14 liseye 5 bin kitap bağışı

Bayburt Belediyesi, okul kütüphanelerinin zenginleştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 14 liseye 5 bin 110 kitap hediye etti.

14 liseye 5 bin kitap bağışı
Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi, okul kütüphanelerinin zenginleştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 14 liseye 5 bin 110 kitap hediye etti.

Kitapların teslimi için Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törene, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Memiş, burada yaptığı konuşmada, geleceği gençlerin inşa edeceğini belirterek, "Sizler geleceğin okul müdürleri, milli eğitim müdürleri, belediye başkanları, genel müdürleri, milletvekilleri, bakanları, başbakanları, cumhurbaşkanları olacaksınız. Buna inancım tam. Ben isterim ki sizlerde bu duygu ve düşünce içinde olasınız" dedi.

Birey olarak gençlerin kendilerini önemsemelerini isteyen Memiş, şunları kaydetti:

"Yani aile olmadan, cemiyet olmadan, birey olarak önemli olduğunuzun farkında olun. Farkındalığı yüksek bireyler olarak bu toplumun geleceğini, bu toplumun gelecekteki kanaatlerini sizler belirleyin. Yine inanıyorum ki imanlı bir neslin, nitelikli bir neslin yetişmesi de ancak eğitimle mümkündür. Eğitimi öğrenim olarak da düşünmüyorum. Yani üniversite okumayı başka bir şey olarak değerlendiriyorum. Eğitim, okuma daha farklı bir anlam ifade ediyor. Bu anlamda da başarınızı üniversite sınavı veya test sınavlarından aldığınız notlara bağlı kılmayın. Üniversite okumak başka bir şeydir, üniversite kazanmak başka bir şeydir. Bir ayrıcalıklı durum oluşturmamalıdır. Her genç illa da üniversite okuyacak diye bir kaide yoktur. Düşünen, okuyan her insan bu toplum için önemlidir."

İl Milli Eğitim Müdürü Doğan ise Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'e okul kütüphanelerine yaptığı kitap bağışı için teşekkür etti.

Tören, Memiş'in kitapları okul müdürlerine teslim etmesinin ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.