Bayburt'un yaz kalabalığı bu defa şaşırttı

Her yaz olduğu gibi tatlı bir yoğunluğun yaşandığı Bayburt'taki hareketlilik sosyal medyada ve ulusal haber sitelerinde ilginç bir şekilde yer buldu.

Bayburt'un yaz kalabalığı bu defa şaşırttı
Bayburt Postası - Türkiye'nin en düşük nüfusuna sahip Bayburt'ta her yaz olduğu gibi tatlı bir yoğunluk yaşanıyor. Ramazan’da başlayan ve bayram tatili ile birlikte Bayburtlu gurbetçilerin akın akın kente gelmesiyle cadde ve sokaklarda yine yoğunluk yaşandı.

Zaman zaman uzun araç kuyruklarının göze çarptığı şehrin her yaz mevsiminde beklenen, son yıllarda ise Ramazan ayına göre değişen bu yoğunluk bayram telaşıyla birleşince ortaya çıkan görüntüler sosyal medyada ve ulusal haber sitelerinde ilginç bir şekilde yer buldu. ‘Bayburt, hayatında görmediği trafiği yaşadı’ , 'İstanbul trafiğinden kaçtılar, Bayburt trafiğine yakalandılar' şeklindeki ifadelerle dikkat çeken yorumlara konu olan görüntüler tebessümle karşılandı.

Öte yandan her yaz mevsiminde zaman zaman benzer görüntülerin oluştuğu Bayburt’taki hareketlilik artmaya devam ediyor. Henüz programını Temmuz ve Ağustos ayına göre yapan gurbetçilerin de gelmeye hazırlandığı ve 78 bin kişilik nüfusun beklendiği gibi yine 150 bin üzerine çıkmasına rağmen kent, huzurlu bir tatil arayanlar için 'sakinliğini ve serinliğini' muhafaza ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Safak Güngör 8 yıl önce

Yoğunluğun değil plansız şehirciliğin oluşturduğu trafik çilesi.

Avatar
Destek 8 yıl önce

Şafak bey e katılıyorum. Bayburt'u heder etmeyelim.