Bayburt Belediyesi'nden 'pazar yeri' anketi

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, yeni yapılacak kapalı halk pazarının yerini belirlemek için pazarcı esnafı ile bir araya geldi.

Bayburt Belediyesi'nden 'pazar yeri' anketi
Bayburt Postası - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, yeni yapılacak kapalı halk pazarının yerini belirlemek için pazarcı esnafı ile bir araya geldi. Başkan Memiş, Bayburt’ta yıllardır sorun oluşturan Halk Pazarı yeri sıkıntısının giderilmesi ve herkesin ihtiyacına cevap verecek bir çözüm için pazar esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlarla konuşarak bizzat kendisi anket çalışması gerçekleştirdi.



Pazar esnafını tek tek gezerek, “Kapalı Halk Pazarı’nı nereye yapalım?” sorusunu yönelten Belediye Başkanı Memiş, aldığı cevapları bir bir not ettirdi.

“Pazar yeri sorunu çözüme kavuşacak”

Sorunların birinci elden çözümü için vatandaşla birebir ve yüz yüze iletişime geçmenin çok önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Memiş, kısa bir açıklama yaparak şunları belirtti:

“Bayburt’umuz derin bir tarihe sahip olduğu kadar derin bir şehir kültürüne sahiptir. Bu durum doğal olarak şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın beklentilerini de yüksek tutmakta. Biz de Bayburt Belediyesi olarak vatandaşımızın beklentilerini karşılamak ve hayal edilen, kadim şehir kültürü ile modern şehir yapısının buluştuğu Bayburt’u oluşturmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Tabi bunu hemşehrilerimiz ile beraber gerçekleşebileceğinin farkındayız ve sık sık halkımızla şimdi yaptığımız gibi fikir alış verişinde bulunuyoruz.”

"Bayburt’a yakışır yeni ve modern bir pazar yeri oluşturacağız"

“Bayburt’umuzda en sık şikâyet aldığımız konulardan biriside pazar yeri konusu. Yer sıkıntısı yüzünden birçok kez yer değiştiren Halk Pazarı’nı bun böyle sabit kalacak ve kapalı olacak şekilde çözerek hem Pazar esnafımızın hem de alış veriş yapan vatandaşımızın rahat etmesini inşallah sağlayacağız. Bugün burada Pazar esnafımız ile yüz yüze yaptığımız görüşmeyle çok faydalı bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum.  Bize yeni Pazar yerinin nerede ve ne tip özelliklere sahip olması gerektiği konusunda çok faydalı fikirler beyan ettiler. İnşallah bu fikir ve önerilerden yola çıkarak bu sorunumuzu da kısa bir zamanda çözeceğiz.”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat ali 9 yıl önce

eskı sanayıı tamamen kentsel dönüşüme kavusursa bayburt rahat bi nefes alır pazar yerıde ancak o tarafta olabılır...sehir merkezınde baska geniş bi yer kalmadı...

Avatar
Hasan Güney 9 yıl önce

Şehri yönetenler şehrin hafızasını bilmezse başarısız olurlar. Kapalı pazar fikri Muammer Daştan zamanında yapıldı. Camii Kebir mahallesinde yer alan eski zahire pazarına kuruldu. Ama kullanılmadı sonra Yavuz Şahin buraları sattı. Sonra Hükmü Pekmezcinin çoruhun kenarında baymarın karşısını istimlak ederek yeşil alan yaptığı araziyi Bekir Çetin kapalı pazar yeri yaptı yine başarısız oldu şimdi otopark olarak kullanılıyor. Sizde bu fikirden vazgeçin boşuna belediyenin paralarını harcamayın. Ya mevcut açık pazar yerini düzenleyin yada güzel bir pazar yeri bulun. Tabi bulursanız eğer.

Avatar
Gürsel Karapınar 9 yıl önce

Sayın başkanım ,arsa,alan mı kaldı ki, kapalı pazar yapmayı düşünüyorsunuz...
Eğer 10-20-30 yıl sonrasını görüyorsanız Trabzon yolu üzerende bir yere
yapınız, çok yakın olsun istiyorsanız, kentsel dönüşüme sokmak istediğiniz eski sanayiden yer temin edin ,oraya yapınız...13 yıldır Bayburt belediyesinin istimlak yapıp alan kazandırdığını görmedim...İlki başarmış olursunuz..Saygılar...

Avatar
Cengiz 9 yıl önce

önce yollardadaki çukurlari doldurda sonra kapali pazar yaparsin

Avatar
hüseyin 9 yıl önce

Sayın başkan bilmiyorum buraları okuyor musunuz? yada bir okuyanınız var mı? Malum alt yapı çalışmalarınız ne aşamada,ne zaman bitecek bu konuda lütfen bizleri bilgilendirin

Avatar
pazara kadar 9 yıl önce

Pazar sorunu yıllardır devam edıyor ve suan mete beyle yine gündemde..
Ne kapalı pazarmış yapılamadı gitti

Avatar
hazar 9 yıl önce

ozulu caddesinde erzincan köprüsünün ordaki belediyenin otoparkını ı boydan boya belediye köprüsüne kadar kapatıp oraya yapılabilir tabi biraz genişletmek şarıyla

Avatar
Ali öztürk 9 yıl önce

Mal pazarı önündeki yol uygun aslan dagı girişine kadar.araç akışı ve park konusu içinde yollar ayarlanabilir alanlar müsait gibi.yada aynı güzergahın coruh tarafı cirit sahasının olduğu kısımlar köprülerle sehir parkı üstünden trafik sirkülasyonu sağlanabilir.veya hastahane tarafında bağdat caddesi üzerinde hicbir trafik düzenlemesine gerek yok hem hastahanede yakın ayrıca şehrede şingah ve eski trabzon yolu üzerinden ulaşılacak mesafede banka postahane işleri için.umarım çözülür bayburtun bu meseleleri orda yaşayıp ayrılan biri olarak oralılar adına kalpten temenni ediyorum bunu.saygılarımla