8. günde aynı coşkuyla

Bayburt'ta darbe girişimine tepkiler 8. gününde devam etti.

8. günde aynı coşkuyla
Bayburt Postası - Bayburt'ta darbe girişimine tepkiler 8. gününde devam etti. Slayt gösterilerinin yer aldığı, marşların çalındığı demokrasi nöbetinin 8. günü de diğerleri gibi coşkulu geçti. Bayburt Valiliği önüne ellerinde Türk bayraklarıyla gelen vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar meydandan ayrılmadı. 

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, gazetecilere bir açıklama yaptı. Ülkenin içinden geçtiği bu süreçte vatandaşların en büyük güvence olduğunu dile getiren Ustaoğlu, "Bizim ilimizde bir sıkıntı yok. Allah’a şükürler olsun ülkemizde de şu an bir sıkıntı görünmüyor. Ama geriye dönüp baktığımızda her gün sosyal medyada olsun, televizyon ekranlarında olsun o yaşananları gördüğümüzde dehşetin ne kadar büyük olduğunu, tuzak kurmak isteyenlerin ne kadar kahpe ve haince işler peşinde olduğunu bir kez daha müşahade ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Ülkenin çok ciddi bir felaketin eşiğinden döndüğünü vurgulayan Ustaoğlu, "Bunda tabi emeği geçen, yüreğiyle her şeyiyle canını tankların önüne koyan, kadınıyla, çocuğuyla, genciyle en büyük pay onların. Bunun dışında tabi en önemlisi, duruşuyla siyasi partilerimiz, sivil toplum temsilcilerimiz, özellikle de medya organlarının o yek vücut duruşu, gerçekten o kahpe ve hain tuzağı kuranların tuzağını bozan en büyük etken oldu. Bu çok önemliydi. Türk demokrasi tarihinde geriye dönüp baktığımızda bir çok sıkıntılı durumda bu kadar toplumun tüm kesimleriyle tek vücut olduğu zannetmiyorum, bunun bir başka örneği de yok." dedi.


Ustaoğlu, Türk halkının gösterdiği bu birlik ruhunun, bundan sonraki süreç içerisinde de bu tip kahpe ve hain girişimler içerisinde olabileceklere de bir ders niteliğinde olduğunu kaydetti.

"Bundan sonra da böyle bir şeye tevessül etmezler" ifadesini kullanan Ustaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada tabi silahlı kuvvetler içerisinde de gerçekten müthiş bir mücadele veren vatanperver askerlerimiz ve üst düzey rütbelilerimiz de var. Kendi içlerindeki bunları artık rütbesiyle de anmak istemiyorum, onlar sadece o rütbelerin altına saklanmış, milletin emeğiyle, alın teriyle vergisiyle parasıyla alınmış o kutsal üniformaların içerisine saklanmış, 'vatan hainleri' diyorum onlara. Yani bu anlamda silahlı kuvvetlerimizin de o vatan hainlerine karşı verdiği mücadele de çok önemli. Kısacası ülkemiz inşallah en kısa sürede bunu atlatacaktır."

Vatandaşların, her akşam o milli coşkunun, o milli heyecanın ve vatanperverliğin en üst düzeyde olduğunu gösterdiğini aktaran Ustaoğlu, "Baktığım zaman gencinden tutun, en yaşlısına kadar kurtuluş savaşı ruhunu ön plana çıkartan bir anlayış içerisinde. Yedi düvele karşı nasıl mücadele veriyorsa bugün de aynı kararlılığını ve mücadelesini vatan hainlerine karşı verdiğini ve vereceğini gösteriyor." görüşüne yer verdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.