kartla tüm toplu taşımacılık hizmetlerinden yararlandığını, Bayburt’taki karmakarışık uygulamanın Türkiye’de bir başka örneğinin olduğunu sanmadığını söyledi.

Öncesinde dolmuş sıkıntısı yaşandığını, bu problemin çözülmesine rağmen daha büyük bir sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Hünercioğlu, “Geçen gün derse yetişeceğim. Durakta sırada olan otobüse bindim. Kart geçmiyor dendi. Üzerimde de para yok. Dolmuşçuya da bunu diyemedim, kartımın geçerli olduğunu dolmuşu bekledim. Ders saatim çoktan geçmişti” diye konuştu.

“Tek kartla tüm dolmuşlara binmemiz gerekiyor”

Bu sorunun çözülmesi için Bayburt Belediyesi’ne görev düştüğünü ve Bayburt’ta aynı duraktan kalkan, aynı güzergahları kullanan dolmuşların tamamını aynı statüde bir araya toplanması gerektiğini vurgulayan Hünercioğlu, “Tek kartla tüm dolmuşlara binmemiz gerekiyor. Türkiye’nin her yerinde bu böyle. Bir sorunumuz ortadan kalktı derken, başka bir sorunla yüzleşiyoruz. Benim yetkililerden talebim Bayburt dolmuş hatlarının tek kartla hizmet verebilecek düzeye getirilmesi, yani normal olana.. Bu olmadığı taktirde özellikle biz öğrenciler için büyük sıkıntılar doğacak” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Dolmuş Hatları
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
M.T.K 5 yıl önce

Nerden tutarsan tutarsızlık. bir kere kartların 10 Tl olması yanlış. ikincisi bir evde tam bilet, indirimli ve öğrenci bileti alacak olsan 30 TL eder. içlerini doldurduğunu düşün. meblağ artıyor. madem karta geçtin Neden belediye kendi minibüslerine o karttaki uygulamayı koymuyor? neden ikinci bir kart daha almak zorunda kalalım? Hizmet mi yapılıyor, insanları mı sömürüyorlar belli değil.ayrıca kart okutmada tam bilet, indirimli, öğrenci diye ses vermesi ise başka bir insan hakları mevzusu. insanları neden rencide ediyorsunuz? engelli, emekli ve öğrenci indirimli karttan yararlanıyor diye neden Rencide edilmesine imkan veriliyor. OKUNDU. GEÇTİ. TAMAM. vb. gibi okumalar da pek güzel yaptırılabilir.. Öveceğim tek şey yeni dolmuşlardaki DURMA BUTONLARI.. insanlar araç içinde seslenmek yerine butonlara basarak istedikleri yerde kimseye rahatsızlık vermeden ve dolmuşçuya seslenmeden inme isteğini gösterecek.

Avatar
Yobaz adam 5 yıl önce

Daha basit kartlı bir sistem bile yok, en az 20 yıl geriden geliyor sahapsız bayburt

Avatar
Galerli 5 yıl önce

Önce bir kere niye 10 TL alınıyor. Bu para kime gidiyor diye soran yok.Eğer cihazlar içinse bu daha vahim o zaman lastik değiştiklerinde araç değiştiklerinde de parasını bizden alsınlar. 5 kişilik alie tek kart alsa bile masrafı 50 TL içini doldursa 100 TL olmayan nasıl verecek ayrıca 3 kart niye paralar nereye gidiyor. Bu kartın maliyeti ne kadar. Lütfen yetkililer el atın.

Avatar
Bayburtlu 5 yıl önce

BAYBURT HALKI EZDİRİLİYOR HAKKINI ARAMAYI BİLMİYOR

Avatar
İhsan 5 yıl önce

lütfen bu işi ele alın sayın yetkililer sadece öğrenciler değil Bayburt halkı mağdur. dolmuşlara yazmışlar 15 şubattan sonra kartsız binilmeyecek diye bu yetkiyi nereden alıyorlar.

Avatar
VATANDAŞ 5 yıl önce

HABER İÇİN TEŞEKKÜR İLE BAŞLAMAK İSTERİM BELEDİYE TÜM YETKİSİNİ MEVCUT DOLMUŞCULARA DEVRETMİŞ İSTEDİKLERİ SAATTE İSTEDİKLERİ YERE İSTEDİKLERİ KADAR İSTEDİKLERİ DOLMUŞ SAYISINCA HAREKET ETMEK YETMEZMİŞ GİBİ BİRDE KART DAGITIM MECBURİ ALMAYI DAYATMA HA BİDE İSTEDİKLERİ KADAR ADAM DOLMUŞA DOLDURARAK SAYIN VALİME VE DEFTERDAR BEYE SESLENİYORUM BU ADAMLAR BİNLERCE KART SATIP PARA ALDILAR BEN VATANDAŞ OLARAK PARAMIN KAMU ELİNDE DURMASINI İSTERİ BÖYLE DEVAM EDERSE BAYBURTTADA CİFLİKBANK YERİNE DOLMUŞBANK OLUR BİR HATIRLATMA LÜTFEN KAMUNUN İŞİNİ KAMU YAPSIN SAYGILARIMLA

Avatar
Vatandaş 5 yıl önce

Burası Bayburt :) en basit konuyu karmaşık hale böyle getirilir...

Avatar
VATANTAŞ 5 yıl önce

Bu işte tek yetkili olan belediye derhal bu olaya el atmalıdır. Dolmuşçuların keyfi uygulamasının önüne geçmelidir. Ne demek küçücük bir şehirde ÜÇ AYRI KART.Bu durumun en kısa zamanda düzeleceğine inanıyorum.Seçim zamanını dolmuşçular boşluktan yararlanıp kendilerine vazife çıkarmasınlar.