Bayburt'tan 3 ova koruma altında

Bayburt, Batman, Bursa, Elazığ, Kahramanmaraş, Kars, Malatya, Muş ve Niğde'deki 25 ova "büyük ova koruma alanı" kapsamına alındı.

Bayburt'tan 3 ova koruma altında
Bayburt Postası - Bayburt 3 ovanın kapsama alındığı karara göre, Aydıntepe, Demirözü ve Beşpınar ovaları koruma altına alındı.

Bazı ovaların, büyük ova koruma alanı olarak belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, tarımsal üretim potansiyeli yüksek, erozyon, kirlenme, amaç dışı veya yanlış kullanımlar gibi çeşitli nedenlerle toprak kaybı ve arazi bozulmalarının hızlı geliştiği bazı ovalar, büyük ova koruma alanı olarak belirlendi.

Ovaların sınırları içinde yer alan onaylı planlı alanlar ile kararın yayımı tarihi itibarıyla ilgili mevzuat uyarınca tarım dışı kullanma izni verilmiş alanlar kapsam dışı tutulacak.

Karar gereği, büyük ova koruma alanı olarak belirlenen ovalar şunlar:

"Batman'da Gercüş Ovası, Bayburt'ta Aydıntepe, Beşpınar, Demirözü ve Yazıbaşı ovaları, Bursa'da Güllüce, İznik, Orhaneli, Orhangazi ve Melik ovaları, Elazığ'da Karakoçan ve Kovancılar ovaları, Kahramanmaraş'ta Altınyayla ve Yeşilova ovaları, Kars'ta Akyaka Demirkent, Merkez Dikme ve Susuz ovaları, Malatya'da Eymir Kızık, Kale ve Yenice ovaları, Muş'ta Bulanık, Liz ve Malazgirt ovaları, Niğde'de Eminlik ve Hacıbeyli ovaları."

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Kararı ile Aralık 2016'da konuya ilişkin yayımlanan karardaki "Selim Akçakale Ovası" ibaresi, "Kağızman Akçakale Ovası" şeklinde değiştirilirken, Kahramanmaraş, Narlı, Türkoğlu, Altunhisar-Çukurkuyu, Emen ovalarının sınırlarına ilişkin haritalarda değişiklik yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gürkan 3 yıl önce

Çok iyi bir karar. Ovalar kesinlikle korunmalıdır. Aydıntepe-Arpalı ovası,sinür-oruçbeylı ovası, Demirözü-gökçedere-lori ovası. Amacı dışında kesinlikle kullanılmamalı. Boş,kullanılmayan, sahipsiz kalmış ekilip biçilmeyen arazilerde milli emlak tarafından belirlenerek belli bir bedel karşılığında gerekirse kiraya verilerek değerlendirilmeli, ekonomiye kazandırılmalıdır.

Avatar
Nivli 3 yıl önce

Bunlar hikaye en verimli topraklara inşaat dikiliyor imar planına göre ev yapan yok tarlayı satın alan ev dikiyor

Avatar
yanlış 3 yıl önce

bütün ülkede ziraat arazilerinin korumaya alınmasi şart çilçili yediler ama kursaklarında kalacak orası eski haline gelecek

Avatar
Bayburtlu 3 yıl önce

Bu ocalarımız en iyi şekilde planlama ile sağlıklı bir şekilde Tarım ve hayvancılığın hizmetine sunulur inşAllah