Ağbal: "Şehit evlatlarımız bu milletin bağrındadır"

Ağbal, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiği toplantıda, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Bayburtlu özel harekat polisi Ömür Erbay’ın ailesine ve millete başsağlığı diledi.

Ağbal: "Şehit evlatlarımız bu milletin bağrındadır"
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Bu süreçte şehitler veriyoruz, bu toprakları ülke yapan, millet yapan, vatan yapan nedir? Şehitlerin üstündeki kanıdır. Rabbim, inşallah bu bayrağı daha sonsuza kadar, ilelebet bu topraklarda dalgalandıracaktır. Bütün şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz. Evlatları şehittir, bu milletin bağrındadır, mekanları cennettir ve bu millet şehitlerini her daim anacaktır, kıymetini, kadrini de bilecektir" dedi.

Ağbal, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiği toplantıda, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Bayburtlu özel harekat polisi Ömür Erbay’ın ailesine ve millete başsağlığı diledi.

Terörist unsurların başarılı olmasının mümkün olmayacağını belirten Ağbal, "Güvenlik güçlerimiz o bölgede operasyonlarına sonuna kadar devam edecek. Ev ev, mahalle mahalle, sokak sokak bütün terörist unsurlar şehir içlerinden temizlenene kadar güvenlik güçlerimizin bu operasyonları, güvenlik amaçlı bu faaliyetleri hiçbir şekilde geri adım atmadan devam edecek. Dolayısıyla terör örgütünün haince, alçakça, kalleşçe yaptığı saldırıların da üstesinden gelinir. Bu milleti bu topraklarda bin yıl boyunca ayakta tutan bizim imanımız, birliğimiz ve beraberliğimizdir. Buna sımsıkı sarıldığımız sürece bu hain iç odaklarının, arkalarında kim olursa olsun başarılı olması da mümkün değil" diye konuştu.

Ağbal, bölgede asker ve polisin birlikte operasyon yürüttüğünü anımsatarak, şöyle devam etti:

"Tam bir birlik ve beraberlik içerisinde, ortak bir anlayışla hem Genelkurmay Başkanlığımız hem İçişleri Bakanlığımızın birimleri tam bir koordinasyon içerisinde orada her bir terörist unsuru bertaraf edinceye kadar, o bölgelerden çıkarıncaya kadar, bu operasyonları sürdürecekler. Bu süreçte şehitler veriyoruz, bu toprakları ülke yapan, millet yapan, vatan yapan nedir? Şehitlerin üstündeki kanıdır. Rabbim, inşallah bu bayrağı daha sonsuza kadar, ilelebet bu topraklarda dalgalandıracaktır. Bütün şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz. Evlatları şehittir, bu milletin bağrındadır, mekanları cennettir ve bu millet şehitlerini her daim anacaktır, kıymetini, kadrini de bilecektir. Dualarımız bu millet için güvenlik güçlerimiz için askerlerimiz için polislerimiz için Allah hepsinden razı olsun. Gece gündüz canları pahasına, bu milletin bayrağını her şeyin üstünde tutmak için bir çaba gösteriyorlar."

Terör örgütü mensuplarının, her geçen gün çok daha dar bir bölgede sıkışarak, son demlerini yaşadığını dile getiren Ağbal, "Bu ortaya koydukları haince ve kalleşçe eylemlerin arkasında da içinde bulundukları kötü durum bunda etkili oluyor. Burada hükümetimiz bu mücadelenin sonuna kadar sürdürülmesi konusunda kararlıdır, herhangi bir şekilde farklı bir durum ortaya çıkması mümkün değil. Özellikle yürüyen operasyonların inşallah en kısa zamanda tamamlanması o bölgede yaşayan insanlarımızın can ve mal emniyetinin sağlanması" dedi.

"O bölgenin insanı devletin yanındadır"

Ağbal, bölgede yürütülen operasyonlardan en fazla bölge insanının memnun olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"O insanların canına ve malına kasteden terör örgütü, o insanlara tehdit, şantaj, korkutma, yıldırma ve her türlü şeyi yapıyor ve devlet bugün terörün karşısındadır. O bölgenin insanı devletinin yanındadır, devletinin yaptıklarını sonuna kadar desteklemektedir. Bir grup terör örgütü mensubunun orada meydana getirmeye çalıştığı provokasyona da hem o bölgedeki insanımız hem de bütün milletimiz hiçbir şekilde destek olmamaktadır. Onlar şu anda tam bir hayal kırıklığı içerisinde tam bir hezimet içerisinde bir noktada böyle haince, kalleşçe eylemleri yapmak suretiyle ayakta kalma görüntüsü veriyorlar. Bunlar bir görüntüden ibarettir. O bölgede bu operasyonların olduğu noktalarda vatandaşımızın büyük bir sağduyusu vardır, emniyet güçlerimize, askerimize karşı gösterdikleri ilgi ve alaka ortadadır. İnşallah hep birlikte bunların üstesinden geleceğiz ve içeride de dışarıda da dosta, düşmana karşı Türkiye Cumhuriyeti'nin, emniyetinin gücünü ortaya koyacağız."

Toplantıya, Vali Yusuf Odabaş, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve muhtarlar katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Maliye Bakanı Naci Ağbal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.