Bayburt'tan İdlib'e iki tır yardım malzemesi

İçişleri Bakanlığı öncülüğünde AFAD ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle İdlib için başlatılan “Bir Aradayız, İdlib’in Yanındayız” kampanyası kapsamında toplanan yardım malzemeleri Suriye’ye gönderildi.

Bayburt'tan İdlib'e iki tır yardım malzemesi
Bayburt Postası - Suriye’de uzun süredir devam eden saldırılar sonucu binlerce sivil hayatını kaybederken, İdlib’e yönelik son saldırılarda 700 bin sivil Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etti. Bölgede yaşananlar nedeniyle Ocak ayında insani yardım kuruluşlarıyla bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sivillere yönelik “Bir Aradayız İdlib’in Yanındayız” kampanyasının başlatıldığını açıklamıştı. Bu kapsamda bir araya gelen AFAD, Türk Kızılayı, Türkiye Diyanet Vakfı, Beşir Derneği, Deniz Feneri Derneği, Hayrat Yardım, Hüdayi Vakfı, İHH ve Sadakataşı Derneği’nin ülke genelinde toparladığı yardımlar aralıksız olarak bölgeye gönderilmeye devam ediyor.

Kampanya ile bölgedeki insani krizin etkilerinin hafifletilmesi amaçlanıyor.

Vali Cüneyt Epcim, yardım tırlarının bölgeye hareketi dolayısıyla düzenlenen törende İçişleri Bakanı Süleyman Soylu öncülüğünde başlatılan kampanyaya Bayburt’tan katkı sunmak istediklerini söyledi. Kampanyaya destek verenleri yürekten kutladığını belirten Vali Epcim, “Çok önemli bir hayır olduğunu düşünüyorum. Zira; İdlib dediğimiz şehir iç savaş öncesinde 1,5 milyon nüfusa sahip bir yerdi. Güvenli bölge olarak addedildikten sonra 4 – 5 milyon nüfusa yaklaştı. Son 3 aylık dönemde rejim askerleri tarafından yoğun bombardımana maruz bırakılmakta, bölgede bir insanlık dramı yaşanmakta. Bayburt’tan bu insanlık dramına el uzatmayı çok önemli, çok değerli görüyoruz.” diye konuştu.

Yardımların organize edilmesinde güzel bir çalışma yapıldığını ifade eden Vali Epcim, sivil toplum kuruluşlarına katkıları dolayısıyla teşekkür etti.

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise Bayburt halkının yardımlaşma konusunda üzerine düşeni her zaman en iyi şekilde yerine getirdiğini belirtti. Organizasyonda emeği geçenleri kutlayan Başkan Pekmezci, yardımların Allah’tan kabulünü diledi.

İHH Bayburt Temsilcisi İlhami Polat da bölgeye gönderilen yardımlar hakkında şu bilgileri paylaştı: “İki tır dolusu malzemeyi hazır ettik. İçerisinde 630 çuval un, bin 100 adet battaniye, 900 çift bot hazırlandı. 254 adet halı bulunuyor. Bakliyat, giyim, atkı, bere ve çocuk malzemelerinden oluşmak üzere toplam mali değeri 698 bin 420 lira olan bu yardımları hazırladık. Kadın kollarımızın oradaki çocuklarımıza ve yetimlerimize kendi elleriyle dokudukları atkı, bere, çorap ve eldiven gibi malzemeleri de yardımlar arasına koyduk. Bu emanetleri dualarla savaş bölgesinde mağdur olan kardeşlerimize göndereceğiz inşallah.”

Polat, son gelişmelerin ardından yaşanan yıkımın etkilerini hafifletmek adına bölgede briket evler inşa edileceğini açıkladı. İlk etapta 1+1 şeklinde 200 evin tamamlanarak sivillerin yerleştirildiğini bildiren Polat, İHH olarak hedeflenen rakamın 10 bin olduğunu ve Bayburt İHH’nın bu çalışmaya 20 ev ile destek olacağını söyledi.

Yardım malzemesi yüklü iki tır dua edilmesinin ardından yola çıktı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Kampüsü alanında düzenlenen törene kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nuri Yerlikaya 4 yıl önce

Bu sayın yetkililerimiz keşke önce Bayburt'un ücra köylerine ulaşıp kendi yoksulunu giydirmeye, kendi işsizine iş bulmaya çalışsalar..! Nicin bir taraftan Türkiyeye kaçan 4 milyon Suriyeliye bakarken, diger taraftan memleketinde kalan,memleketini savunan Suriyelilerle
savaşıyoruz? sorusuna bir yanıt, bir
çare bulmadan bize daha çook yardım kamyonu hazırlatırlar!! ):